Ennél biztatóbb előjel nem is kell Az utolsó Jedik elé. A Lucasfilm bejelentette, hogy a VIII. Epizód író-rendezője, Rian Johnson visszatér a messzi-messzi galaxisba, méghozzá egy teljesen új Star Wars-trilógia szülőatyjaként. A trilógia első darabját Johnson fogja írni és rendezni is.

Mint a starwars.com közleményéből kiderül, a Skywalkerek történetétől és a számozott epizódoktól elkülönülő filmtrilógiáról van szó, tehát Johnson nem egy esetleges X-XI-XII. epizódba vág bele. Az új trilógia teljesen új szereplőkre épül, és a Star Wars-galaxis még ismeretlen szegleteibe kívánja elkalauzolni a nézőt.

A tervezett három film bemutatójának dátuma egyelőre nincs kitűzve.

„Az utolsó Jedik író-rendezőjeként Johnson olyan erős filmet álmodott és valósított meg, amelyre a Lucasfilm és a Disney is elmondhatatlanul büszke”

— fogalmaz a kiadott közlemény a decemberben mozikba kerülő nyolcadik részről, amely iránt ezek után aligha lehetne csillapítani a várakozásokat.

„Mindannyian szerettünk együtt dolgozni Riannel Az utolsó Jediken” — nyilatkozta Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök, aki az utóbbi időben kevés hasonló sikersztorit élhetett át Star Wars-rendezőkkel, gondoljunk csak a Han Solo-film rendezőpárosának vagy a IX. Epizód író-rendezőjének leváltására. „Ő igazi kreatív hajtóerő, karrierem egyik legörömtelibb szakasza volt elejétől végéig figyelemmel kísérni, ahogy megalkotta Az utolsó Jediket. Rian fantasztikus dolgokat fog véghez vinni azzal az üres lappal, amin ez az új trilógia megszületik.”

„Életünk legszebb időszakát jelentette a Lucasfilmmel és a Disneyvel való közös munka Az utolsó Jediken” — olvasható a 43 esztendős Johnson közös nyilatkozata állandó producerével, Ram Bergmannal, aki vele együtt részese lesz az új projektnek. „A Star Wars a legnagyszerűbb modern mitológia, és nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy hozzájárulhattunk. Nagyon várjuk már, hogy ez ezeknek az új filmeknek a sorával is folytatódjon.”

A csodagyereknek kikiáltott Rian Johnson korábbi munkásságát ismerve (Brick, Looper, Breaking Bad) a rajongók kezdettől fogva nagy elvárással és hatalmas bizalommal voltak iránta, és most már nagyon úgy tűnik, be is váltja a hozzá fűzött reményeinket. Bár a közönség még nem láthatta a VIII. Epizódot, a legtöbben már így is őt látták volna legszívesebben a IX. Epizód rendezői székében, ám be kell látni, hogy három évnyi írás, forgatás és utómunka után egy kis pihenés jár neki. A jelenlegi trilógiát végül J.J. Abrams fejezi be, abban azonban sokan bíztunk, hogy Johnson nem utoljára rendezett Star Wars-filmet, tett is rá utalást az elmúlt hónapokban, hogy szívesen visszatérne a Lucasfilm kötelékébe.

Külön izgalmas, hogy az új filmek — a Zsivány Egyes és a jövőre érkező Han Solo-film sorát folytatva — az epizódoktól különálló sztorit fognak elmesélni, azonban teljesen új karakterekkel. A Skywalker-sztoritól való távolodás mindenképp fontos a Star Wars jövője szempontjából. Ráadásul ezúttal olyan, nagyívű történet van születőben, ami egy egész trilógiát kitölt.

Talán betekintünk végre a Star Wars-galaxis egy másik korszakába? Talán megszületik a mozivásznon a legendás Régi Köztársaság? Akárhogy is, a Star Wars jövője ismét izgalmasnak tűnik, ráadásul Rian Johnsonnal igazán jó kezekben van.

Címkék: star wars filmek spinoff Rian Johnson

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr8013225303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2017.11.11. 09:52:38

Előre nem érdemes menni, mert akkor nagyban korlátoznák a mostani trilógia egyesetleges 20 év múlva történő folytatását.

Szóval valóban sanszos, hogy a régmúltat mutatnák be.

Esetleg egy másik galaxist, ahol az ittenitől függetlenül fedezik fel az erő titkait. Talán Snoke is onnan jött...

Han Solo. 2017.12.02. 11:38:04

Rian Johnson rendezői tehetsége hamarosan kiderül, a legújabb résszel.

osborne 2017.12.02. 21:43:54

@Han Solo.: Igen, már várom. Remélem a Disney nem csapta szét RJ saját SW-jét :)
süti beállítások módosítása