Míg a Star Wars Celebration pénteki napja a IX. Epizód jegyében telt, a vasárnap pedig a Star Wars-tévéprodukcióké lesz — beleértve az élőszereplős tévésorozat várva-várt pódiumbeszélgetését —, szombaton a Galaxy's Edge és a legújabb Star Wars-videojáték volt a főszereplő az ötnapos Chicago-i Star Wars-találkozón.

Ismerd meg Cal Ketsis történetét!

Videojátékok terén komoly adóssága van a Disney-érának, ezért nagy várakozás övezte a Star Wars Jedi: Fallen Order beharangozóját. (Még én is kíváncsi voltam rá...)

A játékot a fejlesztő Respawn Entertainment munkatársai, valamint Steve Blank, a Lucasfilm sztori csapatának stratégiáért felelős tagja mutatta be.

fallenorder_cal.jpg

Az alkotók mindenekelőtt leszögezték, hogy hagyományos videojátékról van szó — értsd: se multiplayer funkció, se mikrotranzakciók, a főhős szerepébe bújva egy sztorit játszhatunk végig. Mindezt nagy üdvrivalgással fogadta a közönség.

A Fallen Order története A Sithek bosszúja után játszódik, főhőse egy Cal Ketsis nevű egykori padawan, aki túlélte a Jedi Rend pusztulását hozó 66-os parancsot, és most rejtőzködve, a múltját eltitkolva igyekszik túlélni a Birodalom legsötétebb éveit.

Cal a Baraka bolygón próbálja meghúzni magát. Munkásként dolgozik egy hajóbontó céhnek, amely régi, köztársasági cirkálókat szed darabokra, hogy újrahasznosítható alkatrészeket szállítson a Birodalomnak. Ám amikor minden igyekezete ellenére lelepleződik, hősünk egyből a Birodalom célpontjává válik.

Cal szerepét a Gothamből és a Shamelessből ismert Cameron Monaghan játssza, aki szintén megjelent a színpadon. A színésznek először kellett motion capture öltözetben alakítania szerepet — ezzel kapcsolatos élményeiről és a betanult harci mozdulatokról is mesélt a publikumnak.

fallenorder_panel.jpg

A Fallen Order története számos új bolygóra elvezet majd, és új karakterekben sem lesz hiány. Cal hűséges barátja egy kis droid, BD-1, aki számos hasznos funkcióval lesz segítségünkre a játék folyamán. A készítők büszkén mesélték, hogy BD-1 hangját a Star Wars legendás hangmérnöke, Ben Burtt alkotta meg.

Calnak lesz egy afféle mentora is a történetben, egy egykori Jedi, akit Debra Wilson alakít, ám a készítők elmondták, hogy kettejük viszonya nem egy hagyományos mester-padawan kapcsolat.

A Fallen Order fő gonosza az úgynevezett „második nővér”. Ő a megmaradt Jedik felkutatásával megbízott inkvizítorok egyike, akikkel már több történetben, például a Lázadók sorozatban is lehetett találkozni.

A játék során megismerjük a birodalmi rohamosztagosok egy újabb típusát is, a vagány külsejű purge troopereket. Mivel az inkvizítorok száma véges, a Birodalom ezeket az elit katonákat küldi ki, ha valahonnan Jedi túlélők gyanúját jelentik. Ha beigazolódik a gyanú, a purge trooperek értesítenek egy inkvizítort, de különleges kiképzésük révén maguk is képesek felvenni a harcot — mesélte a Lucasfilmes Steve Blank. Az alkotók olyannyira komolyan vették a figurát, hogy két jelmezes purge trooper meg is jelent a Calabration színpadán. Tényleg jól néznek ki.

Cal egyébként korántsem az Erő bajnoka. Mivel sosem fejezte be a Jedi-kiképzést, ráadásul a rejtőzködése során igyekezett mélyen eltemetni az Erővel kapcsolatos ismereteit, főhősünknek van mit csiszolnia a képességein.
Cal fénykardja valamilyen módon fontos része lesz a sztorinak, ezért nem nagyon akartak beszélni róla a készítők, azt azonban elárulták, hogy a fénykard változni fog a történet során.

A Star Wars Jedi: Fallen Order az alkotók ígérete szerint november 15-én érkezik XBox-ra, Playstationre és PC-re.

Galaxy's Edge érdekességek

Azt nem tudni, Cal járt-e már a Batuu bolygón, de májustól bármelyikünk megteheti, ha ellátogat a Galaxy's Edge parkba. (Persze, előbb Kaliforniáig kellene eljutni.) A Celebraion szombati napjának másik nagy eseménye a 2019-ben nyitó Star Wars-park bemutatkozása volt.

A beszélgetés házigazdája Josh Gad színész volt, aki nem először fordul meg a Celebrationön, hiszen a 2017-es rendezvényen ő vezette Az utolsó Jedik emlékezetes pódiumbeszélgetését, de emlékezetesek az online videók is, amelyekben Daisy Ridleyt próbálta kifaggatni Rey származásáról. Gad egyébként megjegyezte, hogy a IX. Epizód pénteken bemutatott előzetese után is felhívta Ridleyt, és hozzátette: egyáltalán nem viccel, tényleg felhívta.

