Néhány hete olvashattátok, hogy Rogue One, vagyis Zsivány-1 címmel érkezik majd a Disney második Star Wars-filmje, az első olyan önálló film, amely ugyan a messzi galaxis világában játszódik, de nem fog betagozódni az űreposz számozott epizódjainak sorába.

Az előkészületek több mint egy éve zajlanak már, megvan a film írója, rendezője, operatőre és zeneszerzője, de alakul a szereposztás is, vagyis minden adott, hogy nyáron már forogjanak a kamerák Londonban.

Most mégis úgy tűnik, a következő hónapokban keveset fogunk hallani a produkcióról. Mindenképp kevesebbet, mint szeretnénk...

rogue_one_fanart.jpgRogue One - rajongói montázs

Az ok — viccesnek hangzik, de teljesen komoly — a Mission Impossible közelgő ötödik része, amely a Rogue Nation alcímet kapta. A Rogue One és a Rogue Nation cím közti hasonlóság zavarja az akciófilmet forgalmazó Paramountot, amely ugyan a Disney után hozta nyilvánosságra filmje címét, ám az Amerikai Mozgókép Szövetségnél, az MPAA-nál már januárban regisztráltatta azt, ezért akár meg is támadhatná a Star Wars-film elnevezését.

Erre azonban nem fog sor kerülni. A Hollywood Reporter információi szerint a Paramount és a Disney meg nem támadási egyezményt kötött. A stúdiók egyezségének lényege, hogy a Disney egyelőre jegeli a Rogue One promócióját.

A megegyezés nem volt lehetetlen küldetés a két stúdió számára, hiszen a Mission: Impossible - Rogue Nation bemutatója idén július 31-én esedékes, míg a Star Wars: Rogue One csak 2016. december 16-án kerül mozikba. Feltételezhetően a Disney azért sem vonakodott belemenni az alkuba, mert a Star Wars: VII. Epizód idén decemberi bemutatójáig eleve nehéz mutatvány lett volna, hogy egyszerre két Star Wars-filmet reklámozzon. Így a marketing gépezet nyugodtan koncentrálhat az új trilógia nyitóepizódjára, és vélhetően jól jár a Rogue One fiatal rendezője, Gareth Edwards is, akire a kevesebb publicitás miatt kisebb nyomás fog nehezedni.

Igazi összeveszés már csak azért is nehezen alakult volna ki a két stúdió között, mert a Mission Impossible producere pont az a J.J. Abrams, aki a Disney első Star Wars-filmjét, Az ébredő Erőt írta és rendezi. A Paramount Pictures egyébként egyszer már kitért a Star Wars útjából, hiszen az eredeti tervek szerint mind a VII. Epizód, mind a Mission Impossible bemutatója 2015. december 18-ra esett volna, ám a Paramount illetékesei jobbnak látták elkerülni ezt a meccset, ezért hozták előre júliusra a Rogue Nation-premiert.

Mondhatni, most a Disneyn volt a sor, hogy engedjen.

A Hollywood Reporter értesülése szerint a megállapodás azt jelenti, hogy nyár végéig a nagyközönség számára megjelenő Disney-promóciókban nem esik említés a Rogue One-ról.

Kivéve...

swcelebration2015.jpg

A lap azt is tudni véli, hogy az egyezség értelmében a Zsivány-1 körüli csendet egyetlen alkalommal fogja megtörni a Disney: a jövő héten megrendezésre kerülő Star Wars Celebration találkozón (bővebben olvashattok róla itt), ahol a két előkészületben lévő önálló Star Wars-film rendezője, Gareth Edwards és Josh Trank is színpadra lép, hogy meséljen a produkciók születéséről.

Néhány cikk, amelyben figyelemmel követtük a Star Wars: Rogue One fejleményeit:

Címkék: star wars filmek spinoff episode7 Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr697342776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása