Érthető módon a IX. Epizód előzetese vagy épp A mandalori beharangozója elnyomta a mögöttünk álló hétvége híreiben, pedig szintén az elmúlt napok fejleménye, hogy a Lucasfilm elnöke nyilatkozott a Star Wars-filmek jövőjéről.

ilm_london_kennedy.jpg

Kathleen Kennedy a Star Wars Celebration pénteki napján, a IX. Epizód pódiumbeszélgetését követően adott interjút a sajtó képviselőinek.

A Star Wars kilencedik epizódjával lezárul a Skywalkerek 1977 óta íródó története, az a három trilógia, amelyet George Lucas annyit emlegetett az évtizedek során. J.J. Abrams rendező a Celebration nyitányaként vetített, a Star Wars négy évtizedét felidéző összeállításban elmondta, az a célja, hogy ha valaki száz vagy ötszáz év múlva végignézi ezeket a filmeket, a történet méltó befejezését lássa a IX. Epizódban.

„Tudtuk, hogy ez lesz a lezárás. Már azelőtt tudtuk, hogy belefogtunk volna Az ébredő Erőbe” — nyilatkozta Kathleen Kennedy a Hollywood Reporternek, ám hozzátette:

„A mostani film a Skywalker-saga lezárása, de semmiképp sem a Star Warsé.”

Kennedy azt is elmondta, hogy a IX. Epizód után várható egy kisebb szünet a filmes felhozatalban. A következő két évben a Disney+ szolgáltatásba érkező Star Wars-sorozatok bemutatására — elsőként A mandalorira, majd a Cassian és K-2SO főszereplésével készülő kémsorozatra — koncentrálnak. Az időt pedig kihasználják a következő évtized Star Wars-filmjeinek megtervezésére.

Mint ismert, filmek tekintetében jelenleg két nagyszabású projekt fekszik a Lucasfilm asztalán.

Az egyik Az utolsó Jedik író-rendezőjének, Rian Johnsonnak a trilógiája. Johnson tavaly egy krimit forgatott Knives Out címmel, amelynek előzetesét április elején bemutatták a CinemaConon, ahol Johnson elárulta, hogy a film befejezése után Ram Bergman producerrel ismét a messzi-messzi galaxis felé fordulnak, vagyis nekilát a beígért trilógia megírásának.

A másik nagyívű terv az éppen befejező évadánál járó Trónok harca készítőinek Star Wars-filmfolyama, ami a jelek szerint szintén trilógia lenne. „A Trónok harca befejezése után a Star Wars következik számukra” — mondta el, immár az Entertainment Weeklynek, a Lucasfilm elnöke.

Kennedy megerősítette, hogy mindkét trilógiával számolnak, ám hozzátette, szeretnék, ha a két alkotógárda tandemben dolgozna. Szorosan együtt fognak működni a tervezőasztalnál. 

 „Most fogok leülni Dan Weiss-szel és David Benioff-fal, valamint Rian Johnsonnal. Azért ülünk le, hogy átbeszéljük, merre tovább. Mindegyikőjükkel beszélgettem a felmerülő lehetőségekről, de most már le is ütjük a kérdéseket.”

A nagy összeülésre jövő hónapban, vagyis május folyamán kerül sor. A cél, hogy a kreatív agytröszt kijelöljön egy átfogó narratív stratégiát. „Nem csak azt nézzük, mi legyen a következő három film, vagy a következő trilógia. Azt fogjuk megnézni, miről szeretnénk mesélni a következő évtizedben.”

Kennedy nem titkolta, hogy ezek az új filmek nagy lehetőséget kínálhatnak arra, hogy a galaxis történetének eddig nem látott korszakait ismerjük meg. „Vizsgáljuk, hogy tudunk-e ugrani egy nagyot egyik vagy másik irányba. De ugyanúgy Star Wars lesz az is. Fontosnak tartjuk, hogy ragaszkodjunk a George (Lucas) által megalkotott DNS-hez.”

Mindeközben a Lucasfilm elnöke arról a törekvéséről sem tett le, hogy új tehetségeknek adjon lehetőséget. „Van egy egész sor filmes, akikkel számolunk, akiket elkezdenénk számításba venni rendezőként, és szeretnénk nőket is látni közöttük. Nagy nyitottsággal fogjuk összeválogatni a csapatot.”

Azt gondolom, új rendezők érkezésére már csak azért is számítanunk kell, mert a Benioff-Weiss páros nem rendezőként, hanem íróként és producerként fog dolgozni a maga filmjein. Közben a két trilógia összehangolása Rian Johnson számára is jól jöhet, aki jelezte a Lucasfilmnek, szeretné olyan ütemezésben megvalósítani a trilógiáját, hogy két Star Wars-film közé mindig beiktathasson egy saját projektet is a naptárba.

Kiegészítés:

Kathleen Kennedy az MTV-nek is nyilatkozott. Újfent megerősítette, hogy folyamatos gondolkodás megy a Lucasfilmnél egy Knights of the Old Republic típusú produkcióról, de hozzátette: „óvatosnak kell lennünk, hogy ha van egy elrugaszkodás a Star Warstól, az ne tűnjön túl soknak. Nincsen kristálygömbünk. A Solóval például kipróbáltuk, van-e igazán értelme két filmmel kijönni egy évben, és láttuk, hogy ez nem működik.”

A IX. Epizód előzetesének egyik fő meglepetése volt Palpatine ördögi nevetése. Kennedy határozott igennel felelt arra, hogy a karakter visszatér-e, és arra a kérdésre, mikor merült fel először a gondolat, elmondta, hogy sok máshoz hasonlóan ez az ötlet is egészen Az ébredő Erő tervezéséig nyúlik vissza.

Címkék: star wars filmek Rian Johnson Kathleen Kennedy David Benioff D B Weiss

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr6014771494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2019.04.18. 10:38:37

Rian Johnsonnak sikerült elkészítenie az eddigi legrosszabb, legpocsékabb SW mozifilmet. Ezt a fickót hatóságilag kéne eltiltani az SWU-tól, fővesztés terhe mellett.
Ha a Disney képes volna jó SW filmeket csinálni, akkor évente 3-4 darabbal is simán kijöhetne, lenne rá igény. A Solo bukását egyértelműen Az utolsó Jedik színvonaltalansága okozta, meg persze a rendezőcsere.
Szerintem nagyon rossz ötlet elszakadni a Skywalker család történetétől és messzire kalandozni az ismeretlen régiókba. Itt még bőven lenne mit elmesélni, épp csak se ötlete, se fantáziája nincs az alkotógárdának. A rajongókat meg eszükben sincs megkérdezni, ugye... De akkor kinek és minek csinálják ezt az egészet? Mert ha így folytatják, sok pénzt nem fognak keresni a fércműveikkel, az biztos.

szepipiktor 2019.04.18. 12:04:57

A SW-t teljesen leépítik, a nimbuszt megsemmisítik ezekkel a sokadik pénzalapú "filmekkel".
A VII-esbe belenéztem már nem tudtam végignézni, pedig a első 6 és az előzményfilm is több változatban van a birtokomban és őrzöm féltve azokat.
De ezek már más generációnak más stílusban és más CÉLLAL készülnek.

MEDVE1978 2019.04.18. 12:39:14

Így rekonstruálva a dolgokat, Lucasnak valamikor a Return of the Jedi idején gurulhatott el a gyógyszere és kezdett el mindenhol dollár jeleket látni. A cuki Ewok macikák kizárólag azért kerültek bele a sorozatba, hogy jó merchandise legyen belőlük.
Az előzménysorozat már úgy ment előre, hogy számítógépes játék - merchandise összhanggal volt megkomponálva. A Phantom Menance-nél Lucas újra lebutította az egészet, Jar Jar Brinx-estül meg kis Anakin Skywalkerestül együtt.

De legalább Lucas idején még volt történet, még ha fájó lyukakkal és brutál szar színészi alakításokkal (Hayden Christiansen) tarkítva is.

Az ébredő erő már szimpla fan service volt, az egyes eredeti trilógiás részek szép koppintása. Nem szerettem azt a részt, de sohasem gondoltam, hogy azt fogom mondani rá, hogy még viszonylag jól kivitelezett. Sajnos az Utolsó Jedik még a lelopott, ötlettelen Ébredő Erőhöz képest is egy mély merülés a fekáliába. Így elérik azt, hogy visszasírja az ember a klisé titokzatoskodós és cliffhanger gyáros JJ. Abrahams-t, aki legalább többé-kevésbé képes volt egy értékelhető filmet gyártani.

Ezeknek az új Star Wars filmeknek a célja most már csak néhány dolog lesz: minél több merchandiseos üzlet, a McDonaldson át a WC papíron és zsebkendőn folytatva természetesen a játékfigurákig, legókig, egy két-háromszoros megtérülés és a masszívan lökött politikai befolyásolás (figyelj mert a szádba rágjuk: az idegen szép, a nők okosak, okosabbak és rátermettebbek a férfiaknál, a háború gonosz, a rabszolgaság gonosz, az elnyomás gonosz, a gazdag kereskedők gonoszak stb.).
A történetek emellett lebutítottak lesznek, hogy mindenki megértse.

eßemfaßom meg áll 2019.04.18. 19:42:09

"A Solóval például kipróbáltuk, van-e igazán értelme két filmmel kijönni egy évben, és láttuk, hogy ez nem működik"

Alapvetően az nem müködik, hogy szar filmmel jönnek ki.

eßemfaßom meg áll 2019.04.18. 19:46:33

@steery: A Solo bukását egyértelműen az okozta, hogy egy szar film volt saját jogán. A zutolsójedik semmivel nem volt rosszabb mint bármelyik az eredeti 3 filmen kívül.

steery 2019.04.19. 11:07:10

@eßemfaßom meg áll: Én nem éreztem a Solót rossznak. Sőt, a korábbiakhoz képest kifejezetten üdítő élmény volt, amikor először megnéztem a moziban, gyakorlatilag képes voltam élvezni a filmet, ami az előző Disney gányolásokról nem volt elmondható. Ráadásul a többszöri újranézések során alig 42 logikai hibát és forgatási bakit, meg értelmetlenséget találtam benne, ami egész jó arány a többi filmmel összehasonlítva. Viszont az emberek egyszerűen nem ültek be rá a moziba. Én is teljesen egyedül voltam a nagy teremben, még a jegyszedők sem jöttek be, szóval igazi házimozi élmény volt!

eßemfaßom meg áll 2019.04.19. 14:28:20

@steery: az, hogy te azt a szart képes voltál többször újranézni megmagyaráz sok mindent :)

Az emberek meg azért nem ültek be a moziba mert megnézték az előzetest és kurára nem érdekelte őket az egész. Engem se. Senki nem olyan hülye, hogy azért nem néz meg egy jónak tűnő filmet mert egy másik film szar film volt.
süti beállítások módosítása