Augusztusban a Lucasfilm feje, Kathleen Kennedy maga nyilatkozta, hogy még nem aktuális a kérdés, mostanra azonban előrelépés történhetett a fiatal Han Solo kalandjáról szóló film előkészületeiben, ugyanis elkezdődött a film szereplőválogatása. Legalábbis az űrcsempész új, fiatalkori megszemélyesítőjét már keresi a Star Wars stábja. Erről a Hollywood Reporter adott hírt még december elején.

hansolo_ford.jpg

Az alkotóknak van idejük, hiszen a forgatás a tervek szerint csak 2017 januárjában kezdődik. A feladat azonban nem egyszerű, és ezt jól érzékelteti Carrie Fisher egy nemrég tett nyilatkozata. Arra a kérdésre, hogy az eredeti Star Wars-trilógia főszereplő triójából Mark Hamill (Luke Skywalker) miért nem futott be olyan karriert, mint Harrison Ford, a Leia hercegnőt alakító színésznő azt felelte: generációnként csak egy olyan színész születik, mint Harrison Ford.

Szóval ha a Star Wars illetékesei méltó utódot akarnak látni Han Solo szerepében, nem kisebb a feladatuk, mint az új generáció Harrison Fordját megtalálni. Egy olyan fiatal színészt,

  • aki hasonló sármmal rendelkezik,
  • akinek hasonló jelenléte van a mozivásznon,
  • hasonlóan hiteles az akciójelenetekben, legalább fele annyira helytáll a fizikumával
  • és mindemellett játszani is tud, akár humoros, akár drámai szituációban.
  • Végül az alkotók azt is szeretnék, ha legalább egy kicsit hasonlítana a fiatal Harrison Fordra.

Kemény dió...

Nem valószínű, hogy sokan sorolnák ezt előre, ám úgy tűnik, a fenti szempontok közül a humor különösen fontos lesz a főszereplő kiválasztásánál. Kathleen Kennedy egy korábbi interjúban így nyilatkozott: „Szórakoztató és vicces filmre készülünk. Han Solo az a szereplő a Star Warsban, akiről mindenki tudja, hogy szellemes és jó humorú figura. Ez most sem lehet másképp.”

A film forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan Az ébredő Erő Los Angeles-i díszbemutatóján szintén úgy nyilatkozott, mókás, könnyed, de semmiképp sem idétlen filmnek szánja a Han Solo-kalandot. A karakterre jellemző humorra példaként az 1977-es Új remény egyik jelenetét említette, amelynek mondata („Úgyis untam a bájcsevegést.”) Kasdan személyes kedvence a Star Wars-filmekből. Ez az a jelenet, amelyben Han Solo a szabadítóakció közepén megunja a magyarázkodást, és nemes egyszerűséggel szétlövi a Halálcsillag börtönblokkjának kezelőpultjába épített adó-vevőt.

boringconversation.jpg

A Hollywood Reporter úgy tudja, a Disney és a Lucasfilm minden idők legszélesebb merítését végzi Jeanne McCarthy szereposztó rendező vezetésével, akinek csapata már december elejéig több mint 2500 színészt meghallgatott, vagy személyesen vagy felvételről. A film rendező párosa, a Lego-kalandot összehozó Chris Miller és Phil Lord már a McCarthy általa leszűkített körből fog válogatni. (Ők hárman korábban a Jump Street-filmeken is együtt dolgoztak.)

Hollywoodi információk szerint mivel az alkotók mindenkit számításba vesznek, nem nehéz bejutni a válogatásra. A színész ügynökségek gyakorlatilag 18 és 32 év között minden férfi ügyfelük nevét bedobják a kalapba.

Ahogy a lap megállapítja, a válogatás épp ellentétes szemléletben zajlik, mint Az ébredő Erő esetében. Míg J.J. Abrams tudatosan viszonylag ismeretlen arcokat keresett az új Star Wars-trilógiához, addig a Han Solo-film alkotói azt sem bánnák, ha egy ismertebb, akár befutott színész öltené magára az űrcsempész mellényét.
Ami közös: ezúttal sem csak amerikai színészek jöhetnek szóba, a stáb Kanadában és Nagy-Britanniában ugyanúgy keresi a legmegfelelőbb főszereplőt.

Kennedy nyár végén úgy nyilatkozott, a történetben szereplő Han Solo valószínűleg a tízes évei végén vagy a húszas évei elején jár majd, de a Hollywood Reporter forrásai szerint legjobb eséllyel a 25 év körüli színészek pályáznak.

Néhányan a próbálkozó színészek közül: Dave Franco (30), Aaron Taylor-Johnson (25), Hunter Parrish (28), Logan Lerman (23), Colton Haynes (27), Max Thieriot (27), Miles Teller (28), Nick Robinson (20), Leo Howard (18), Tony Oller (24), Chandler Riggs (16), Rami Malek(34), Ansel Elgort (21), Jack Reynor (23), a kanadai Landon Liboiron (23), valamint az angol Ed Westwick (28), Tom Felton (28) és Joshua Sasse (27).

2016 egyik legizgalmasabb kérdése lesz, ki játssza el a fiatal Han Solo szerepét.

Címkék: star wars filmek spinoff Han Solo

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr148205578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2015.12.29. 12:06:16

A 7. rész az utolsó volt amivel pénzt vettek ki a zsebemből a star wars pénzszivattyú üzemeltetői.

Wizardus86 2015.12.29. 12:26:41

Hunter Parrish talán az egyetlen aki a legkevésbé lógna ki. Csak egy picit kell vagányabbnak lennie, mint a Weedsben

shred 2015.12.29. 12:39:19

Shia LeBeuf a tuti megoldás:D

Fikk a Nick 2015.12.29. 15:39:33

Valami fekete kellene, vagy legalább kínai, de akkor homi vagy zsifin. Esetleg egy eszbikus mexikói nő. Úgyis ez a trend odaát...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.29. 17:19:13

@Fikk a Nick: A lényeg, hogy egy olyan férfi legyen, aki átoperáltatta magát nővé, de aztán rájött, hogy mégis a nőket szereti, és így lett leszbikus.
Természetesen az ő különös élete lenne a film középpontjában flashbackek formájában, de emellett persze lehet egy kis lézerkardozás meg űrháború is..;)

_Neville 2015.12.29. 19:14:06

Javaslom a Jar-Jar gyermekkora spin-offot!

Fortress 2015.12.29. 19:15:31

Ha olyan szintű ember találnak majd, mint Adam Driver az Ébredő Erőben, akkor akár el se kezdjék. A szereplők hitelességét tekintve eddig nem áll fényesen a Star Wars filmek új csapata.

_Neville 2015.12.29. 19:18:26

@Fortress: Forgatókönyv terén se. Ilyen az, mikor a minél több $ az egyetlen művészi koncepció.

Killary Fucking Clingon 2015.12.29. 20:29:28

Tom Hanks jó lesz szerintem, de a Shia LeBeouf is mindent el tud játszani. Star Wars fanoknak jó lesz bármelyik. Mekkora fos már az új rész.. Lopás a pénztáraknál.

Killary Fucking Clingon 2015.12.29. 20:31:09

@Fortress: Ember az a faszi hogy néz már ki azokkal az elálló fülekkel.. Komolyan mint valami szakmunkásképző intézet színjátszó köre..

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2015.12.29. 20:53:41

@Fortress: Nekem kifejezetten tetszett Driver játéka. Nem bánnám, ha a Han Solót alakító színésznek hasonlóan erős jelenléte lenne a mozivásznon.

Killary Fucking Clingon 2015.12.29. 21:35:00

@OvibanKenobi: Lehet Te másik filmet néztél. A csávónak kb annyira van erős karaktere mint egy kiló BL55 sima lisztnek..

igazi Ténytár 2015.12.30. 06:43:39

@shred: Indian Jones fia nem lehet a fiatal Han Solo, meg a SW universumben se ;-)))

Komolyra fordítva, amekkora bukás volt a Indy filmben szerintem meg az 5.részben se lesz benne.

Különösen a Schmitttpálgiumos dolgai után, hiába lett method-man a Fury-ban.

Ez a nick még nem létezik 2015.12.30. 09:54:33

Harrison Forddal mi a baj? Mondjuk a történet szerint érhetné baleset a fiatal Han Solo-t, így beleférne, hogy tolókocsiban alakítja a karaktert.

Filmflash. 2015.12.30. 10:06:47

@OvibanKenobi: Szerintem kicsit lehet feljebb is tolni azt a bizonyos mércét Adam Drivernél, ha már 200 milliót költenek egy filmre.

Pervenimus 2015.12.30. 10:12:05

Ha az új Han Solo annyira lesz "erős jelenléte" mint Adam Drivernek, akkor a 8. rész sem lesz sokkal jobb az Ébredő Erőnél. Lassan átmegy az egész másodvonalba. Bár ott is vannak jó filmek. Mondjuk nem több száz millió dollárért! :-)))
süti beállítások módosítása