A Lucasfilm és a Disney közleményt adott ki ma, ami szerint 2017 májusáról decemberre tolták el a Star Wars: VIII. Epizód bemutatóját.

ep8_fanmade_logo.jpg

A közlemény a döntés okairól nem szól, de az elmúlt napokban lehetett olyan pletykákat hallani, hogy Rian Johnson író-rendező szeretne még csiszolni a forgatókönyvön.

Ezt látszik megerősíteni, hogy a film forgatása január végén vette volna kezdetét, ám ehelyett februárban kezdenek el forogni a kamerák a produkció londoni stúdiójában.

A döntés azért sem meglepő, mert a jövő májusi bemutató terve enélkül is meglehetősen ambiciózusnak tűnt. A Lucasfilm eleve 2017 karácsonyában gondolkodott, de mivel 2017. május 25-én a Star Wars 40. évfordulóját ünnepeljük majd, szerették volna ahhoz igazítani a bemutatót.

A Disney szempontjából viszont azért indokolt a decemberi premier, mert Az ébredő Erő (amelynek bemutatóját szintén májusról halasztották decemberre) elképesztő sikert futott a karácsonyi időszakban.

Így a tavaly decemberi Star Wars-bemutató után idén december 16-án a Rogue One, 2017. december 15-én pedig a VIII. Epizód kerül a mozikba.

Update #1:

A kommentek között felmerült, hogy a VIII. Epizód elcsúsztatásának bármi köze lenne Az ébredő Erő vélt gyengeségeihez, ez azonban nyilvánvalóan nem igaz, és nem is nehéz cáfolni.
Ugyanaz a forrás, aki szerint a film elcsúsztatásában a forgatókönyv átírása közre játszik, azt is elmondta, hogy az átírás oka éppen az, hogy a stúdiót meglepte az új szereplők népszerűsége, és Rian Johnson azért módosít a forgatókönyvön, hogy Daisy Ridley, John Boyega és Oscar Isaac karaktere nagyobb teret kapjon. Johnson forgatókönyvét egyébként minden forrás kifejezetten erős forgatókönyvnek tartja.

A Disney valójában teljesen racionális és várható döntést hozott. Nem volt reális, hogy a Rogue One után fél évvel kerüljön moziba a VIII. Epizód, hiszen a Rogue One-nak nem lett volna rendes kifutási ideje, a VIII. Epizód kampányát pedig már azelőtt el kellett volna kezdeni, hogy a másik Star Wars-film egyáltalán a mozikba kerül. Ugyanilyen okból azt gondolom, hogy a 2018 májusára tervezett Han Solo-film is karácsonyra lesz tolva. Így a Star Wars jó pár évre kisajátítja magának a mozikban a karácsonyi időszakot, ami még inkább eseménnyé emeli a filmek érkezését.

Mindezekről folyik a beszélgetés a Collider alábbi videójában.

Update #2:

Két nappal a Disney bejelentését követően a 20th Century Fox azt jelentette be, hogy 2017 karácsonyáról elteszi az Avatar tervezett bemutatóját. A stúdió azzal indokolt, hogy James Cameron filmje nem fog elkészülni erre az időpontra.

Ne tessék röhögni! :)

Címkék: star wars filmek episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr298297980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.20. 22:06:16

Csak nem azért, mert a 7. rész egy katasztrófa volt és talán valami történet és egyediséget kellene összehozni...?

jet set 2016.01.20. 22:13:03

A VII. rész forgatókönyvét sem ártott volna még csiszolgatni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.01.20. 22:43:37

Így talán lesz idejük valami történetet is kitalálni, ami nem azon alapul, hogy új szereposztásban újraforgatják a régi filmeket...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.20. 23:54:10

@OvibanKenobi: A krtikusok gyáva nyulak volak, a tömeg meg birka. Legalábbis egy része.

Nézd meg a legmagasabbra értékelt reviewokat. Izé...
www.imdb.com/title/tt2488496/reviews?ref_=tt_urv

Lehet, hogy a köznségnek tetszett, te hogy a sok balfasz kritkus hogyan ment el amellett, hogy a filmkészítési és művészeti szempontból a film egy nagy 0 az nekem örök rejtély...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2016.01.21. 00:04:22

@molnibalage: "PostTrak reports that of those polled, 91% said that Force Awakens met or beat their expectations with 97% saying that they would definitely or probably recommend the film to other people."

A fent linkelt cikkből idéztem. Ettől még mindenkinek egyéni joga, hogy ne tetsszen neki a film. Talán majd a következő.

Alick 2016.01.21. 00:13:20

@OvibanKenobi: a kíváncsiság hozza a zsetont, a kiábrándultság pedig a kritikákat, nem is kis számban:

www.imdb.com/title/tt2488496/reviews?ref_=tt_urv

Alick 2016.01.21. 00:15:27

@OvibanKenobi: mondjuk a "rohanok a moziba, hogy utána meg szétfikázzam" hozzáállás nem túl egészséges...

Killary Fucking Clingon 2016.01.21. 00:17:20

@OvibanKenobi: Az a kritikai siker amit emlegetsz, úgy nézett ki hogy egy valag média cég és online marketing cégek kaptak egy csekket az elvégzett munkáért. A film egy fos volt, ezt persze el lehet leplezni egy masszív média nyomulással ahogy Disney-ék tették de attól a film még szar marad. A közönség siker meg...hogy is mondjam..10 emberből 7 nem volt elégedett a produkcióval. Se a blogtérben se az utcán megkérdezve. Ez a film egy erős lenyúlás volt a pénztáraknál.

Killary Fucking Clingon 2016.01.21. 00:19:08

és most m ehetsz vissza fénykardost játszani a haverjaiddal :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.21. 01:27:00

@Alick: Pontosan. A bátyám szerint még a Baljós Árnyak (!) is jobb volt nálam, mert legalább nem akart egy tetves remake lenni. Igen, elkúrták azt, mint az állat, de legalább próbálkoztak.

A 7. résznél gyakorlatilag fel nem fogom, hogy mi a túrót csináltak a történetírók. Ezt a "sztorit" két ember összedobja egy délután alatt... Öcsém irodalom órán a mezei diákot lepontozzák szóismétlésért. Cselekmény ismétlésért miféle büntetés jár egy új film esetén, ami gyak. egy remake lett...?

Én nem fikázni ültem be. Ment a hype, hogy ez aztán micsoda SW film lesz. Pénz van, technika van, minden van gondoltam beülök és megnézem milyen az, amikor szárnyalhat a fantázia, mert bármire van pénz. És aztán lett belőle az (fos) ami. Én semmit nem vártam tőle és így volt képes ennyire pocsék lenni. A film egyes részein szó szerint unatkoztam. Aki 200+ millió USD-ből ennyire képes, az menjen el kekszet kapálni, arra még talán jó. Azt sem értem, hogy miért volt oda és vissza attól a szakma és sokan, hogy J.J.A. kapta meg a filmet. Konkrétan mivel érdemelte ezt ki? Imdb-n megnézve a munkásságát íróként és rendezőként is egy rakás szóbajöhető emberhez képest a rezuméja az én szememben egy nagy 0.

Floodland 2016.01.21. 07:40:02

Hol maradt el az Avatartol? 1 hónap után még ne vonjunk le sommás, negatív következtetéseket. Kínában is nagyon jól nyitott a film jan 9-én, pedig ott nem volt eddig kultusza. Unom már ezt a sok fosozást es savazást. Nem a rosszindulatú, betokosodott f..kázó kommentelők a mércéi ennek a filmnek. Akár tetszik, akár nem: ez a film hatalmas közönségsiker. A tényeket, adatokat, számokat megkerülni, semmibe venni, balgaság. Nekem sok ismerősömnek tetszett. Sokan többször megnézték. Én konkrétan imádom, pedig 30 éve rajongok a SWért. Szóval, kedves fikamatyik. Nézzétek JarJart es élvezkedjetek azon. Ja..es h az Avatart befogja-e.. Nem ez számít, de simán meglehet. Avatarka évek alatt gründolta össze azt a pénzt amivel vezető helyen van. Ne feledjétek, h a SW7 csak eppen picivel több, mint 1 hónapja megy a mozikban. ;)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.21. 08:22:37

@annamanna: Ebből sajnos nem tudom megítélni, hogy ez jó vagy sem. Tegyük fel, hogy jó. Ennek fényében akkor meg az SW7 érthetetlen...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.21. 08:29:52

@Floodland: És ezt miből vezeted le? AZ imdb-n még magasan áll a pontszám.

www.port.hu/star_wars:_az_ebredo_ero_star_wars:_episode_vii_-_the_force_awakens/pls/w/films.film_page?i_film_id=151464

6.8 és zuhan. Az SW7 egy teljesen középszerű vagy az alatti hypolt valami. A hype és a várakozások bevonzották a közönséget a moziba. Anyagilag sikeres? Igaz az. Közönség siker? Már bocs, de egy frászt.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.21. 08:30:51

@Floodland: A probléma meg ott van, hogy rajongasz érte. Így nem látod a hibáit ettől vagy nem akarod látni... Mivel én soha nem voltam SW fan, nekem ezért nem torzítja ez az ítélőképességemet.

para_noir 2016.01.21. 08:56:51

@molnibalage: nem tudom, mi neked a biznisz abban, hogy küzdesz a film közönségsikerének ténye ellen, te dolgod, gyerekes és felesleges. Én megnéztem, tetszett, nem az évszázad filmje, de jól szórakoztam szerintem rendben van. A közönségsiker egyébiránt azt jelenti, hogy sokan megnézik, a bevételeit tekintve ezt pedig elképesztően sokan megnézték. A közönségsiker nem azt jelenti, hogy a neten fanyalgó geekek mit írnak róla kommentekben meg a fb-on, a közönségsikert a nézőszám adja, abban meg rekord lett. Jópofa különben felhozni a port pontszámát, nem egész hétszáz szavazat alapján, mikor ott van az imdb kicsit globálisabb adata kis híján 400 ezer szavazattal 8.4-re pontozva. De nyilván ez sem közönségsiker. Nem tudom egyébként kit és miért motivál az, hogy minden létező fórumon (nem feltétlen rólad beszélek) kutyázza a filmet, ha nem tetszett, hát nem tetszett, de ebből ekkora palávert meg bizonygatást csinálni legalábbis fura.

Floodland 2016.01.21. 08:57:38

@molnibalage: Az miért lenne probléma, hogy rajongok érte? Az ítélőképességem nem torzult. Igen, úgy is tetszik, hogy én még a IV. V. VI.-on nőttem fel. Tehát nekem tudott olyan színvonalat adni ez az új rész, hogy nem veszítettem el a hitemet a SW-ban (mint ahogy a prequeleknél eléggé megingott). Nézd, azért közönségsiker, mert nálunk is 1,5 milliárt Ft-ot költöttek rá az emberek, minden tizedik magyar látta (és ez így van külföldön is, az egész világon). Ha annyira xar lett volna, akkor nem költöttek volna ennyit rá az emberek, nem néznék folyamatosan újra és újra. Nehogy már azt mondd nekem, hogy ez a hatalmas lóvé azért jött össze, mert az embereknek nem tetszett és nem közönség siker. :) A 6.8 IMDB-t eléggé benézted, mert 8.4-en áll. A várakozások bevonzották a közönséget a moziba szöveg sem állja már meg a helyét, mivel folyamatosan újra nézik az emberek. Vannak elégedetlenkedők, de hát mi a mércéje egy fimnek? Pl., hogy hányan nézik meg. (NAGYON SOKAN!) Mennyi pénzt hoz. (IRDATLAN SOKAT!) Nem kell egymást meggyőznünk, egyébként... :) Aki szereti az szeresse, aki meg nem az nem.

Fellegjáró Marci 2016.01.21. 09:00:07

2x mentem el rá, hogy tényleg azt láttam-e amit láttam...hát sajnos tényleg azt!
Elvakult rajongóként én is azt mondom hogy egy fostalicska volt sajnos.
Az egész egy ctrl+c ctrl+v film.
Nem ezt vártuk sajna :(

Floodland 2016.01.21. 09:01:41

@molnibalage: Ja, most látom, hogy a 6.8-at a port-ra értetted. Azért ez koránt sem valami globális vélemény. Én pl. soha nem értékelem a filmeket a porton, nagyon kevés ember teszi, ezért nem mérvadó ez egy egész országra leveítve.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.01.21. 09:01:50

szerintem az a szikkadt mandarinfejű Maz Katana a yoda huga csak ő nem akart ilyen dzsedis fasságokkal baszakodni, ezért inkább csinált egy intergalaktikus szívóbarlangot.

Floodland 2016.01.21. 09:08:24

@Fellegjáró Marci: Hát, sajnálom, hogy ez történt veled. Nézzél sok prequelt. Midikloriánok, JarJar, coffos Anakin, pörgő fénykardok, pattogó-röpködő Yoda és pörgettyű Grievous tábornok majd visszaadja a hitedet és a jó kedvedet a Star Wars-szal kapcsolatban.

Dr. Fotos 2016.01.21. 09:16:32

CTRL+C - CTRL+V az mar a Baljos arnyaknal is megvolt. Csak nekem gagyi, hogy egy elhagyatott sivatagos bolygon kallodik egy Jedi aki meg nem tudja magarol, hogy az? EP 3, EP1, EP7... Ezen total kiakadtam. Aztan jon az 'en vagyok az apad' vacakolas...

Latvanyra jo a film, de a sztori... hat ezert van egyre tobb kedvem inkabb letolteni a filmeket mintsem kiadjak penzt ilyenert meg elotte egy adag reklamert...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.01.21. 09:22:46

Kicsit fura volt.A történet is,de majd talán kibontakozik.
Viszont technikában sok újat nem lehet már mutatni,mert sok film tudja már azt a szintet,ami akkoriban még új volt.
Nagy volt a fejlődés.
Talán ,majd ha a Starcraftot egyszer megfilmesítik.

Fellegjáró Marci 2016.01.21. 10:43:00

@Floodland: Amúgy te miről beszélsz? Kb hányszor láttad a Birodalom visszavágot mert én kb 100x? A Jedit meg még moziban néztem 85'ben úgyhogy nem tudom milyen JarJarról meg midifaszságokról beszélsz!
Ez az új SW úgy FOSTALICSKA ahogy van! Én egy ÚJ! mondom ÚJ történetet vártam! Egy méltó folytatás...mondom még egyszer lassabban FOLYTATÁST vártam, nem pedig egy kibebaszott Új remény rebootot, sivatagostól, titkos információs droidostól, nagy halálcsillagfelrobbantóstól, maszkos gonosztevőstől együtt...többször kiolvastam a Timothy Zahn féle folytatásokat, na AZ méltó FOLYTATÁS...mondom mégegyszer FOLYTATÁS a Jedinek, de nézzed csak ezt akkor újra amennyiszer tudod, én maradok az EREDETI Új reménynél ha már választani kell a kettő között mert ez vicc kategória :D :D
Még az Űrgolyhókban is több az eredeti történet mint ebben a szarban...

Floodland 2016.01.21. 11:22:09

@Fellegjáró Marci: Én nem akarok veszekedni, hogy ki hányszor látott és mit. Ráadásul én még a Birodalom Visszavágot is moziban néztem, ha már itt versenyezni akarsz. A magyarországi bemutató 82. január 28-án volt. :D Most kesereghetünk, hogy jó vének vagyunk, de nem ez a lényeg. ;) A lényeg az lenne kedves Marci, hogy a negatív véleményedet is elmondhatnád kultúráltan, de ez nem sikerül neked. Nincs is több kérdésem, tényleg... ez a "fostalicskázás" mindent elmond.

Fellegjáró Marci 2016.01.21. 12:00:24

Hehe..nyertél!
De sajnos én úgy vártam az új SWt mint a messiást, és sajnos tényleg átbaszva éreztem magam miután kijöttem a moziból! :(
Nem ezt vártam na! Maga a látvánnyal semmi bajom meg az is jó hogy sok CGIt helyettesítettek, de volt rá kegyetlen sok idejük hogy összerakjanak egy normális történetet ami tényleg egy folytatás, nem pedig egy megemlékezés az eredeti filmre. De most tényleg nem az?
Én saját kezűleg tudnék írni egy 30%os storyt amit egy rendes forgatókönyv író feljavítana és mehetne is moziba, de hogy csak ez tellett tőlük az tényleg egy fostalicska!
Nem letett volna egy szupercsillagrombolót építeni amit mondjuk 3 részen át terrorizálhatta volna a galaxist, miért kellett erőltetni megint egy bolygót amit meg fel is robbantanak megint az első(VII) részben?!? És sokkal másabb világokat bemutatni végre, mert ez a sivatag/jeges/erdős kombó kicsit unalmas, szerintem kicsit több féle bolygó létezhet egy képzelt galaxisban...
Na mindegy én sem veszekedni akarok csak fel vagyok háborodva még mindig! nem ezt vártam na!

Fellegjáró Marci 2016.01.21. 12:07:10

Na de tényleg! Volt már Dejavu-d filmnézés közben? Hogy jó-jó de ezt már mintha láttam volna egyszer? Na nekem ilyen volt végig a film alatt és amikor elkezdték támadni a bolygót na akkor már hangosan anyáztam...főleg amikor elkezdték pakolni a tölteteket Han-ék! Ezt mintha már láttam volna valahol!

Floodland 2016.01.21. 12:25:51

@Fellegjáró Marci: Persze, én egyáltalán nem tagadom, hogy havas bolygó, sivatag bolygó, meg starkiller base (nagytesója a halálcsillagnak, bár egészen más elven működik) azok Dejavu érzések. Engem viszont nem zavartak ezek annyira, hogy az összképe a filmnek bennem úgy alakuljon ki, hogy rossz. Ezzel a filmmel az volt a feladat, hogy a prequel-ekkel elveszett régi vonzalmat visszanyerjék. Ezért is volt, hogy visszahívták a régi triót, főleg Han Solo-t, aki érzelmi okokból folyamatossá tudja tenni azt a kihagyott 30 évet a Jedi Visszatér után. ..és ehhez a VI. utáni életérzést kellett kelteniük. Szerintem az sikerült is. Igen, lehet mondani, hogy valami teljesen újat kitalálhattak volna, de azért azzal is vigyázni kell ám a folytonosság miatt. Szépen megismertük az újakat is, kellett egy nem túl fájdalmas átmenet. Szerintem a 8-ban lesznek majd meglepetések és nem csak azért mert más rendezi, hanem teljesen nyilvánvaló, hogy a 7 a visszatérés miatt lett megcsinálva és utána jöhet a "tánc", szerintem.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.21. 14:18:41

@para_noir: Majd, ha 1,5 millió lesz, akkor térjünk erre vissza. Volt olyan film, ami 9.0 felett nyitott és most alig van 7 felett...

Nem vagyok geek. Évente, ha 5-6 filmet látok moziban. Ha nagyon szar év, akkor ez 2-3.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.21. 15:30:57

@Fellegjáró Marci: Én nem vártam, mint egy messiást. Abból a szemponból vártam, hogy itt egy projekt, amire elvileg számolatlanul lehet költeni a pénzt. Lássuk, hogy ebből mennyire tudnak kreatívak és egyediek lenni, most aztán megmutathatják. Eredmény? 80% copy pasty régi SW...

Izé...

Ehhez képest egy héttel később egy 0 pénzből készült és csőd szélés álló játékfejlesztő iroda olyan játékával játszottam, hogy lepetéztem. (Life is Strange) Ők megmutatták, hogy lehetséges az, amit fent vártam el, és nem kell hozzá 200M + USD.

Ezért mondom azt, hogy az SW, mint film középszerű, volt már n+1 átlagosan szar remake. Csak azok nem 200M+ USD-ből készülnek és nem agyonghypoltak. A sok SW fan azzal, hogy jön sokszor, hogy az SW univerzum milyen végtelen. Ebből a végtelen univerzumból sikerült ezt megszülni. Vicc... Filmkészítési szempontból az új SW egy 0. A CGI tisztes iparos munka, minden más meg egy rossz vicc. Attól, mert most sokmindent felhúztak és nincs annyi CGI pusztán ettől nem lesz jobb a film...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2016.01.23. 13:21:40

@Shabby Bear: Micsoda csattanó! A nagy manipulációs blablára nem kívánok reagálni. Maradjon itt az utókor szórakoztatására! :)

@molnibalage: Lehet birkázni a tömegeket, de a "nullázás" és "katasztrófázás" pont a te véleményedet helyezi perspektívába.
Mint ahogy az is, hogy az Abrams filmjével kapcsolatos kritikáid igazolását szeretnéd látni abban, hogy áttették Rian Johnson filmjének bemutatóját. Ezt sugallni nyilvánvaló csúsztatás, hiszen a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Bővebben kifejtettem a cikk folytatásában.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.01.27. 16:28:29

@OvibanKenobi: Szarkasztikus megjegyzés volt, de igazságtartalma is lehet.

Mondom, nézd meg az imdb legmagasabbra értékelt véleményeit és értékelését. 3-4-5 pontos és 2/3-ban hasznosnak ítélt kritika. Igen, a fanoknak és igénytelen birkáknak tetszik. Ez nem baj, belefér, egyéni ízlés dolga. A baj az, hogy erre a szarkpucatra sütik rá, hogy micsoda film. Ez kb. olyan, mnit a győzike showt a szórakoztatás magasiskolájának hívni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.02.04. 09:10:10

A leg jobb az lett volna,ha Lucas annak idején tényleg megírja ezeket a történeteket.
Több verziót is hallottam már a folytatásokról annak idején.
Ezt ki tudja minor találták ki.

Floodland 2016.02.08. 16:00:37

Nagyon tetszik a Blogod, kár, hogy jó ideje nem postoltál. Pl., hogy átlépte a 2milliárdos álomhatárt a SW7. Remélem nem akarod abbahagyni. Én 2 este alatt minden cikket elolvastam, szóval, várom az új bejegyzést, amiről úgy gondolod, hogy szívesen megosztanád velünk.
süti beállítások módosítása