Ahogyan előzetesen olvashattátok, a héten három napot forgatott a hetedik Star Wars-film stábja az írországi Skellig Michael szigetén. A stáb mozgásáról és a szárazföldön felállított produkciós bázisról számos felvételt és beszámolót közölt a helyi sajtó, ám magát a forgatást nem sok lesifotósnak sikerült megközelítenie. Már csak azért sem, mert a természetvédelmi rezervátumnak számító és az UNESCO világörökségi listáján is szereplő lakatlan szigetet az utóbbi napokban szigorúan őrizte az ír haditengerészet hajója. Vicces volt látni, ahogy például az ír köztévé híradójának stábját visszafordították a tengeren:

Ami a film munkálatait illeti, a produkció bázisát Valentia Islanden alakították ki, amely Skellig Michaellel ellentétben hídon is elérhető a szárazföldről. A stáb innen hajókkal jutott át a "Mihály-sziklára", míg a színészeket helikopterrel csempészték be a sziklaszigetre. Mégsem maradt titok, hogy a J.J. Abrams rendező és Dan Mindel operatőr által vezetett stáb két színésszel forgatott a három nap során. Egyikük a Luke Skywalkert immár ősz szakállal játszó Mark Hamill, másikuk pedig a film 23 esztendős újonca, Daisy Ridley volt. A filmesek egy kamerával felszerelt helikoptert is bevetettek, vagyis légi felvételek is készültek a filmhez. Tudjuk továbbá, hogy a stábbal tartott két VFX szakember, illetve két kaszkadőr (egyikük Chloe Bruce, Ridley dublőre), de a szigeten felügyelte a munkát Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök is, aki egyben a film produkcióvezetője.

Bár a forgatás pillanatairól nem készülhettek fotók, néhány kép megörökítette a filmesek jelenlétét Skellig Michael szigetén. Íme egy kis válogatás:

Előzetesen több környezetvédő is aggályait fejezte ki a forgatással kapcsolatban, mivel a sziget az évnek ebben a szakaszában különleges madárfajok fészekrakó helye. A produkció eredetileg csak szeptemberben érkezett volna Írországba, azonban Harrison Ford balesete miatt át kellett ütemezni a forgatást. Ám a filmesek munkája mindvégig az ír hatóságok felügyelete mellett zajlott, és a produkciót az országba csábító Irirsh Film Board tájékoztatása szerint a stáb mozgása a turisták által is látogatott helyekre korlátozódott. Egyebek mellett erről is említést tesz a BBC alábbi helyszíni riportja.

Címkék: star wars filmek helyszínek forgatási fotó episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr786569397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2014.08.03. 20:00:23

Zsír, X szárnyú helyett végre Skoda lesz benne!

steery 2014.08.03. 21:16:26

Gondolom az ír haditengerészet azzal a rádió és hangosbeszélő üzenettel állította meg a híradósok csónakját, hogy: "Önök birodalmi felségterületre készülnek behatolni! Azonnal forduljanak vissza vagy a császár nevében megsemmisítjük a hajójukat!"

2014.08.03. 22:24:58

miért nem vették körbe a helyszínt egy energiapajzzsal?
igaz a második Halálcsillagnál se vált be nagyon de akkor is
süti beállítások módosítása