Miközben a fél világ a Star Wars VII. Epizódját várja, Rian Johnson író-rendező (Looper - A jövő gyilkosa) napokon belül elkezdi forgatni az új Star Wars-trilógia középső darabját.

A legújabb értesülések szerint a forgatás szeptember 14-én, vagyis már hétfőn megkezdődik az írországi Skellig Michael szigetén. Skellig Michael, vagyis a „Mihály-szikla” visszatérő forgatási helyszíne az új trilógiának, hiszen tavaly ilyenkor J.J. Abrams forgatott ott Az ébredő Erő számára.

Az Entertainment Weekly érdeklődésére a Lucasfilm megerősítette, hogy ezúttal a VIII. Epizód forgatása veszi kezdetét az Írország déli partjainál fekvő lakatlan szigeten. Egy frissen kiadott tengerészeti közleményből pedig kiderül, hogy a szikla filmforgatás miatt szeptember 14. és 18. között, tehát öt napon át lesz tiltott célpont az illetéktelen hajósok számára. Emlékezetes, hogy tavaly egy hadihajó tartotta távol a bámészkodni vágyókat a sziget több kilométeres körzetéből.

skelligmichael01.jpg

Skellig Michael elképesztő sziklaszigetéről tavaly már olvashattatok. Úgy látszik, fontos helyszín, máskülönben nem térnének vissza a filmesek egy nehezen megközelíthető, logisztikailag nehezen kezelhető természetvédelmi területre, amely ráadásul az UNESCO oltalma alatt áll.

Azt a maroknyi hajót, amely máskor turistákat szállít a sziget és a szárazföld között, a produkció ezúttal is kibérelte a stáb és a felszerelés fuvarozására. Emellett a breakingnews.ie tudni véli, hogy helikopter használatára is kért és kapott külön engedélyt a stáb, mivel Rian Johnson rendező este, illetve naplementében szeretne légi felvételeket készíteni. Erre esténként 21 óráig lesz lehetőség.

Hogy a felvételeken a sziget drámai látványú sziklái vagy a nyolcszáz éve elhagyatottan álló keresztény kolostor darázsfészek formájú épületei játsszák-e a főszerepet, azt még nem tudni. De ha jövő héten érkezik néhány fotó a stáb ottlétéről, talán még ez is kiderül.

A tavalyi forgatásról itt láthattok képeket.

Vasárnap esti frissítés - az első képek a készületekről:

A szigetet mostanra lezárták a látogatók elől, ám a turisták utolsó csoportja látta a forgatási előkészületek nyilvánvaló jeleit, amelyeket az alábbi fotók is megörökítenek:

Címkék: star wars filmek episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr807781352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása