A jelek szerint a Perzsa-öböl partján fekvő emirátusban, Abu-Dzabiban kezdte el forgatni az új Csillagok háborúja-filmet a VII. Epizód stábja. Szemfüles rajongók felfedezték, hogy a forgatás első napjáról megosztott Instagram-fotó geolokációs adatai a közel-keleti országra mutatnak. (Annyit a kevésbé szemfülesek is láthattak, hogy a képen szereplő csapó homokkal van meghintve.)

Hivatalosan pénteken kezdődött a VII. Epizód forgatása, ám Alan Horn, a Disney Studios feje elismerte, hogy egy kisebb stáb már áprilisban készített úgynevezett second unit felvételeket az emirátus területén.

bts201404_abudzabi_diszlet.jpgMunkások mozgatnak egy díszletelemet az abu-dzabi sivatagban április 15-én (fotó: The National)

A stáb igyekszik minél kisebb feltűnést kelteni, a legközelebbi településen, Himeemben például senki sem tapasztalta a filmesek jelenlétét, a helyi lapok azonban izgatottan számolnak be a készületekről.
A tudósítások szerint a filmesek két forgatási helyszínt jelöltek ki a sivatagban. Az egyik területen kialakítottak egy krátert, ahová két teherautónyi pirotechnikát és rengeteg fémhulladékot szállítottak. Emellett a február óta épült díszletek között egy "kompszerű" űrhajót, tornyot, valamint egy hatalmas, ősinek tűnő piacot is fel lehet fedezni — állítják a beszámolók.
Az utóbbi napokban egyébként a rendőrség mellett már a hadsereg is gondoskodik róla, hogy illetéktelenek ne nagyon ólálkodjanak a forgatási helyszínek közelében.

Lesifotókat eddig egyedül a The National című emirátusi lapnak sikerült közölnie, de a rajongók is rögtön megtették a magukét: megdönthetetlen bizonyítékot találtak rá, hogy a képeken valóban a Star Wars stábja dolgozik. A bizonyítás megkérdőjelezhetetlen, hiszen sikerült egészen pontosan felismerni a fotón szereplő díszletelemeket...

Amint az ábra mutatja, a képeken egy birodalmi lépegető lábfeje látható.

bts201404_abudzabi_diszlet_elemzes.jpgAbu-Dzabiban készült fotó összehasonlítása egy birodalmi lépegető 3D modelljével (forrás: Jedi Council Forums)

Egyelőre nem tudni, hogy a sivatagi jelenetek azon a Tatooine bolygón játszódnak-e, amely az első két trilógiában visszatérő helyszíne volt a Skywalkerek történetének, és A Birodalom visszavág kivételével valamennyi Star Wars-filmben szerepelt. 1976-ban, 1996-ban, 2000-ben és 2003-ban Tunézia adott otthont a sivatagi forgatásnak. A hírek szerint az észak-afrikai országban tapasztalható politikai bizonytalanság miatt döntöttek úgy a filmesek, hogy ezúttal inkább Abu-Dzabit választják forgatási helyszínül.

Címkék: star wars filmek helyszínek forgatási fotó episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr966187557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása