A francia filmzeneszerző, Alexandre Desplat beírhatja nevét a filmtörténet nagykönyvébe. Ő lehet az első komponista, aki a legendás John Williams nyomába lép a Csillagok háborúja-filmek zeneszerzőjeként. Desplat egy francia rádiónak adott interjúban elmondta, ő fogja szerezni Gareth Edwards nyáron forgatandó Star Wars: Rogue One című filmjének zenéjét.

alexandre_desplat.jpg

1977 óta John Williams mesteri filmzenéje elválaszthatatlanul összeforrott a Csillagok háborúja képkockáival, mégis örömmel fogadom, hogy immár egy új komponista munkája is gazdagíthatja az űreposz zenei anyagát. Ne feledjük, hogy a maestro 83 esztendős, és bár a hírek szerint jó egészségben lát neki Az ébredő Erő munkálatainak, a harminc évvel fiatalabb Desplat új energiát és frissességet hozhat a messzi galaxis zenei világába.
Erre pedig mi sem kínál kiválóbb lehetőséget, mint az első önálló Star Wars-film, amelyet a filmkészítők új generációjára kíván bízni a Lucasfilm.

Alexandre Desplat ráadásul kiváló zeneszerző, aki éppen pályája csúcsán jár; most kapta meg a Grammy mellett első Oscar-díját a Grand Budapest Hotel eredeti filmzenéjéért. Desplat dolgozott már együtt a Londoni Szimfonikusokkal, de a Rogue One alkotóival is: Gareth Edwards rendezőnek tavaly a Godzilla, Chris Weitz forgatókönyvírónak Az arany iránytű és az Alkonyat: Újhold zenéjét szerezte. Emellett több mint száz film zenéje fűződik a nevéhez, köztük olyan sikerek, mint A király beszéde, A királynő, Benjamin Button különös élete, Az Argo-akció, vagy a Holdfény királyság. Ő jegyzi a Harry Potter és a Halál ereklyéi mindkét részének zenéjét, egy másik olyan filmfolyamban, amelynek John Williams rakta le a markáns zenei alapjait.

Desplat két filmmel is érdekelt volt az idei Oscar-átadón. A nyertes Grand Budapest Hotel mellett a Kódjátszma zenéjéért jelölték. Utoljára 1978-ban fordult elő, hogy a díjazott filmzeneszerző saját magával versengett a szoborért. Akkor John Williams Harmadik típusú találkozásokhoz írt filmzenéje elől John Williams Star Warsa nyerte el az Oscart.

Címkék: star wars filmzene filmek spinoff Rogue One Alexandre Desplat

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr837276637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása