Múlt hónapban írtam róla, hogy a Disney még idén bemutathatja az új Star Wars-film első előzetesét. A pletykák ezúttal beigazolódni látszanak.

A jól értesült ScoringSessions.com információi szerint John Williams, a Star Wars-filmek zeneszerzője Los Angelesben töltötte az elmúlt hétvégét. Szombaton a maestro vezényletével, szimfonikus zenekar közreműködésével felvették a VII. Epizód előzetesének zenei anyagát.

A MakingStarWars.net azt is tudni véli, hogy a felvételre a Sony egyik zenei stúdiójában került sor. Az oldal értesülései szerint az előzetes körülbelül egy perc hosszúságú, feltűnnek benne új szereplők, de bátran számíthatunk a Millennium Falcon megjelenésére is, a kísérőzene pedig amolyan egyveleg lesz.

A kérdés immár csak az, hogy pontosan mikor láthatjuk a trailert, vagyis a mozik melyik film előtt fogják játszani a The Force Awakens első beharangozóját.

strangemagic.jpgStrange Magic (fotó: Lucasfilm)

Első ránézésre a fő esélyes a Disney egyetlen nagy decemberi filmje, az Into the Woods (bemutató december 25-én). A Glenn Close főszereplésével készült film egyrészt fantasy, másrészt mese musical, de ez messze nem kizáró ok, 1998-ban például a 20th Century Fox a romantikus Ha eljön Joe Black kópiáihoz fűzte a Baljós árnyak trailerét.

Meglepetésre múlt héten a Lucasfilm is bejelentett egy közelgő bemutatót. Január 23-án kerül mozikba a Strange Magic című animációs filmjük, amelyen még George Lucas irányítása alatt kezdett el dolgozni a cég. A januári dátum ugyan sejteti, hogy a stúdió nem vár kasszarobbantást a Szentivánéji álom ihlette mesefilmtől, ám épp ezért jól jönne nekik az árukapcsolás az új Star Wars-film előzetrsével. Mégis valószínűbb, hogy nagyobb nézőszámmal kecsegtető film elé teszi a VII. Epizód beharangozóját a Disney.

A legkézenfekvőbb "kísérőfilmnek" marad a Hobbit, amely ugyan a Warner Bros érdekeltsége, ám az elmúlt évekhez képest langyosabb várakozás ellenére is 4000 kópiával fog futni az amerikai mozikban, ráadásul december 17-én debütál, egy nap híján egy évvel az új Star Wars bemutatója előtt.
Közben a /Film megbízható forrásra hivatkozva állítja, biztos, hogy nem a Hobbit előtt fog debütálni az előzetes, mivel a Disneynek "sokkal nagyobb tervei" vannak.

Akárhogy is, már csak hetek kérdése, és megkapjuk az ízelítőt a várva-várt űrkalandból.

Címkék: előzetes star wars filmek episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr26917495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2014.11.21. 14:51:25

Na, ez egy "nesze semmi, fogd meg jól" poszt. :) Már rég tudni lehetett, hogy decemberben várható a teaser, sőt, a Hobbit 3 előtti pletyka sem új keletű.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2014.11.22. 12:29:27

@A nép fia: Pletyka és találgatás mindig van. :) Viszont az első dolog, ami igazolni is látszik, az a múlt hétvégén zajlott zenei felvétel.

A nép fia 2014.11.24. 07:43:08

@OvibanKenobi: predalien.iwk.hu/star-wars-gyujtemeny/

Egy ismerősöm most válik meg ettől. Hátha érdekel Téged. :-)
süti beállítások módosítása