Megvan a 2018-ra tervezett Han Solo-film második szereplője. A Lucasfilm bejelentette, hogy Donald Glover fogja alakítani Han Solo barátját, az Ezeréves Sólyom korábbi tulajdonosát, a fiatal Lando Calrissiant. A galaktikus csirkefogóból lázadó hőssé váló Lando figuráját az 1980-as A Birodalom visszavágban és az 1983-as A Jedi visszatérben Billy Dee Williams keltette életre.

donald_glover.jpg

A 33 esztendős Glover igazi modern polihisztor, a színészet mellett forgatókönyvíróként, zeneszerzőként, rapperként és producerként is sikeres alkotó. A New York Universityn szerzett írói diplomát. Arcát a nagyközönség leginkább a Community című sorozatból ismerheti, de kis szerepben is emlékezetes alakítást nyújtott Ridley Scott tavalyi Mentőexpedíciójában (The Martian), és felbukkan a jövő évi Pókember-filmben is.

„Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan tehetséges művésszel dolgozhatunk, mint Donald” — áll a filmet rendező páros, Phil Lord és Chris Miller közleményében.

Mint az korábban ismertté vált, a klasszikus Star Wars-trilógia cselekményénél nagyjából egy évtizeddel korábban játszódó antológiafilmben a szintén amerikai Alden Ehrenreich fogja alakítani a fiatal Han Solo szerepét. Jó kis páros lehet ez.

A forgatás jövő év elején kezdődik Londonban.

Címkék: star wars filmek spinoff színészek Han Solo

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr9711828537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása