Csütörtök délelőtt (magyar idő szerint 17.00 órakor) kezdetét vette a 2017-es Star Wars Celebration találkozó. A nyitóünnepség az űreposz negyvenedik évfordulójának jegyében telt, és ennek megfelelően a szervezők mindent bedobtak, amit csak lehetett.

Nagy bejelentésekre nem került sor, de meglepetés volt bőven, tökéletesen felépített Star Wars-ünnepet láthatott a sokezres közönség és mindazok, akik Youtube-on követték a Floridában zajló esemény élő közvetítését.

Az egész úgy zajlott, mint egy nagyszabású szülinapi gála. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kenedy miután köszöntötte a rajongókat, és a Lucasfilm-család részének nevezte őket, egyből felkonferálta az első meglepetést, akinek felbukkanásában titkon mindenki reménykedett: a Star Wars szülőatyját, George Lucast. A következő másfél órában folyamatosan érkeztek a színpadra a Star Wars elmúlt négy évtizedének alkotói és színészei, hogy közösen anekdotázzanak Lucasszal.

A mester legjobb tanítványának tartott Dave Filoni rendező meghatottan emlékezett arra a tíz évre, amikor együtt dolgoztak Lucasszal a Clone Wars tévésorozaton. Az előzménytrilógia megosztó mivoltának ezúttal nyoma sem volt, Ian McDiarmidet (Palpatine) és Hayden Christensent (Anakin Skywalker) álló ovációval fogadta a közönség. A színpadra lépő Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Csubakka) és Billy Dee Williams (Lando Calrissian) a klasszikus trilógia készítésének időszakát idézte meg, míg Mark Hamill (Luke Skywalker) az eredeti szereplőválogatás elmondhatatlan dialógusait idézte fel Lucasszal.

A műsort olyan meglepetések színesítették, mint Liam Neeson (Qui-Gon Jinn) vagy a Mace Windu visszatéréséért lobbizó Samuel L. Jackson videoüzenete, majd pedig az óriási ováció mellett színpadra lépő Harrison Ford.

„El sem hiszem, hogy sikerült ezt titokban tartanunk, tekintve, hogy a négyes úton landoltál a repülőddel”

— poénkodott Warwick Davis, az esemény házigazdája, aki zseniális showmanként vezette a műsort, és felolvasott egy levelet is, amit A Jedi visszatér forgatása után, tizenegy évesen írt George Lucasnak.

A Star Wars-sztáparádé után megható rész következett, Lucas, Kennedy és Carrie Fisher lánya, Billie Lourd egyaránt elérzékenyülve emlékezett meg a decemberben elhunyt színésznőről.

„Édesanyám mindig azt mondta, nem tudja, hol ér véget Leia hercegnő, és hol kezdődik Carrie Fisher” — mondta Lourd, aki Leia jellegzetes öltözékét idéző hófehér ruhában lépett a színpadra, majd felidézte a hercegnő Obi-Wan Kenobihoz intézett szavait. Mindezt az alábbi videoösszeállítás követte, ami után, azt hiszem, szem nem maradt szárazon.

Carrie Fisher volt az igazi lázadó:

A bejátszás után következett még egy bomba meglepetés, amiről még a színpadra lépők többsége, maga Warwick Davis sem tudott: a színpadon megjelent a Star Wars legendás zeneszerzője, John Williams egy teljes zenekar kíséretében. Az Orlando Filharmonikusok először Leia hercegnő gyönyörű témáját játszották el, majd következett a Star Wars főtémája és a birodalmi induló.

Azt hiszem, ennél méltóbb ünnepséget nem lehetett volna szervezni a Star Wars négy évtizedes jubileumára, mint ahogy igazán méltó és megható volt az emlékezés Carrie Fisherre is.

A Star Wars Celebration négynapos rendezvénysorozata azonban még csak most vette kezdetét. Pénteken, magyar idő szerint 17.00 órakor már a VIII. Epizód várva-várt pódiumbeszélgetése következik. Rian Johnson rendező és a szereplők mesélnek a filmről, és alighanem láthatjuk Az utolsó Jedik előzetesét is.

Az eseményt ismét élőben lehet követni Youtube-on, remélhetőleg már a tegnap tapasztalt akadozások nélkül. Amint elérhetővé válik az élő stream linkje, Facebookon fogom megosztani.

Címkék: star wars események george lucas Harrison Ford John Williams Carrie Fisher

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr1112426327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása