Ez a Star Wars-rajongók nagy napja. Az elmúlt órák bombahíre, hogy Rian Johnson író-rendező irányításával hamarosan új Star Wars-trilógiába kezd a Lucasfilm, ám ezzel egy időben Bob Iger Disney-főnök azt is bejelentette, élőszereplős Star Wars-tévésorozat érkezik a szórakoztatóipari óriás 2019-ben induló sreaming szolgáltatásába.

Az elmúlt hónapok érdekes fejleménye, hogy a Disney minden tartalmát kiveszi a Netflix kínálatából, mivel 2019 végével a stúdió önálló streaming szolgáltatást kíván indítani. A bejelentés pillanatától sejthető volt, hogy komolyan megnőtt egy élőszereplős Star Wars-tévésorozat esélye, hiszen mi tudna egyik napról a másikra több millió embert egy új szolgáltatás előfizetőjévé tenni, mint ha ott válik elérhetővé az első élőszereplős Star Wars-sorozat.

starwars_1313_latvanyterv.jpg

A Star Wars-tévésorozat ötlete egyébként nem új keletű, már a kétezres évek közepén felvetődött. A Lucasfilm, amely a hat évadot megélt, Emmy-díjas Clone Wars animációs sorozattal bizonyított a televíziós piacon, még George Lucas irányításával éveken át komolyan dolgozott egy nagyszabású, élőszereplős tévésorozat előkészítésén. A sorozat állítólag a Birodalom időszakában játszódott volna, és a Star Wars-galaxis alvilágával ismertette volna meg a nézőt. A hírek szerint két teljes évad forgatókönyve és számos látványterv el is készült, ám a sorozat elkészítése a tervezett formában olyan költséggel járt volna, amelyet egyetlen tévétársaság sem tudott magára vállalni, Lucas pedig nem kívánt kompromisszumokat kötni. Nem minden ötlet maradt a fiókban, erre példa a Zsivány Egyesben Forest Whitaker által megformált lázadó terrorista, Saw Gerrera karaktere, amelyet Lucas eredetileg a tévésorozathoz álmodott meg, ám ehelyett a figura előbb a Clone Wars sorozatban, majd a mozivásznon kelt életre.

Hogy a Disney és a Lucasfilm a Lucas-féle sorozat terveit kívánja-e elővenni vagy egy teljesen új ötlet kidolgozásába vágnak bele, azt egyelőre nem tudni, de mindenképp izgalmas lesz figyelemmel követni a fejleményeket. Ha 2019 végére indulni szeretnének a sorozattal, akkor a munkálatoknak jövőre illene elkezdődniük. Mivel a Disney nagyot akar dobbantani a streaming szolgáltatásával, amelynek minden bizonnyal a Star Wars-sorozat lesz a zászlóshajója, az alkotók joggal bízhatnak benne, hogy a költségvetés lesz az utolsó szempont, amivel törődniük kell.

Bob Iger egyébként a Variety beszámolója szerint azt is elmondta, terveik szerint a szolgáltatás a Netflix jelenlegi havidíjánál olcsóbban lesz elérhető.

Címkék: star wars tévésorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr1713226613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caseyjones 2017.11.10. 13:56:52

mindig is kíváncsi voltam egy élőszereplős SW-sorozatra. Szerintem nagyon jót tenne a Sagának, csak színesítené. Már csak az lenne a kérdés, hogy pontosan mikor játszódna? Én annak örülnék leginkább, ha a Baljós árnyak előtti idők lennének terítéken, egy The Old Republic sorozat például marha sikeres lenne szerintem!

==T== 2017.11.11. 09:50:28

Történetek Jabba palotájából?

De az is éérdekes lenne, mi történt az Endor után ill. hogy emelkedett fel az Első Rend.

Han Solo. 2017.12.02. 21:04:40

Én nem bánnám egyáltalán. Folyamatos beszédtémát adna a fanoknak. De az tényleg kérdés, hogy melyik időpillanattól indítanák az egészet?
süti beállítások módosítása