Nemrég ért véget Londonban a Star Wars Celebration találkozó záróceremóniája. A háromnapos rendezvény első komoly eseménye a Zsivány Egyes pénteki pódiumbeszélgetése volt, amelyről már olvashattatok összefoglalót, a zárónap csúcspontja pedig a további évek Star Wars-filmjeinek alkotóival folytatott beszélgetés volt, ahol végre bejelentették, amit a hollywoodi sajtó hónapok óta tényként kezelt: Alden Ehrenreich játssza Han Solo szerepét a 2018-ra ígért Star Wars spinoff filmben.

alden_ehrenreich.jpg

A 26 esztendős amerikai színészt Steven Spielberg fedezte fel 14 évesen. Azóta olyan rendezők dolgoztak vele, mint Francis Ford Coppola (Tetro, Twixt), Woody Allen (Blue Jasmine) és a Coen testvérek (Ave, Cézár!).

Meglepetésként Ehrenreich színpadra is lépett a londoni ExCel kiállítóközpont nagytermében, mintegy négyezer Star Wars-rajongó előtt.

Ezt megelőzően megjelent a színpadon Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök, Kiri Hart, a Lucasfilm sztori csapatának vezetője, Rian Johnson, a VIII. Epizód rendezője, valamint Chris Miller és Phil Lord, a Han Solo-film rendező párosa. Az alkotókkal Pablo Hidalgo beszélgetett a készülő Star Wars-filmekről.

Kennedy elsőként a VIII. Epizód rendezőjét méltatta: "Rian ugyanolyan jól mozgatja a kamerát, mint Steven Spielberg."
Johnson hat hetet töltött San Franciscóban a Lucasfilm sztori csapatával, ezalatt találta ki az új trilógia középső fejezetének történetét, miközben minden nap megnézték Az ébredő Erő stúdiójából érkező felvételeket.

future04.jpg

Johnson az ötletelés közben amolyan filmes tábort is indított a sztori csapatnak. Összeszedett néhány olyan filmet, amit fontosnak tartott, hogy közösen megnézzenek, és ezek kisebb-nagyobb mértékben hatással is voltak az alkotófolyamatra. Néhány filmcímet meg is említett:

  • Szárnyaló bátorság (1949)
  • Híd a Kwai folyón (1957)
  • Három törvényen kívüli szamuráj (1964)
  • Az el nem küldött levél (1960)
  • Gunga Din (1939)
  • Szahara (1943)

A rendező elmondta, a VIII. Epizód úgy fog kezdődni, ahogy Star Wars-film még soha, onnan folytatja a történetet, ahol Az ébredő Erő befejeződött. Fontosnak nevezte, hogy túllépjen a nosztalgián, és friss történetet meséljen el a folytatásban. Mint mondta, a VII. Epizód újra útjára indította a kalandot, a VIII. Epizódban pedig közelebb fogunk kerülni a karakterekhez.

Úgy tűnik, a Star Wars-filmek rendezői elkezdik becsempészni egymást a filmjeikbe. Fényképen megmutatták, hogy a Zsivány Egyes rendezője, Gareth Edwards feltűnik a VIII. Epizódban, Rian Johnson pedig birodalmi katonát játszik a Zsivány Egyesben.

future06.jpg

A Han Solo-film rendező párosa, Phil Lord és Chris Miller is jelmezbe bújt a Zsivány Egyes kedvéért. A páros arról mesélt, hogy előző filmjükben, a Lego-kalandban is szerepeltették már Hant, Csubit és a Millennium Falcont.

A két rendező két napja költözött át Londonba, és egy évig ott maradnak. Még dolgoznak a Han Solo-film forgatókönyvén a két íróval, Lawrence és Jon Kasdannel.

Ehrenreichet több mint 3000 jelölt közül választották ki a fiatal Han Solo szerepére. „Totális pénzkidobás volt, mivel a szerepet az kapta, akit legelsőként hallgattunk meg” — viccelődött a rendező páros a hosszú szereposztó folyamat kapcsán.

Ehrenreich számára a fél éven át tartó meghallgatássorozat legemlékezetesebb része az volt, amikor felmentek a Millennium Falcon díszletébe. Csubakkával kellett eljátszania egy jelenetet.

Mint elhangzott, a Han Solo-film forgatása 2017. január végén vagy február elején kezdődhet el. Ezt hat hónapnyi előkészület fogja megelőzni. Rengeteg díszlet és droid vár megtervezésre és megépítésre. A rendező páros először dolgozik majd brit stábbal, de a stábtagok nagy része a Zsivány Egyes stábjából érkezik.

A pódiumbeszélgetés zárómeglepetéseként Mark Hamill (Luke), Carrie Fisher (Leia) és Az ébredő Erő Finnje, John Boyega is megérkezett a színpadra. Boyega saját rendezőjéről, Rian Johnsonról úgy fogalmazott: „Független filmet forgat egy stúdió franchise-ban.”

A Zsivány Egyest idén decemberben, a VIII. Epizódot jövő év decemberében, a Han Solo-filmet pedig 2018-ban láthatjuk a mozikban.

Címkék: star wars filmek események színészek Han Solo Alden Ehrenreich episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr348896670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caseyjones 2016.07.17. 19:56:28

Fizimiskájából ítélve nem rossz Han Solo-nak. Meglátjuk, mire lesz képes, szerintem nem lesz vele gond.

Leyloren 2016.07.17. 21:30:49

Láttam egy képen Han Solo jelmezébe beöltöztetve ( a NH-ból)Egészen hasonlított rá. Ha Spileberg és Coppola javasolta a szerepre, akkor talán tényleg beválik Ford utódaként ebben a szerepben.
süti beállítások módosítása