Harrison Ford balesete óta bizonyára kisebb gondjuk is nagyobb az új Star Wars-film producereinek, egy hete azonban még a VII. Epizód forgatásáról kiszivárgott fotók borzolták a kedélyeket. Elsőként Abu-Dzabiban, aztán az angliai stúdióban készült képek kerültek fel a világhálóra, egyebek mellett megmutatva a Millennium Falcon díszletét.
Persze, nagy kérdés, hogy a filmesek hogyan viszonyulnak az efféle kéretlen hírveréshez. George Lucas mindig hét lakat alatt őriztette a forgatást, maximálisan kizárva a külvilágot. A kiszivárgott képeket elsőként közlő TMZ riportere New Yorkban  amúgy meglehetősen bunkó stílusban — Lucasnak szegezte a kérdést, mi a véleménye a megszellőztetett fotókról. A 70 esztendős mester mosolyogva csak annyit válaszolt: "Én visszavonultam. Nem az én problémám."

holosakk.jpg

Lucas egykori gyakorlatával szemben az utóbbi évek trendje inkább az, hogy a filmesek  kihasználva a világháló és a közösségi média lehetőségeit  közelebb engedik a közönséget a produkcióhoz. J.J. Abrams, a VII. Epizód rendezője a Star Trek-filmeknél még a szigorú titkolózást választotta, ám a Star Wars-film esetében gyanítható, hogy a Disney marketingesei diktálják a történéseket.
A rendező mindenesetre saját fényképpel válaszolt a világhálót bejárt fotókra.

Jó lenne, ha az emberek nem szivárogtatnának több fotót a VII. Epizódról, és nem tennének olyan nevetséges állításokat, mint hogy a Millennium Falcon benne lesz a filmben.

JJ

 olvasható Abrams üzenete a Twitteren közzétett képen. Ugyanakkor az üzenetet tartalmazó kártyát a rendező egy jól felismerhető díszletelemre helyezte: a Millennium Falcon híres holosakk asztalára. A kép burkolt beismerése, hogy valóban a Millennium Falcon díszlete áll a Pinewood stúdióban. Persze, ami nyilvánvaló, azt kár is lenne titkolni. Mindenesetre a válasz jól mutatja a filmesek "szeretlek is meg nem is" viszonyát az interneten tapasztalható felfokozott érdeklődéshez.

Eközben a Sötét Oldalon

Nyilván Abrams is tisztában van vele, hogy vannak rajongók, akiknek csillapíthatatlan az éhsége, és ennek megfelelően a hivatalos csatornákon is egyre több betekintésre számíthatunk a másfél év múlva esedékes bemutatóhoz közeledve. Ám azok számára, akik nem tudnak ellenállni a Sötét Oldal csábításának, a hajtás után következik még egy kiszivárgott fotó...

Még egy kicsit lejjebb...

kulsodiszlet_640x360.jpg

A fenti képet eredetileg a starwars7news.com tette közzé, ám 24 órán belül le is került az oldalról. A fotón látható díszlet leginkább A klónok támadásában szereplő buckalakó táborra emlékeztet, és a kép jobb szélén mintha a Tatooine bolygóra jellemző páragyűjtő tornyok egyikét is fel lehetne fedezni. A fotó igazi érdekessége azonban, hogy nem Abu-Dzabiban készült, ahol a film sivatagi jeleneteit forgatták májusban. A szabadtéri díszletet minden valószínűség szerint az angliai stúdió területén alakították ki. A kép alján jól látható a fekete föld, amelyet épp homokréteggel fednek be, és az égbolt képe is jellemzőbb a brit szigetekre, mint a Perzsa-öböl partján fekvő emirátusra.

Címkék: star wars filmek forgatási fotó episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr126304145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.20. 19:49:04

nagyon tetszett ez a twitter üzenet már egy hete is, tök ötletes.

Benke Smith (törölt) 2014.06.23. 00:12:11

Kurvajó lesz a VII. epizód!!!!!! Gyerekkorom óta várom... :D
süti beállítások módosítása