A Galaxy's Edge bemutatója egy vicces bejátszással indult, amelyben Gad minden áron megpróbál bejutni a park területére, mind hiába.
Az elképesztően ambiciózus projektet ezután a Disney Imagineering és a Lucasfilm munkatársai (Doug Chiang alelnök és kreatív igazgató, illetve a Lucasfilm sztori csapatából Matt Martin) közösen mutatták be.

galaxysedge_panel.jpg

A messzi-messzi galaxis világát szó szerint életre keltő vállalkozásról néhány hete részletes ismertetőt olvashattatok a blogon. Ha még nem hallottatok a Galaxy's Edge-ről, mindenképp ajánlom elolvasásra. Itt most csak az elhangzott újdonságokra fogok kitérni.

Új információ volt, hogy Frank Oz is közreműködött a park létrehozásában. Hogy Batuu melyik zugát kell felkeresni ehhez, egyelőre titok, de a készítők elárulták, hogy Yoda szelleme meg fogja szólítani a látogatót.

Mint ismert, a park egyik látványossága lesz, hogy vezethetjük a teljes nagyságában megépült Millennium Falcont. A küldetés egy teljesen interaktív kaland lesz, amelynek során minden a mi döntéseinken múlik, de többre számíthatunk egyszerű szimulátor élménynél. Az interakciókat speciális effektusok fogják feldobni. Ha ütközünk vagy találatot kap a hajó, felbúg a riadójelzés és szikrákat szórnak a műszerek. Amikor pedig kilépünk a pilótafülkéből, a hajó folyosója másképp fog kinézni, ha beszedtünk néhány sérülést: lógnak majd a vezetékek, lifegnek a lámpák és hasonlók.

A Galaxy's Edge területén az ételek és az italok is olyanok lesznek, mintha a Star Wars világában járnánk, de jó hírem van a kólafüggők számára: a Coca-Cola kifejezetten a Star Wars-park kedvéért aurebesh írással felcímkézett kólát fog gyártani, amelyhez egyedi, futurisztikus palackot is terveztek.

coca_cola_sw.jpg

A készítők valóban mindennek megalkották a maga háttér történetét. Matt Martin 17 oldalas — ahogy ő fogalmaz — fanfictiont írt arról, hogyan került az egykori Star Tours pilótája, Rex a Batuu bolygóra és hogyan vált DJ-vé Oga kantinjában. A közönség bele is hallgathatott néhány zenébe, ami a kantinban lesz hallható.

Bemutatták a telefonos alkalmazás felületét, amely a Star Wars univerzumában ismert adattáblává változtatja a látogatók telefonját. Az alkalmazás négy funkciója: hack, scan, translate és tune. Mindegyikre láthattunk példát.

Még egy apró érdekesség: A Celebration területén felállítottak egy standot, ahol a rajongók elmondhatják, mit jelent nekik a Star Wars. Ezeket az elbeszéléseket rögzítik, és készül belőlük egy gyűjtemény. A park területén el fognak helyezni egy olyan holocron kockát, amelyet ha kinyit a látogató, a szerkezet a rajongók történeteit kezdi el játszani.

Ahogy az egyik alkotó fogalmazott, a Galaxy's Edge annyi easter egget tartalmaz, hogy már számon sem tudják tartani. Vicces volt, amikor erre Matt Martin megjegyezte, hogy ő azért számon tartja őket, elvégre ez volna a munkája.

galaxysedge_dok_ondar.jpg

A beszélgetés végén Gad elárulta a közönségnek, hogy valójában járt bent a park területén, és amit látott, a legmerészebb álmait is felülmúlta.

„Ez a legelképesztőbb dolog, amivel valaha találkoztam, bármilyen élményparkban. És ezt nem csak azért mondom, mert fizettek, hogy ezt mondjam, bár ennek is van benne némi része. A dolog léptéke olyan, hogy nem hiszem, hogy bármelyikőtök fel lenne rá készülve.”

Végezetül mindennek illusztrálására levetítettek egy egyperces videót, amelyet nemrég forgattak a május végén nyitó park területén.

A fenti két témán felül számtalan más programot és pódiumbeszélgetést kínált a szombati nap a Chicago-i McCormick Place látogatóinak. A legélvezetesebb beszélgetés talán a Star Wars Rebels Remembered volt Dave Filoni rendezővel és a négy évadot megélt Lázadók animációs sorozat színészeivel. Biztos szerepet játszik ebben, hogy egy lezárult produkcióról van szó, így senkiben nem munkált görcsös bizonyítási vágy, csak jó hangulatú anekdotázás zajlott a színpadon. Filonit egyébként is mindig élvezettel hallgatom. Legközelebb már ma este A mandalori rendezőjeként.

A fentieket és a 2019-es Star Wars Celebration szombati napjának teljes közvetítését visszanézhetitek az alábbi videóban.

Címkék: star wars események star wars park

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr6014763632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása