A tavalyi év egyik nagy visszhangot kiváltó eseménye volt, hogy a Lucasfilm és a Disney nyílt szereplőválogatást hirdetett az új Star Wars-filmhez. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia 11 nagyvárosában kígyóztak a sorok, több mint 37 ezer embert hallgattak meg a filmesek, és további 30 ezren jelentkeztek online.

Emlékezhetünk, hogy a kiírás szerint csupa nagyon fiatal, nagyon szép és nagyon fitt jelentkezőt vártak, ehhez képest a bejelentett szereplőgárdában Max von Sydow és Andy Serkis nevét olvashattuk, de senki olyat, akit ne a hagyományos szereposztó csatornákon keresztül talált volna meg a produkció.

Én már komolyan azt gondoltam — bár eredetileg is hajlottam erre a véleményre , hogy az egész válogatósdi csak a médiavisszhang miatt történt, ám a starwars.com bejelentett két új szereplőt, akiket az említett válogatás során fedeztek fel.

pip_crystal.jpgPip Andersen és Crystal Clarke (fotó: starwars.com)

Egyikük az amerikai Crystal Clarke, aki Glasgowban tanul színészetet, idén végez a Royal Conservatoire of Scotland diákjaként. Első filmje (The Moon and the Sun) jövőre fog mozikba kerülni. A kiadott közlemény szerint színpadi tapasztalatokkal is rendelkezik, bár az IMDB profilja alapján ezeket mind a színitanoda falai közt szerezte.

A másik friss arc a brit Pip Andersen, akinek színpadi tapasztalata egészen biztosan nincs, azonban minimum egy Pókember-reklámban szerepelt, ugyanis pont úgy mozog, mint Pókember a legvadabb képregényekben. A srác parkouros, és lélegzetelállító dolgokat csinál, ahogy az alábbi videójából is kiderül.

"A Star Wars univerzuma mindig jeleskedett a fiatal tehetségek felfedezésében és ápolásában, és a VII. Epizód szereplőválogatásánál is hűek akartunk maradni ehhez a hagyományhoz. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan utaztak el azért, hogy részt vegyenek a nyílt meghallgatásokon, valamint hogy Crystalt és Pipet megtaláltuk a film számára"  olvasható Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök nyilatkozata a bejelentésben, amely a forgatás további menetéről is elárul egy keveset:

Közben folytatódik a forgatás a londoni Pinewood Stúdióban, miután az Abu Dzabi-i külső helyszínen májusban befejeződött a munka.

Augusztusban a csapat rövid, kéthetes szünetet tart, ami alatt megtörténik a jelenlegi forgatási menetrend átszervezése, miközben Harrison Ford lábsérüléséből gyógyul. Harrison jól van, és várja, hogy hamarosan visszatérjen a díszletek közé. A forgatás tovább folyik az őszi befejezés reményében, míg a film bemutatója 2015. december 18-án esedékes.

Harrison Ford balesete óta ez az első bővebb információ a forgatás menetéről, és viszonylag biztatóan cseng számomra.

Címkék: star wars filmek színészek Harrison Ford episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr546480613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.08. 13:00:36

mit nem adnék ha benne lehetnék. :)

steery 2014.07.08. 13:24:01

Engem jobban izgatna az a lehetőség, ha forgatókönyvet írhatnék valamelyik SW filmhez. Maskarában bohóckodni és fénykardot lóbálni bármelyik félművelt statiszta tud. De kitalálni egy igazán jó sztorit! Na, az már valami!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.08. 14:06:22

@steery: de az nem is kell (forgatókönyv), a baljós árnyék alapján csak venni kell egy kosztümös filmet és ahol kard van ott átírni fénykardra, ahol ló ott valami ufó, ahol kocsi ott űrhajó és kész.

steery 2014.07.08. 14:19:47

@doggfather: Nagyon jó hozzászólás! :-D Valóban elég egykaptafára készültek ezek a filmek. Az Eragon például egy az egyben SW IV. nyúlás és sok más filmmel is láttam komoly hasonlóságokat (legutóbb: 47 ronin).
Éppen ezért kellene végre valami újat alkotni. Teljes ráncfelvarrás kellene a star warsnak, mert 30-40 év alatt igencsak elavult az egész és totál megváltozott a világ a 70-es évekhez képest. És nekem vannak nagyon jó ötleteim. Amikből (ha lesz rá időm) egyszer regényeket is fogok írni. Addig ízelítőnek keress rá a Csillagok közbenső háborúja honlapra. ;)
süti beállítások módosítása