Azt hittük, egy jó kis Star Wars-filmmel zárul az esztendő, ehelyett szomorúsággal kell búcsút vennünk 2016-tól. Mint az a világsajtót bejárta, súlyos infarktusa után négy nappal, december 27-én elhunyt mindannyiunk hercegnője, Carrie Fisher. Kollégái és ismerősei mellett milliók emlékeznek rá világszerte a közösségi média csatornáin.

Szinte felnőtt korunk kezdetétől barátok voltunk Carrie-vel. Hihetetlen elme volt; színésznőként, íróként és komikusként is tehetséges, egy mindenki által szeretett, színes egyéniség.
A Star Warsban ő volt a mi nagyszerű és erős hercegnőnk — energikus, bölcs és reménnyel teli egy olyan szerepben, ami sokkal nehezebb volt, mint azt legtöbben gondolnák.

— George Lucas

Carrie mindenki szívében különleges helyet foglal el a Lucasfilmnél, nehéz elképzelni a világot nélküle. A világ Leia hercegnőként ismerte, de számunkra különleges barát is volt. Elnyomhatatlan volt, éles eszű és gyengéd szívű. Carrie már egy emberöltővel ezelőtt megteremtette napjaink hősnő alakját. Leia hercegnő úttörő szerepével sok lánynak adott erőt és magabiztosságot. Nagyon fog nekünk hiányozni."

— Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke

Fisher hihetetlen humorral és szellemességgel élte meg (és túl) a filmszerepet, ami örökre meghatározta életét. Tavaly így indokolta, hogy az új Star Wars-trilógiában ismét elvállata Leia szerepét: „Világ életemben Leia hercegnő voltam. Most végre fizetnek is érte.”

Néhány híres és kevésbé ismert fotóval emlékezünk a hatvan esztendősen elhunyt Carrie Fisherre:

Carrie Fisher nyáron több ezer rajongó előtt lépett színpadra a londoni Star Wars Celebration találkozón. Utolsó filmje a Star Wars nyolcadik epizódja lesz, amely egy év múlva kerül a mozikba. A film forgatása július 22-én befejeződött, és a Deadline úgy tudja, Carrie is leforgatta valamennyi jelenetét. A lap információi szerint Leiának nagyobb szerep jut a trilógia középső fejezetében, de hogy a 2019-ben érkező IX. Epizódban visszatért volna-e, illetve, hogy a tervekre milyen hatással van a színésznő halála, arról egyelőre csak találgatni lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr4712077215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása