Gary Whitta távozása után Chris Weitz fejezi be Gareth Edwards önálló Star Wars-filmjének forgatókönyvét. Erről a Hollywood Reporter adott hírt.

chris_weitz.jpg

A 45 esztendős Weitz azáltal kerülhetett képbe, hogy ő írta a Disney számára a márciusban mozikba érkező Hamupipőke film forgatókönyvét, ám korábbi munkái közé tartozik a Z, a hangya, Az arany iránytű, valamint az Egy fiúról című film is, amelynek adaptált forgatókönyvéért 2003-ban Oscar-díjra jelölték.
Weitz New Yorkban született, de Cambridge-ben szerzett diplomát angol irodalomból; regényíróként, producerként és — olykor Paul nevű testvérével karöltve — rendezőként is tevékenykedik. (Utóbbi minőségben jegyzi az Alkonyat-filmek egyikét.)

Miután az egy hónapja távozó Gary Whitta elkészítette a legújabb Star Wars-forgatókönyv első változatát, Weitz feladata az lesz, hogy végső formába öntse a szkriptet.

Sok ideje nem lesz rá. Ahogy azt legutóbb is olvashattátok, a Lucasfilm már megkezdte a szereplőválogatást a produkcióhoz. Az első önálló Star Wars-film 2016. december 16-án kerül a mozikba. Rendezője az angol Gareth Edwards (Godzilla), operatőre pedig Greig Fraser (Zero Dark Thirty).

Címkék: star wars filmek spinoff

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr387115691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása