Ahogy Facebookon már olvashattatok róla, a héten három különböző Zsivány Egyes-címlappal jelent meg a brit Empire magazin. A világ legnagyobb filmes magazinjának összeállítása megszólaltatja a decemberben érkező Star Wars-film rendezőjét, a szintén brit Gareth Edwardsot, és több új képet is közöl a filmről.

Gareth Edwards a magazinnak először mesélt a film címéről, amelynek jelentéséről ezidáig csak találgatni lehetett. Mint kiderült, igazán egyik találgatás sem volt téves, az alkotók éppen azért választották a Zsivány Egyest, pontosabban annak eredetijét, a Rogue One-t a film címéül, mert több jelentéssel bír.

Tudni kell, hogy az angolban a „rogue” szó nem csupán zsiványt vagy banditát jelent, hanem afféle különcöt is, akit nem lehet szabályok közé szorítani. Használják jelzőként az elszabadult, zabolátlan állatra, de a kötelékből kiugró katonára is.

Vagyis a Rogue One nem csupán egy hívó kód (a Zsivány csapat egyes tagjáé), ugyanúgy utal Felicity Jones vadóc karakterére, Jyn Ersóra (the rogue one), de magára a filmre is, amely az önálló, különc Star Wars-filmek sorában az első.

Edwards arról is mesél a magazinban, hogy Rian Johnsonnal, a VIII. Epizód rendezőjével volt egy visszatérő közös viccük, hogy amíg Johnson filmjét a trilógia második fejezeteként mindenki A Birodalom visszavághoz fogja hasonlítani, Edwards önálló filmjét a nyolcvanas évek Ewok-tévéfilmjével, a A bátrak karavánjával kellene párhuzamba állítani.
A rendező poénból még egy A bátrak karavánja-posztert is feltett a falra az irodájában. Ám amikor George Lucas váratlanul meglátogatta a Zsivány Egyes forgatását, Edwards nem győzte eltakarni a posztert, nehogy a Star Wars szülöatyja azt gondolja, viccet csinál a kevéssé népszerű Ewok-filmből.

batrak_karavanja.jpg

Edwards elárulta, hogy két másik film plakátja is lógott a falán: az Apokalipszis most és Alejandro Inarritu Bábeljának posztere emlékeztette rá, milyen jellegű Star Wars-filmet szeretne rendezni.

A rendező végül arról is beszélt, hogyan kombinálta a Zsivány Egyes forgatása során a kézi kamerás felvételeket a klasszikus filmes stílussal. A birodalmiak jeleneteit igyekezett kifejezetten az Új remény stílusában forgatni. Amikor pedig Darth Vader feltűnt a színen, tudatosan törekedett arra, hogy ő legyen a legmagasabb szereplő a jelenetben. Még akkor is, amikor a háttérben áll, úgy választották meg a kameraállást, hogy Vader a többi szereplő fölé magasodjon.

Az Empire magazin legújabb számának három Star Wars-címlapja:

empire201608_cimlapok.png

Címkék: star wars filmek spinoff Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr9911657870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása