Abu-Dzabi sivataga és az angol Pinewood stúdió után a szintén szigetországi Puzzlewood is feliratkozott a VII. Epizód forgatási helyszínei közé.

Pinewooddal ellentétben Puzzlewood nem egy stúdió neve, hanem egy kirándulóhelyé, amely Dean erdejében található, Anglia és Wales határán. Puzzlewood magántulajdonban van, de turisták számára látogatható. Múlt héten azonban a területhez tartozó parkolót filmes lakókocsik erdeje lepte el, olyan mennyiségben, hogy még a BBC is kiszállt a helyszínre tudósítani.

A csatorna riporterének az egyik biztonsági őr nagy meggyőződéssel állította, hogy a fák között a Countryfile című műsor forgatása zajlik, ám mivel a Countryfile éppen a BBC vidékjáró magazinműsora, a brit köztévé első kézből tudta cáfolni az amúgy sem meggyőző blöfföt. A filmesek öt napig vették birtokba a környéket, ezalatt több árulkodó jel is igazolta (lásd alábbi galériánkat!) a helybéliek sejtését, hogy az új Star Wars-film stábja forgat a helyszínen.

Puzzlewood történelme a római időkre tekint vissza, amikor a légiók felügyelete alatt érceket bányásztak a területén. A rómaiak által vájt járatok még ma is felfedezhetők, ám az utánuk következő évszázadok során a természet visszahódította magának a területet. A múlt emlékét őrző furcsa szikláktól és tekervényes fáktól gazdag hely ma egészen különleges hangulatot áraszt. Tolkien állítólag itt sétálva álmodta meg a Fangorn erdőt a Gyűrűk Urához.

Puzzlewood egzotikumát a brit televíziósok is felfedezték az utóbbi években. Szerepelt már a Doctor Whoban és az Atlantis több epizódjában, a BBC Merlin című sorozatának pedig legtöbbet szereplő helyszíne volt a mesés hangulatú erdő.

Címkék: star wars filmek helyszínek episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr546525295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása