Hová lép tovább az ember, ha megcsinálta a tévé történetének legsikeresebb fantasy sorozatát? Mondjuk átnyergel a filmtörténet legsikeresebb fantasy sorozatára.

Igen, a Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és D.B. Weiss a messzi-messzi galaxisban folytatja munkásságát a nagy sikerű HBO-sorozat 2019-es befejezése után.

starwarslogo.jpg

Logikusnak tűnne, de az alkotópáros nem a tavaly ősszel beharangozott élőszereplős tévésorozat készítésébe fog belefolyni, hanem saját Star Wars-mozifilmet készít, méghozzá nem is egyet. A Lucasfilm mai bejelentése szerint Benioff és Weiss íróként és producerként egy egész sor Star Wars-filmért fog felelni, amelyek függetlenek mind a Skywalker-saga VII-VIII-IX. epizódjától, mind Rian Johnson ősszel bejelentett különálló Star Wars-trilógiájától.

Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök így kommentálta a döntést: „David és Dan korunk legjobb történetmesélői közé tartozik. A komplex karakterek, a történet mélysége és a gazdag mitológia iránti érzékük új távlatokat nyit és olyan merész, új irányba viszi el a Star Warst, amelyet rendkívül izgalmasnak találok.”

Benioff az HBO-sorozat előtt olyan mozifilmek forgatókönyvén dolgozott, mint a 2004-es Trója és az X-Men Origins: Wolverine.

„1977 nyarán elutaztunk egy messzi-messzi galaxisba, amelyről mai napig álmodunk” — fogalmaz Bainoff és Weiss közös nyilatkozatában. „Megtisztelőnek érezzük a lehetőséget, kissé félelmetesnek a felelősséget, de nagyon izgatottan várjuk, hogy munkához lássunk, amint elkészül a Trónok harca befejező évada.”

A starwars.com-on olvasható közlemény kitér rá, hogy az alkotópáros által készített filmeknek — pontosan azt sem tudjuk, hány filmről lehet szó — nincs még kitűzve a premierje, ami talán nem is baj, tekintettel arra, hogy a 2018-as évet még a díjnyertes fantasy tévésorozat befejezésének fogják szentelni.
Valószínűleg a rendezők személyéről is később születik döntés.

Címkék: star wars filmek spinoff

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr2113640958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása