Kezd összeállni Han és Csubi legendás párosa. Mármint a Han Solo-film vasárnap este kijött kétperces előzetesében.

Ahogy Facebookon nyomon követhettétek, Ron Howard rendező már az utolsó simításokat végzi a filmen, amelyhez immár a zenét keverik a Skywalker Ranch stúdiójában. A legújabb Star Wars világpremierje május 15-én lesz a Cannes-i filmfesztiválon, így ideje volt, hogy megkapjuk a nagy előzetest.

pisztolyparbaj.jpg

A Lawrence Kasdan (A Birodalom visszavág) és Jon Kasdan által írt történtről ezúttal sem derül ki sok, mindössze annyi, hogy Beckett (Woody Harrelson) és csapata elvállal egy melót a sebhelyes arcú gengszter főnöknek, Dryden Vosnak (Paul Bettany), ám úgy tűnik, a nagy vonatrablás a vártnál is nagyobb kalamajkává fajul. Legalábbis ezt sugallja a trailer.

Nem is ez a lényeg, hanem az űrwestern hangulat (még a zene is erre játszik rá), ami egyelőre elég jól áll a filmnek. Van itt pisztolypárbaj, városszéli fogadó, játék nagy tétben és banditák gyülekezete.

Nagy egók találkoznak a kártyaasztalnál Han és Lando személyében. Míg Calrissiannak megvan a maga társa, L3-37 (Phoebe Waller-Bridge), Han mellett Csubi és Emilia Clarke Qi'rája tűnik fel. Akire kifejezetten kíváncsi vagyok, az Thandie Newton karaktere, Val (Beckett nője?), de belőle továbbra is csak egy-egy villanásnyit kapunk.

val.jpg

Láthatunk viszont az ízelőtőben birodalmi hajógyárat füstös iparbolygón (Corellia?) és agyarakkal díszített székelykaput, vagyis változatos világokat a hightechtől a lowtechig, ahogy a Star Wars univerzumától szeretjük.

Van még itt jó sok űrhajós hajsza és egy szökkenő lépegető. Ismét felbukkan a „parti Falcon”, ahogyan Calrissian szereti, és előkerül Han Solo legendás stukkere is, amit Tobias Backett passzol le hősünknek, mellékelt jó tanáccsal: ne bízz meg senkiben, akkor nem ér csalódás! Szerintem nem kell A Birodalom visszavágig várni, hogy megtörténjen az ellenkezője.

sabacc.jpg

Csubakka százkilencven éve megerősíti, hogy a film cselekménye (legalábbis egy része) nagyjából egy évtizeddel játszódik az Új remény előtt. Külön érdekesség Csubi meghitt pillanata egy másik vukival (a felesége, Malla, a híres Star Wars Holiday Specialből?), ami sejteti, hogy a móka, kaland és akció mellett némi drámára is számíthatunk. Végül a trailer zárósnittje Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag tankos akciójelenetét idézi.

A legnagyobb kérdés továbbra is a főszerepet játszó Alden Ehrenreich személye, akinek egy-egy mondata, gesztusa egészen Han Solós ebben az összeállításban, bár továbbra sem érzem, hogy sugározna belőle a karakterre jellemző sárm és lazaság. Három előzetes után is Lando tűnik a Han Solo-film igazi sztárjának, aki ezúttal már meg is szólal. Donald Glover annyira jól hozza a figurát, hogy minden felbukkanása mosolyt csal az arcomra. Vélhetően így lesz ez a moziban is május 24-én.

Címkék: star wars filmek spinoff Han Solo

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr5313824822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2018.04.12. 17:17:16

Hamár "űrwestern", akkor: Firefly sorozat

HeyJoe 2018.04.13. 11:14:08

Arról tudni miért ilyen a régi-új Falcon orra, miért van "telibe", vagy mi történt ami miatt olyan lett mint amilyennek eddig ismertük?
Én vagyok tudatlan, és kimaradt nekem valami, vagy ez majd a filmből kiderül?

Anak 2018.04.16. 23:04:50

1. Ez nem Han Falconja, ez Lando Falconja.
2. Igen, bizton számíthatsz rá, hogy kiderül.

(SPOILER: 3. A filmhez megjelent játékokból kiderül, az "új" Falcon orra egy leválasztható raktér, mely mögött ott rejtezik a klasszikus forma is.
süti beállítások módosítása