Elkészült a 2016-ban érkező önálló Star Wars-film forgatókönyvének első változata (first draftja), ugyanakkor a forgatókönyv végleges változatát már nem a filmen eddig dolgozó Gary Whitta, hanem egy új forgatókönyvíró fogja elkészíteni — adta hírül a Hollywood Reporter.

Hogy a továbbiakban ki kapja meg a feladatot, arról nem nyilatkozott sem a Lucasfilm, sem a Disney, ám az eddigi forgatókönyvíró, Gary Whitta biztosan távozik a produkciótól. Whitta távozásának okát nem tudni, ő maga azt tette közzé Twitteren, hogy a feladatát elvégezte, és mostantól Mark Millar Starlight című sci-fi képregényének filmadaptációján fog dolgozni a 20th Century Fox számára.

"Még sosem élveztem ennyire megírni egy címoldalt" — osztotta meg Whitta az általa írt forgatókönyv első lapjának feliratát:

sw_by_gary_whitta.jpg

"Pályafutásom messze leghálásabb időszaka volt az az év, amelyet a Star Wars-filmen dolgozva eltöltöttem a Lucasfilmnél. Mivel egész életemben a Star Wars rajongója voltam, rendkívül hálás vagyok, hogy megadatott a ritka lehetőség, hogy hozzájáruljak ennek a folytatódó filmes örökségnek egy új fejezetéhez. Fantasztikus lesz a film" — nyilatkozta Whitta a Csillagok háborúja stábjában eltöltött hónapjairól.

"Gary csodálatos, ihletett munkatárs volt, és rendkívül élveztem a vele való közös munkát" — reagált Gareth Edwards rendező, aki 2014 májusa óta dolgozott Whittával a film előkészítésén. "Nagyon hálás vagyok a közreműködéséért."

Az első önálló Star Wars-film bemutatóját 2016. december 16-ra tűzte ki a Disney, így a forgatásra minden valószínűség szerint még idén sort kell keríteni.

Mint arra a Hollywood Reporter is emlékeztet, korábban a VII. Epizódnál is történt íróváltás. Az ébredő Erő forgatókönyvének első változatain az Oscar-díjas Michael Arndt dolgozott, ám J.J. Abrams rendező érkezése után maga Abrams, valamint A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér egykori forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan vette át az írói feladatokat.
Nem lenne meglepő, ha az önálló Star Wars-kaland forgatókönyvét szintén Kasdan öntené végső formába, vagy esetleg az a Simon Kinberg, aki ugyancsak tagja a Lucasfilm agytrösztjének, és még októberben nyilatkozta, hogy megírja az egyik tervezett Star Wars-film forgatókönyvét.

Címkék: star wars filmek spinoff

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr587058895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása