Lehet mérni Az ébredő Erő sikerét nézőszámokban és dollármilliókban, de mi ér fel azzal a sikerrel, hogy felnőtt embereket látok vitatkozni arról, mit tud átvágni a fénykard és ki kinek lehet a gyereke a Star Wars univerzumában?

Az új trilógia egyik nagy nyitott kérdése lett, hogy Az ébredő Erő talpraesett roncsvadásza, a kislányként magára hagyott Rey honnan származik, és miért szunnyad benne akkora Erő. Utóbbi kérdés mindenképp magyarázatra vár.

J.J. Abrams rendező korábban a témáról úgy nyilatkozott, épp elég, hogy Kylo Ren származásáról fellebbentette a fátylat a trilógia első filmje. „Mellé tehetnénk, hogy »És Rey pedig... És Finn pedig... Poe születési helye pedig...«? De ez egy sorozat első darabja. Van egy történetünk, ami arra vár, hogy elmeséljük. És el is fogjuk mesélni.”

rey.jpg

Ám a folytatás elmesélése már két másik alkotóra, a VIII. Epizódot író és rendező Rian Johnsonra, valamint a IX. Epizód előkészületein munkálkodó Colin Trevorrowra vár. Hogy vannak titkok Rey múltjában, afelől nem lehet kétség, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy ezeket a titkokat a trilógia mindhárom rendezője ismeri.

„Tudok dolgokat. De nyilván nem az én dolgom, hogy beszéljek róluk, mivel a történet folytatása immár Rian kezében van” — nyilatkozta Abrams a héten egy sajtóeseményen. „Sosem árulnék el olyasmit, amit ő nem szeretne. Ugyanúgy támogatni akarom, ahogyan ő is támogatott engem.”

Colin Trevorrow, a Jurassic World és az új Star Wars-trilógia záróepizódjának rendezője a Brit Filmakadémia rendezvényén nyilatkozott ugyanerről:

„Azon vagyunk, hogy olyan válasszal szolgáljunk, amely mindenkinek megelégedésére szolgál. Rey fontos szerepet játszik ebben az univerzumban, és nem csak Az ébredő Erő, hanem a galaxis történetében is. Megérdemli, ezért szeretnénk olyan választ adni, ami azzal az érzéssel szolgál, hogy ez az, ami réges-rég, ott messze történt.”

A rendező Luke és Leia karakteréről is beszélt, akik szavaiból következően a IX. Epizódban is visszatérnek. „Nagyon várom már, hogy új helyeket találjak, ahová elvihetem ezeket a karaktereket. Ők legendák, miközben az eddigi filmek során szörnyű veszteségekben és megpróbáltatásokban volt részük.” Trevorrow hozzátette: „Az az érdekes, hogy nem kell egy sor új szereplőt kitalálnom. Egy csomó olyan szereplő áll rendelkezésemre, akiket igazán szeret a közönség, és gondoskodni fogunk róla, hogy mindegyikükkel így is bánjunk. Senkit nem felejtünk el.”

Címkék: star wars filmek episode7 episode8 episode9

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr368270648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.02.20. 01:25:17

SEMMI SEM derült ki ebből a cikkből Rey múltjáról :)))
süti beállítások módosítása