Bár az első felvételek már ősszel elkészültek Skellig Michael szigetén, és Bob Iger Disney-főnök is arról beszélt múlt héten, hogy kezdetét vette a forgatás, hivatalosan ma reggel kezdtek el forogni a Star Wars: VIII. Epizód kamerái.

Ennek bejelentésére jobb formát nem is találhatott volna a Lucasfilm, mint az alábbi videót, amely apró betekintést ad az ősszel zajlott munkálatokba, Mark Hamillal, Daisy Ridleyvel és a produkciót kormányzó Rian Johnson író-rendezővel, akitől nagyon sokat, nyugodtan merem mondani, hogy a VII. Epizódot felülmúló folytatást várok.

Mint látható, a VIII. Epizód ott fog kezdődni, ahol Az ébredő Erő véget ért. Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül ezt összekombinálni a Star Wars-filmek elmaradhatatlan nyitószövegével.

A Lucasfilm a videó mellett a folytatás szereplőgárdáját is közzétette. A folytatásban visszatér Mark Hamill (Luke Skywalker), Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Carrie Fisher (Leia), Adam Driver (Kylo Ren), Lupita Nyong'o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Anthony Daniels (C-3PO), Gwendoline Christie (Phasma kapitány) és Andy Serkis (Snoke).
Továbbá csatlakozik a korábbi szereplőkhöz az Oscar-díjas Benicio Del Toro (Traffic), Laura Dern (Jurassic Park), valamint az egyelőre ismeretlen Kelly Marie Tran.

A VIII. Epizód forgatása ma reggel a londoni Pinewood stúdióban vette kezdetét, de az írországi forgatáshoz hasonlóan más külső helyszínekre is ellátogat majd a Star Wars-film stábja. Márciusban például a horvátországi Dubrovnik számíthat a produkció érkezésére.

Címkék: star wars videó filmek episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr568393848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Floodland 2016.02.15. 22:11:10

Nem látom Peter Mayhew-t (vagy Joonas Suotamo-t) a VIII. castjában. Se a starwars.com-on, sem az imdb-n. Nehogy már nem lesz Chewbacca!?? O_O

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2016.02.19. 19:27:39

@Floodland: Lesz. :) Mayhew Twitteren is megerősítette, hogy visszatér.

Floodland 2016.02.22. 09:28:56

@OvibanKenobi: Köszi szépen! :) Na azért! :D

Leyloren 2016.02.23. 23:55:04

Szia! Nagyon tetszik a blogod :)Érdeklődöm tőled, hogy a VIII rész munkacíme (Spacebear) megegyezhet-e a hivatalos címmel? Mert egyik reggel a rádióban ezt hallottam, hogy ez lesz az új rész címe. Nem bírom elképzelni, hogy ilyen nevet adhatnak egy SW filmnek! Űrmedve???

Floodland 2016.02.24. 12:25:03

@Leyloren: Szerintem Carrie Fisher megint eleresztett egy poént. Lehetetlen, hogy ilyen idétlen címe legyen a VIII-nak. :D Ha csak úgy postolgathatna a twiterre ilyen képeket, szerintem abból a produkciónál hatalmas botrány lenne. Vagy direkt elterelés. Olyan szigorú biztonsági intézkedések mellett, ahogy készült a VII és most a VIII is, ekkora hiba nem csúszhatna be, hogy az egyik szereplő kipostolja a valós címet.

www.comingsoon.net/movies/news/658921-space-bear-star-wars-episode-vii

Floodland 2016.02.24. 12:59:15

Kár, hogy nem lehet editálni az előző hsz-t. :) A working title általában köszönő viszonyban sincs az igazi címmel.

Of course, the title Space Bear isn’t going to be what appears on movie theater marquees next year. Working titles are used on a lot of major releases and rarely have all that much to do with the plot. Return of the Jedi famously featured the working title Blue Harvest and Lucasfilm even went so far as to invent the faux tagline “Horror beyond imagination.” J.J. Abrams’ recent The Force Awakens was rumored to have filmed under the title AVCO, while upcoming Rogue One is said to be going by the codename Lunak Heavy.

Leyloren 2016.02.26. 22:50:02

@Floodland: Köszönöm a megnyugtató választ.:D Én is erre a kutyás fotóra gondoltam,csak nem értettem, hogy a rádióban is ilyen megerősítést hallok. Már megjelentek szemem előtt az ewokok, Mickey egér, Donald kacsa stb. Nem hibbanhat meg a Disney ennyire, hogy ilyen címet találjon ki egy STAR WARS film részének!
Csak akkor azt nem értem, hogy ezt a képet hogyan tehette ki C.F. a twitter oldalára, úgy hogy a felirat olyan rajta mint a SW logó felirata.(a Spacebear dőlt betűire gondolok)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2016.05.06. 18:35:50

@Leyloren: Bocs hogy csak most válaszolok! Floodland jól írta, a Spacebear csak a munkacím, semmi köze a film tényleges címéhez. Az ébredő Erő munkacíme például AVCO volt, ami annak a mozinak a neve, ahol J.J. Abrams először látta a Csillagok háborúját. Ezeket a munkacímeket csak arra használják, hogy beazonosítsák a produkciót, és azért ilyen furcsa címeket választanak, mert ha kiírnák, hogy "Star Wars", óriási csődület lenne amerre csak járnak. :) Még a Lucasfilm nevet sem használják. Dubrovnikban Space Bear Company néven forgattak, és ennek a cégnek a nevében kötötték a szerződéseket is.
Ezt a trükköt Lucas játszotta el először A Jedi visszatér idején (annak Blue Harvest volt a munkacíme), amikor rájött, hogy minden beszállító többszörös áron akar dolgozni, amint megtudja, hogy egy Star Wars-filmről van szó.

Leyloren 2016.05.09. 21:38:13

@OvibanKenobi: Szia OvibanKenobi!

Köszönöm a válaszodat, ha később is érkezett meg, nem baj. Követem a blogodat, mert nagyon tetszik, és mindenről (ami a külföldi rajongói blogokon, vagy a hivatalos SW oldalakon megjelenik ) szinte elsőre tudsz. Csak így nem kell törnöm magam a fordításokkal. :)
Igazából csak azt nem értettem, hogy egy hivatalos kereskedelmi rádió csatorna, hogyan mondhat be korán reggel ilyent, hogy :"Fura, de ez lesz a VIII. rész címe: Űrmedve." Azt hittem rosszul hallok! :) Nőből vagyok, és Floodlanddal egyidős, és imádom a Star Wars-t 12 éves korom óta, amikor a Birodalom visszavág-ot (mint életem első filmjét) először láttam a moziban. Soha nem felejtem el. Az új rész is tetszett, és várom a folytatásokat. Így minden érdekel amit írsz a blogodban SW témakörben. :-)))
süti beállítások módosítása