Neal Scanlan trükkmester szó szerint a nyugdíjból tért vissza, hogy megalkossa Az ébredő Erő változatos idegen lényeit, de azóta már a második Star Wars-filmen dolgozik, hiszen ő és csapata alkotta meg a decemberben érkező Rogue One teremtményeit is.

Az mtv.com-nak nyilatkozva a veterán trükkmester egyebek mellett elmesélte, mennyire más megközelítésben készültek a Rogue One és Az ébredő Erő lényei.

ep7_lenyek_mazpalotaja.jpg

Az új Star Wars-trilógia nyitányában J.J. Abrams rendező megidézte A Jedi visszatér bábokban és maszkokban gazdag világát. Elég csak Bobbajo zseniális figurájára gondolnunk. Scanlan csapata 110 különféle idegen lényt és robotot alkotott a filmhez, de ezek szinte kivétel nélkül háttérszereplők voltak.

„Az ébredő Erőben a legkülönfélébb lények kavalkádját láthattuk, akárcsak egykor a kantin jelenetben” — mondja Scanlan, akinek stábja a tömegjelenetekhez a háttérszereplők minden csoportja számára külön kis cselekményt is alkotott, hogy a statisztáknak legyen elfoglaltságuk a jelenet során, és a rendezőnek ne kelljen foglalkoznia azzal, mi történik a háttérben. „Igyekeztünk nem speciális effektusként tekinteni rájuk. Azt akartuk, hogy simán csak legyenek a Star Wars világának részei, és hogy otthonosan mozogjanak ebben a világban.”

neal_scanlan_creatureshop2.jpgNeal Scanlan és teremtményei

J.J. Abrams nagyszabású VII. Epizódjával ellentétben a Star Wars-univerzum első antológiafilmje, a Birodalom korában játszódó Rogue One egészen más hangulatúnak ígérkezik. Gareth Edwards rendező sötétebb, komorabb és realisztikusabb Star Wars-filmet ígér.

Scanlan szerint ez a realizmus a produkció idegen lényein is tetten érhető.

„Most Garethtel dolgozom a Rogue One-on. Számára ezek a lények sokkal inkább az emberek világának részei. Együtt élnek, együtt dolgoznak, és ez arra késztetett bennünket, hogy realisztikusabb karaktereket alkossunk.”

Lehet, hogy a Rogue One-ban kevesebb idegen teremtménnyel találkozunk, de ezek a lények fontosabb szerephez jutnak a cselekményben.

rogueone_cast.jpg

"Realisztikusabb a mozgásuk, és talán több érzelemre is képesek, mint Az ébredő Erőhöz készített szereplőink. Nagyobb szerepük van a történetben. Nem csak a film világának részei, hanem annak a csapatnak is, amely egy küldetésre készül, és ebben ők is szerepet kapnak” — mesélte el a trükkmester.

Mint ismert, a Rogue One annak történetét meséli el, hogyan szerezték meg a lázadók a Halálcsillag tervrajzait. A filmről minden további információt megtaláltok ide kattintva.

Címkék: star wars filmek spinoff episode7 Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr718276508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása