A Zsivány Egyes (Rogue One: A Star Wars Story) előzetesének legnagyobb sztárja volt — kérdezzétek csak meg Roderick atyát Mon Mothma, a lázadás vezére, akit decemberben A Jedi visszatér után 33 évvel láthatunk viszont a mozivásznon. Érdekesség, hogy a színésztőt, Genevieve O'Reillyt George Lucas már tizenhárom éve kiválasztotta a fiatal Mothma szerepre, csakhogy A Sithek bosszújából lényegében minden jelenetét kivágták.

Amióta kijött a Zsivány Egyes háromperces werkfilmje, egy másik régi ismerős visszatértében is reménykedtek a rajongók. A forgatásról készült felvételek egyikén látható egy szereplő, akinek az arca ugyan félig takarásban van, ám többen Jimmy Smitset vélték felfedezni a lázadó bázis díszletében.

jimmysmits_ro_werk.jpgFelnagyított képkocka a Zsivány Egyes werkfilmjéből

Smits legtöbbek számára Az elnök embereiből, A cukorbáró vagy a Kemény motorosok című sorozatból lehet ismerős, de számunkra fontosabb, hogy ő alakította a Star Wars előzménytrilógiájában Leia Organa hercegnő későbbi nevelőapját, az alderaani Bail Organa szenátort, aki odavész a bolygó felrobbanásakor.

Mára kiderült, az éles szemű rajongók aligha tévedtek. A színész péntek délelőtt egy beszélgetős műsor vendége volt, ahol némi vonakodás után elismerte, valóban felbukkan a készülő Star Wars-filmben.

Bail Organa szerepeltetése talán csak nyúlfarknyi lesz, de egyáltalán nem meglepő húzás a Lucasfilm részéről. Azon karakterek egyike, akik szinte kívánkoznak a Zsivány Egyes forgatókönyvébe, hiszen Leia hercegnő már az 1977-es filmben is az ő kezébe szerette volna eljuttatni a Halálcsillag ellopott tervrajzait. Azokat a tervrajzokat, amelyek megszerzéséről a Zsivány Egyes cselekménye mesél. Már A Sitek bosszújában is úgy búcsúztunk el Bail Organa karakterétől, hogy tudtuk, a következő húsz évet a Birodalom elleni lázadás óvatos megszervezésével fogja eltölteni, és adja magát, hogy részese legyen az első komoly lázadó akciót megelőző szervezkedésnek.

jimmysmits_rots.jpgJimmy Smits 2003-ban, A Sithek bosszúja forgatásán

Smits eközben — Genevieve O'Reillyhez hasonlóan — egyike azoknak a színészeknek, akik az előzménytrilógia óta együtt öregedtek a szerepükkel. Éppen múlt hónapban lett 61 éves.

Címkék: star wars filmek spinoff színészek Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr979167886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2016.08.13. 22:33:19

És az ősz szakállas apó nem véletlenül Dodonna tábornok karaktere? Az Új reményben Leiáért aggódott igencsak, majd a Halálcsillag elleni támadás tervét vázolta fel a pilóták előtt.
süti beállítások módosítása