Luke Skywalker tud ám választani búvóhelyet! És most nem csak a fantasztikus kilátásra gondolok. Ha te vagy az utolsó élő Jedi és a világ elől elvonulva az újrakezdés kudarcáról szeretnél elmélkedni, ne is válassz más bolygót, mint vallásotok bölcsőjét, ahol a régi mesterek az első Jedi-templomot emelték!

Ugye megvan Az ébredő Erő zárójelenete, amelyben nem csak a szakállas Luke-ot, hanem az első Jedi-templom évezredes falait is láthattuk néhány pillanatra?

Az ősi építmény a méhkasszerű épületekkel a valóságban is létezik, valóban ősrégi, és valóban szakrális hely. Egészen pontosan egy kolostor, amit ír szerzetesek építettek a VI. században Skellig Michael szigetén. A sziklasziget, amelyet J.J. Abrams a Star Wars forgatási helyszínéül választott, évszázadok óta lakatlan, előtte is csak néhány szerzetes lakta a kőkunyhókat, amelyek 1500 év elteltével is épek maradtak, köszönhetően a sziget nehéz megközelíthetőségének.

Az eredeti:

skellig_michael_kolostor.jpgA VI. századi kolostor Skellig Michael szigetén

Skellig Michaellel a filmeseknek sem volt könnyű dolga. Bár Abrams után a VIII. Epizód író-rendezője, Rian Johnson is forgatott pár napot a helyszínen, el lehet képzelni, milyen logisztikai rémálom egy olyan szigeten forgatást rendezni, amit még a vikingek sem tudtak elhódítani tucatnyi szerzetestől.

Éppen ezért a Lucasfilm úgy döntött, a sziget legfontosabb helyszíneinek másolatát megépítik a szárazföldön. Az egyik ilyen díszletet néhány napja már láthattátok az angliai Pinewood stúdió fölött készült légi fotókon. A pozdorjából készült fák, sziklák és „kőlépcsők” döbbenetesen élethűek.

Van azonban egy másik díszlet is, a kolostor kőkunyhóinak másolata, amely hetek óta épül az eredeti helyszíntől nem messze, az Írország szárazföldi részéhez tartozó Dingle-félszigeten. Az építkezésről az Irish Independent közölt képeket.

A díszlet:

A stáb összesen nyolc kunyhót épített a tenger fölé magasodó Ceann Sibéal sziklaszirtre. A helyszín látványa ugyanolyan drámai, mint a szigeten, azon pedig már meg sem lepődünk, hogy a díszletesek munkája itt is elképesztően valósághű és részletgazdag. Az eredmény egy kicsit még jobban is néz ki, mint az eredeti.

A Dingle-félsziget Írország legnyugatibb szeglete. A stáb számára kedvező, hogy a Ceann Sibéal környéke magánkézben van, így hívatlan látogatók nem nagyon tudják megzavarni a munkát. Érdekesség, hogy mivel ez is jobbára érintetlen terület, a filmesek először hatalmas lapokból ideiglenes utat építettek, hogy azon közlekedjenek a stábot, a felszerelést és a díszlet megépítéséhez szükséges anyagokat szállító járművek.

Mivel ennyi pénzt és energiát beleöltek a helyszín megépítésébe, bátran feltételezhetjük, hogy az ősi Jedi-templom a korábbinál több szerepet kap a VIII. Epizódban. Ahogy a képeken látható, a díszlet mostanra csaknem teljesen elkészült. Ír sajtóinformációk szerint a forgatás május közepén érkezik meg ide.

Címkék: star wars filmek helyszínek forgatási fotó episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr418691962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leyloren 2016.05.09. 22:02:53

Egész jól néz ki a megépített díszlet, de én szeretnék már egyszer végre látni egy Sith-templomot is a SW-ban, nemcsak elképzelt concept art-okon. :) Mondjuk Kylo Ren-nel és a Ren lovagjaival együtt egy kiképzésen. :)

Floodland 2016.05.10. 16:38:29

@Leyloren: Detto. Én is megnézném a Ren lovagokat a veztőjükkel együtt. :P Nagyon kíváncsi leszek a VIII-ban arra a részre amit Rey látomása előre vetít és tisztán kivehető, hogy Kylo Ren megmenti őt. Talán saját Ren lovag társától?

33.media.tumblr.com/ea8cc985388c6bfadd3923c633c07c4e/tumblr_inline_o27fzoAs8i1r6xhj4_500.gif

Leyloren 2016.05.12. 00:00:27

@Floodland: Én ennél a résznél még érdekesebbeket is láttam a tumblr-en. Ha nagyon figyelmesen megnézed ezt a részt a filmben (kimerevítve a képet), akkor úgy tűnik mintha Kylo másik kezében Luke fénykardjának (zöld színű) markolata lenne! Szerintem is a jővőt jelenti ez a rész a látomásban, és tényleg mintha megmentené Rey-t Kylo Ren.(remélem)Mi van akkor,ha kiderül,hogy Kylo Luke jobbkeze a sötét oldalon? Szerintem Luke keze ezt szimbolizálja. A fekete kiborg kéz Kylo(a sötét oldalon) a másik keze pedig Rey a fény oldalán. És a kettő együtt fog harcolni. Valahol olvastam, hogy az egész új trilógia arra épül, hogy Luke az egyetlen Erő használó, aki mindkét oldalt tudja uralni. És szerintem ez lesz a lényeg, és hogy Kylo feláldozza magát egy nagyobb jóért (és amit ő tart ennek érdekében fontosnak), és Rey lesz majd a segítője ebben, csak még ő sem tudja hogyan.
Kiváncsi leszek Kylo Ren designjére a VIII-ban. Tényleg az arca felén lesz-e maszk, ahogy a concept art-ban elképzelték, vagy új sisakja lesz-e?

Floodland 2016.05.12. 09:57:55

Igen, ismerem azt a képet:

kepfeltoltes.hu/160512/ren2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Érdekes felvetés. :) Egész logikusnak tűnik... Luke-nak a Jediben visszatér-ben kesztyű volt a műkezén. Szóval...nem tudom, hogy ez a fekete kéz most a sötét oldalt jelentené-e, vagy csak nem vacakol, hogy eltakarja. Minden lehetséges. Akár hatalmas fordulatok is. Uh..de izgi. Legyen már 2017 dec. :D Ez a kiragadott jelenet, ahol Kylo kezében ott egy másik kard (nagy valószínűséggel Luke-é) elég elgondolkodtató tényleg. Hogy került hozzá? Elvette Rey-től? A megmentés pedig számomra egyértelmű. Ott fekszik a lány, valaki le akar rá súlytani és Kylo ledöfi a fazont. Tehát nem akarja megölni Rey-t, hanem továbbra is átcsábítani a sötét oldalra? A maszkon szerintem nem fognak változtatni. Egy ilyen bejáratott kinézetet amire az összes baba és lego és egyéb eladható cucc épül, nem fogják megváltoztatni szerintem. Valszeg a VIII-ban is lesznek maszk levevős jelenetek, hiszen azt a "szép vastag" vágást meg kell mutatniuk. Persze én is csak elmélkedem, találgatok.. Majd meglátjuk mi lesz valójában.

Floodland 2016.05.12. 09:58:31

jav: Jedi visszatérben..bocs.

Floodland 2016.05.12. 11:06:43

:D omg, súlytani=sújtani (legközelebb elovasom amit írtam, mielőtt elküldöm és akkor nem csinálok ilyen béna hibákat. Pedig ezt nem szoktam elrontani)

Leyloren 2016.05.12. 22:41:23

@Floodland: Igen, pontosan erre a kiragadott jelenetre gondoltam. :)Lehet, hogy Luke magától adta oda neki, nem kellett elvennie senkitől sem.

Ha jól emlékszem a Birodalom visszavág végén Luke új keze teljesen emberi kinézetű volt, nem ez a kiborg kéz. A kesztyűt is az emberi kinézetű kezére húzta rá, amikor megsérült Han mentése közben a Jedi visszatér elején(deleted scenes-ben láttam)

Tegnap olvastam, hogy Adam D, Daisy R,és Mark Hamill együtt forgatják a jeleneteket a fenti jedi templom díszleteinél. :)Akkor pedig még nagyobb jelentőségű lesz a hely, mint gondolnánk. És talán van vmi valóságalapja a teóriámnak. Képzeld el, ahogy Rey bemegy az egyik ilyen kis templom-ba, és ott fog ücsörögni Kylo, őt várva! Na, ez király jelenet lenne.(egyébként a TFA concept art könyvben rengeteg olyan rajz van, ami holt érdekes, és szerintem meg is valósítják a következő filmekben).Egy ilyen rajz is van benne.(mármint egy fekete köpenyes alak várja egy magaslaton ülve, ahogy besétál a templomba)Hú, nagyon izgi lesz, már nagyon várom a VIII.részt!

Igazad van, az üzletnek ártana, ha lecserélnék Kylo Ren design-ját, de vmit biztos alakítanak majd a kinézetén. Még szexibb gonoszt hoznak létre, mint a VII-ben, azzal a sebhellyel :)),meg a fekete cuccal, meg azzal az ikonikus fénykarddal.(a kedvenc karakterem Kylo, gondolom ez kiderült a leírtakból)

Nekem meg ez a link becsatolás nem megy a blogokban, vagy kétszer küldöm el amit írok, vagy kezdhetem elölről, mert nem megy el. Bár itt sikerülni szokott.
süti beállítások módosítása