Mint Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök tavalyi nyilatkozataiból tudjuk, idén januárban kellett összeülnie a Lucasfilm agytrösztjének, hogy megtervezze a Star Wars-filmek második hullámát, a 2019-es Star Wars IX után következő produkciókat.

A döntésekről legkorábban az áprilisi Star Wars Celebration találkozón hallhatunk, feltéve, hogy ott bejelentik a rajongóknak a következő évek filmes-tévés terveit. Hogy milyen jól összezár a Lucasfilm magja, azt mutatja, hogy érdemi pletyka nem szivárgott ki a januári megbeszélésekről.

Egy emberre nem lehet rászólni, az az anyacég, a Walt Disney Company első embere, Bob Iger, aki a héten egy a Dél-Kaliforniai Egyetemen rendezett konferencián beszélt a Star Wars jövőjéről, és elárult néhány részletet a messzi galaxis jelenleg készülő filmjeiről is.

fortune2015jan_iger1.jpg

Iger mindenekelőtt elmondta, hogy már látta a december érkező nyolcadik részt, Az utolsó Jedit. A legérdekesebb kijelentése, hogy a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher tavaly bekövetkezett halála nem lesz hatással a filmre. Mint tudjuk, Az utolsó Jedit a tavalyi év első felében leforgatták, és Iger szavai szerint Fishernek komoly szerepe van a filmben. Leszögezte viszont, hogy a színésznő halála miatt nem nyúlnak bele a filmbe, egyáltalán nem változtatnak rajta. Ez mindenképp jó hír Rian Johnson filmjére nézve, viszont lehet, hogy annál nagyobb feladat elé állítja a IX. Epizód alkotóit.
Ha ugyanis Leia karakterét kiírják a történetből (és ezt nem tették meg eleve Az utolsó Jediben), akkor ennek megoldását teljes mértékben a trilógia utolsó felvonására hagyják. Iger egyben megerősítette Kathleen Kennedy korábbi szavait, miszerint Leia hercegnőt nem fogják digitális szereplőként újjáéleszteni. Arról nem beszélt, hogy esetleg egy másik színésznő megörökölheti-e a szerepet.

A 2018-as Han Solo-filmről szólva elárulta, a történet 18 és 24 éves kora között követi nyomon Han történetét. Ebből úgy tűnik, a film mégiscsak inkább lesz eredettörténet, mint egy egyszerű kaland. Iger elmondása szerint a filmben látni fogjuk, hogyan tett szert Han Solo a Millennium Falconra, hogyan találkozott Csubakkával, illetve hozzátette:

You'll also discover how he got his name.

Amit értelmezhetünk úgy, hogy megtudjuk, Han Solo honnan kapta a nevét. Vagyis lehet, hogy nem is ez az eredeti neve! De a mondat jelentheti azt is, hogy a filmből kiderül, hogyan szerzett magának (hír)nevet. Ez azért valószínűbb.

hansolo_szereplogarda.jpg

Kíváncsi vagyok, ha valóban 18 évesen ismerjük meg Han Solót, a huszonhét esztendős Alden Ehrenreich mennyire fog tudni hitelesen alakítani egy tinédzsert. Ehhez kapcsolódik a hét másik híre, hogy Woody Harrelson elárulta, egy Backett nevű fickót alakít a filmben, aki „afféle bűnöző, és mentora Hannak.”

A Variety beszámolója szerint Bob Iger a Star Wars távolabbi jövőjéről is szót ejtett. Mint elmondta, a Disney a Lucasfilm felvásárlásakor három új Star Wars-filmmel számolt, ám a siker nyomán mernek nagyot álmodni, és a produkciós cég kreatív csapata immár másfél évtizedre (!) előre tervezi a messzi-messzi galaxis történeteit.

A szórakoztatóipari óriás első embere azt is elmesélte, hogy a Star Wars-filmek forgatásáról érkező felvételeket gyakran a takaró alá bújva nézi meg a laptopján, hogy a kamasz gyerekei ne láthassák a meglepetéseket.

A héten dőlt el, hogy Bob Iger további két évre, 2019 júliusáig a Disney-birodalom élén marad.

Címkék: star wars filmek spinoff Han Solo Carrie Fisher episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr4212368923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2017.03.27. 15:22:12

Hanri Solonnen.

Ez az eredeti neve :)