Néhány hónapja már bemutattam nektek a Star Wars: VIII. Epizód író-rendezőjét, a hollywoodi csodagyerekként számon tartott Rian Johnsont, aki az új trilógia J.J. Abrams által rendezett nyitányát követően az űreposz jövőjének első számú formálója lesz. Johnson, aki a nyáron gyakorlatilag a Lucasfilm főhadiszállására költözött, most elárult néhány részletet a VIII. Epizód készületeiről és munkájának körülményeiről.

A TheTalkhouse.com tette közzé azt a podcast interjút, amelyben Rian Johnson beszélget Terry Gilliammel (Gyalog galopp, Brazil, 12 majom) a rendező legenda legutóbbi filmje, a The Zero Theorem kapcsán, ám a beszélgetés pillanatok alatt megfordul, amikor Gilliam megtudja, hogy Johnson következő munkája a Csillagok háborúja.

— Van most valami, amin dolgozol?
 Igen, épp egy új Star Wars-filmen dolgozom, a következő Star Warson...
 Ejha!

Ezután Gilliam kezdte el faggatni Johnsont, mindenekelőtt arról, milyen érzés hozzányúlni egy olyan világhoz, amelyet valaki más teremtett. "Még soha sem élveztem ennyire az írást" — árulta el válaszában a fiatal rendező. "Úgy nőttem fel, hogy nem csupán ezeket a filmeket néztem, hanem ezekkel a játékokkal játszottam, ezért gyerekként az első filmek, amik a fejemben születtek, mind ebben a világban játszódtak. Ez a fajta közvetlen kapcsolódás nagy szerepet játszik, majdnem olyan, mintha valami furcsa módon automatikusan visszatérnék a gyermekkorba. Nem is tudom, kérdezd meg ugyanezt néhány év múlva, és beszélgetünk róla!"

rian_johnson2.jpg

Gilliam érdeklődésére, hogy a munka George Lucas felügyelete mellett zajlik-e, Johnson határozott nemmel felelt. Elmondta, hogy Lucas visszavonult, és a Lucasfilmet immár Kethleen Kennedy irányítja. Gilliam csodálatosnak tartja Kennedyt.

Arra a kérdésre, érez-e másfajta felelősséget amiatt, hogy ez a Star Wars, Johnson így válaszolt: "Ez is olyasmi, amit menet közben fedezek fel. Próbálok visszaemlékezni azokra a dolgokra, amik inspiráltak az eredetiben, ugyanakkor tévútra vezethet, ha túlságosan nagy felelősségérzettel közelítek hozzá. Muszáj szabadon gondolkodnod, hogy olyan történetet mesélj el, ami valóban megérint."

"Épp ez a nagyszerű" — folytatta Johnson, "Kathleen és a körülötte lévő kreatív csapat nagy bizalommal van az új filmekhez felfogadott rendezők iránt: »Azt szeretnénk, fogd, és csinálj belőle valami személyeset.« Aztán meglátjuk, mi sül ki ebből a folyamatból, de egyelőre ennek is komoly szerepe van abban, hogy részt veszek ebben. Látható, hogy ez a hozzáállásuk, és ez így nagyon izgalmas."

Próbálok visszaemlékezni azokra a dolgokra, amik inspiráltak az eredetiben

Ezen a ponton talán a rajongó szólalt meg Terry Gilliamből: "Kérlek, hozd vissza Frank Ozt!" Bár az Oz által életre keltett Yodát szellemalakként láttuk A Jedi visszatér utolsó jelenetében, Johnson nem tudott nemet mondani: "Viccelsz? Hogy a csudába ne!"
Gilliam felidézte egy korábbi beszélgetését George Lucasszal, aki nagy meggyőződéssel érvelt a számítógépes animációval alkotott Yoda mellett. "Nem látta, hogy mekkorát téved" — vélekedett nevetve Gilliam, akinek Johnson felajánlott egy szerepet. "Egy huttot kellene játszanod" — viccelődött az író-rendező.

Végül Gilliam arról érdeklődött, vannak-e már tervek a forgatásra vonatkozóan. "Igen, van terv" — válaszolt nevetve Johnson. "Már megvan a bemutató dátuma a következő akárhány film számára. A forgatást még egy ideig nem kezdjük el. Még legalább egy évig nem. De még meg kell írnom a forgatókönyvet. Csak most kezdtem el írni, és úgy érzem, valószínűleg szükségem is lesz erre az időre."

Johnson végezetül azt is elárulta, hogy a VIII. Epizódot Londonban, a Pinewood stúdióban fogják forgatni. (Akárcsak a jelenleg készülő hetedik részt és Gareth Edwards önálló Star Wars-filmjét.)

A kétrészes beszélgetést meghallgathatjátok ide kattintva.

Címkék: star wars filmek Rian Johnson episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr116722007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása