2016 most veszi csak kezdetét! Ma debütált az amerikai ABC csatornán — és ezzel együtt a világhálón — az idei Star Wars-film, a Rogue One első előzetese. Az előzetes előzetesét szerda este tette közzé a Lucasfilm.

Végre itt vannak az első képkockák Gareth Edwards december 16-án érkező Star Wars-filmjéből, amelyről fontos tudni, hogy nem Az ébredő Erő folytatása (az majd 2017-ben érkezik), hanem a Csillagok háborúja-univerzum első antológiafilmje, egy a Birodalom korában játszódó, önálló kaland. Íme az első 90 másodperc:

Garrrrrreeeeeetthhhhhh” — Rian Johnson, a VIII. Epizód rendezője csak így reagált a trailerre, talán nem véletlenül. Nem tudom, egy átlag mozinéző hogy van vele, de nekem minden várakozásomat felülmúlja ez az előzetes.
Szeretnétek Halálcsillagot? Yavini bázist? Mon Mothmát és Thrawn főadmirálist? Birodalmi lépegetőket? Császári testőröket? Ebben az előzetesben minden van, amitől egy Star Wars-rajongónak fülig ér a szája! Most látszik igazán, hogy Gareth Edwards rendező (és a forgatókönyv első változatát összehozó Gary Whitta) maga is az űreposz megszállott szerelmese, aki álmai Star Wars-filmjét készíthette el a Disney kontójára.

ro_trailer1_01.png

Amit eddig is tudtunk: a Rogue One egy kis csapat vakmerő küldetését meséli el, amelynek során a lázadók ellopják a Birodalomtól az 1977-es filmben látott Halálcsillag tervrajzait. Ami újdonság: Felicity Jones karaktere, Jyn Erso nemhogy nem egy klasszikus hős típus, hanem az elhangzottak alapján egy kezelhetetlen bajkeverő.

ro_trailer1_02.png

Jó, lehet, hogy a fenti fickó (Ben Mendelsohn) név szerint nem a Star Wars-regények Thrawn főadmirálisa, de hogy az ő mozivászonra álmodott reinkarnációja, arról senki nem tud lebeszélni.

ro_trailer1_06.png

A trailer legvagányabb érdekessége: a lázadó vezér Mon Mothmát az a Genevieve O'Reilly alakítja a Rogue One-ban, akit még A Sithek bosszújához választottak ki erre a szerepre, de a 2005-ös filmből gyakorlatilag minden jelenetét kivágták.

ro_trailer1_03.png

Megszámlálhatatlan, mennyi zseniális momentum és vizuális csemege van ebben a fél percnyi ízelítőben. A fényképezés egyébként feltűnően jó. Említsük is meg Greig Fraser operatőr nevét!

ro_trailer1_04.png

És akkor még nem is beszéltünk Forest Whitakerről, aki bárkit is alakít, a megtestesült menőség ebben a trailerben.

ro_trailer1_05.png

Az előzetes máris igazolja, hogy a Rogue One más hangulatú film lesz, mint bármelyik korábbi Star Wars. Edwards tündérmese helyett realista hangvételű, valóságosnak és naturálisnak ható háborús filmet ígért, nem véletlen, hogy a stábját olyan filmekből szedte össze, mint A Bin Láden-hajsza, A sólyom végveszélyben és a Ryan közlegény megmentése

A filmnek egyedül a saját történetét kell elmesélnie, ami nagyon izgalmas dolog. Szabadabbak és bátrabbak lehetünk

— nyilatkozta korábban a rendező.

Rogue One-ról minden további információt megtudhattok ide kattintva.

Frissítve: 19:35

Címkék: előzetes star wars filmek spinoff Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr58575130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószák egyike 2016.04.07. 08:28:59

Ez mekkora! :)) Az előzetes előzetese...10 sec...és persze erre is ráizgulunk ezerrel, és ezt pontosan tudják a készítők.

Floodland 2016.04.07. 10:19:50

Na, legalább lesz valami, amit nézhetünk, beszélhetünk róla és várhatjuk, mígy nem érkezik, amit igazán várunk. ;) Bevallom, én már a VIII-ra vagyok nagyon ráizgulva, csak annak a bemutatójáig még olyan nyomorultul sok fog eltelni, hogy rossz belegondolni.

Floodland 2016.04.07. 10:21:02

jav. sok idő fog eltelni

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2016.04.07. 21:59:21

@Floodland: Rian Johnson író-rendező miatt nagyon sokat várok a VIII. Epizódtól. De most már a Rogue One-tól is. :)

@kószák egyike: Mondd, hogy nem volt érdemes ráizgulni! ;)
süti beállítások módosítása