Magyar idő szerint péntek este sor került a Star Wars Celebration legjobban várt eseményére, a VIII. Epizód pódiumbeszélgetésére, amelynek élő Youtube-közvetítését teljes egészében visszanézhetitek az alábbi videóban. Érdemes, mert nagyon szórakoztató, köszönhetően a résztvevőknek, és az az energia sem mindennapi, amit egy kongresszusi központnyi rajongó teremt.

 

Az esemény iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a sorban állás már előző nap megkezdődött az orlandói Orange County Convention Center nagytermébe való bejutáshoz. Rian Johnson, Az utolsó Jedik író-rendezője meg is látogatta este a sorban állókat, majd hajnali háromig ott maradt köztük, kiosztott háromezer autogramot, és mindenkivel hajlandó volt egy közös fotóra is. Nem csoda, hogy a rendezőt kitörő ováció fogadta a teremben, amikor Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnökkel megérkezett a színpadra.

A pódiumbeszélgetés házigazdája az a Josh Gad volt, aki az elmúlt hónapokban vicces Instagram-szkeccsekben próbálta kifaggatni Daisy Ridleyt Az utolsó Jedikről, kevés sikerrel. Gad nem csak emiatt volt kiváló választás kérdezőnek, egyszerre volt szellemes és kompetens a pódiumbeszélgetés során.

Kathleen Kennedy rögtön az esemény elején köszönetet mondott a rajongóknak a Zsivány Egyes sikeréért. Elmondta, hogy az első különálló Star Wars-filmmel nagy kockázatot vállalt a Lucasfilm, de a közönség reakciója nagy magabiztosságot ad a cégnek, hogy folytassa ezt az irányt.

Az utolsó Jedikre rátérve, Rian Johnson elmondta, hogy a film utómunkálati fázisban van, még mindig zajlik a vágás, de jól állnak vele, a film kezd formát ölteni.

ep8_rian_johnson_skellig.jpg

Kathleen Kennedy nagyon elismerően szólt a rendezőről: „Rian a legjobb úton halad, hogy a legnagyobb rendezők közé tartozzon, akikkel valaha együtt dolgozhattam.” Márpedig ez nem kis dicséret attól, aki harminc éven át volt Spielberg producere. „Nagyon különleges, amit csinál. Ráadásul ugyanolyan gyönyörűen ír, ahogyan rendez. Fantasztikusan erős és független női karaktereket ír. És a humora is remek, ami nagyon fontos a Star Wars esetében.”

Johnson már csak a helyszínek miatt is nagyszerű élménynek nevezte a film forgatását. „A Pinewood stúdióban forgattunk, ami gyerekként olyan volt számomra, mint Camelot, ezért az, hogy nap mint nap ott dolgoztunk, csak még varázslatosabbá tette az élményt. Bejártuk Írország nyugati partját is, és ahová csak mentünk, gyönyörű tájakon forgattunk.”

Johnson a forgatás során végig magánál tartotta régi fényképezőgépét, és több ezer fekete-fehér fotót készített a film születéséről. Ezek közül néhányat már láthattunk Instagramon, és most még többet láthatott a közönség. A leghangosabb tetszésnyilvánítással érthetően azokat a képeket díjazta a közönség, amelyeken Carrie Fisher tűnt fel Leia jelmezében.

Carrie figyelemre méltó a filmben. Amit Rian írt számára és Carrie alakítása, amit ehhez hozzá tett, nagyszerű tisztelgés lesz a tehetsége előtt.

— mondta Kathleen Kennedy a decemberben elhunyt színésznőről, aki Johnson elmondása szerint nem csak a színészi tehetségével, hanem íróként is hozzájárult a készülő filmhez.

„Zseniális író és hihetetlen elme volt” — fogalmazott Johnson. „Volt, hogy órákon át ültünk az ágyán, és amolyan improvizációs költészeti agymenésként végigmentünk a forgatókönyvön. Folyamatosan alakítottam a szöveget azok alapján, amiket mondott, és előfordult, hogy hat órával később megszületett egy négy szavas mondat, amiben benne volt minden.”

ep8_leia_johnson.jpg

A film színészei közül Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, az újonc Kelly Marie Tran és a celebként felkonferált BB-8 lépett a színpadra.

A beszélgetés egyik legviccesebb része volt, amikor Josh Gad ismét megválaszolhatatlan kérdésekkel bombázta a Rayt alakító Ridleyt. „Vér szerinti rokona vagy Luke-nak? Skywalker vagy? A neved Ray Skywalker? A neved Rey Kenobi?”

Milyen ember az, aki nem ismeri a saját családnevét? Te vagy tán a Jakku Madonnája?

Később ezt Mark Hamill is megfejelte egy szándékos elszólással, amikor majdnem lányának nevezte Daisyt, de a közönség értette a humort; természetesen Rey származását nem fedték fel az alkotók.

Ridley azonban elmondta, a VIII. Epizód mélyebben belemegy Rey történetébe. „Úgy tűnik, Reynek vannak bizonyos várakozásai Luke-kal kapcsolatban. De ahogy bizonyára sokan tudják, nem könnyű a hőseinkkel találkozni. Nem biztos, hogy azt kapjuk tőlük, amire számítunk” — tette hozzá a színésznő, amire a rendező is sejtelmesen bólogatott.

A Finnt alakító John Boyega azt hangsúlyozta, hogy a következő film valamennyi szereplőt komoly próbatétel elé állítja.

BB-8 színpadra lépése ezúttal is nagy sikert aratott, akárcsak két éve Anaheimben. Josh Gad a kis droidnak is feltett néhány kérdést: „Szólíthatlak Éjtnek? Azt kéri, szólítsam Bíbíéjtnek, mert ellentétben Daisyvel, neki van teljes neve, és azt szereti használni” — poénkodott Gad.
Johnson elmondta, a legjobb tanács, amit J.J. Abrams vágóitól kapott, hogy BB-8-ből sosem elég, és ezt meg is fogadta, a kis droid sok humor forrása lesz. „Ő ennek a filmnek a Buster Keatonja.”

A rendező maga mutatta be Kelly Marie Trant, aki a legtöbbet látható új szereplő lesz a filmben. Tran egy Rose nevű lányt alakít, aki karbantartóként dolgozik az Ellenállás kötelékében, és úgy tűnik, Finn társául szegődik a kalandokban. Johnson egy olyan figurát akart alkotni, aki nem katona, nem is néz ki hősnek, mégis azzá tud válni.
Tran négy hónapig a saját családjának sem mondhatta meg, hogy szerepet kapott a Star Warsban, ezért azt mondta nekik, egy független filmet forgat Kanadában.

Kathleen Kennedyhez hasonlóan Mark Hamill is dicsérte a rendezőt. Mindenekelőtt felidézte a pillanatot, amikor Johnson a forgatást megelőzően felkereste az otthonában. Hamill úgy érezte, a klasszikus Star Wars-trilógia tökéletes egysége után kísérti a sorsot, hogy elvállalta a folytatást, ezért bevallotta a rendezőnek: "Meg vagyok rémülve. Tudjátok, mit felet erre? Azt, hogy »én is«. Egy ilyen rendezővel szívesen dolgozom.”

Hamill emlékeztetett rá, hogy Johnsonnak nincs két egyforma filmje, mindig valami különlegeset csinál. Elmondta azt is, hogy Az utolsó Jedik forgatása után az első helyre helyezi Rian Johnsont a kedvenc rendezői listáján, és maximális bizalommal volt iránta. „Ha ő elégedett volt, én is elégedett voltam. Örömmel bíztam Rianre az alakításomat, mert tudtam, hogy ha ő elégedett vele, akkor minden rendben van.”

Rian Johnson kicsit csigázta a közönséget, de a csúcspont nem is lehetett volna más, mint a poszter és a trailer bemutatása. Előbbiből ráadásul a teremben ülők mindegyike kapott egy példányt. Johnson elmondta, nagyon büszke, és alig várja már, hogy a következő hónapokban még többet mutathasson meg a filmből.

Címkék: star wars videó filmek Rian Johnson Daisy Ridley episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr5712431185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása