Carrie Fisher harminckét év után ölti magára ismét a Star Wars-galaxis hercegnője, Leia Organa szerepét. Az 57 esztendős színésznő pár napja rövid interjút adott a BBC Radio Walesnek, ahol a rá jellemző fanyar humorral nyilatkozott a szerepről.

Fisher a már készülő VII. Epizódról nem nagyon beszélhetett, de azt elárulta, hogy hosszú hónapok óta fogyókúrázik a szerep kedvéért. "Egy év után már némi eredmény is mutatkozik" — mondta, hozzátéve, hogy bár a cukor, amit száműzött az étrendjéből, nagyon hiányzik neki, ezt leszámítva nem unja és különösebben nem is bánja az önsanyargatást.

A Jedi visszatér arany bikinijére már nem pályázik  "Képzeljen el benne az én koromban!" , viszont a hercegnő ikonikus hajviseletét szívesen visszahozná, legalább egy villanásra.

"Harcolok a kontyokért"  mondta el az adásban Fisher. "Annak idején szörnyűnek tartottam őket, de csak 19 éves voltam, és azt gondoltam, eleve elhibázott döntés volt rám osztaniuk a szerepet. Úgy voltam vele, hogy ha meghúzom magam, talán nem fog feltűnni nekik. George megkérdezte akkor, mit gondolok a kontyokról. Azt feleltem, fantasztikusak, pedig igazából szörnyűnek találtam őket."

Fisher Londonban tanult színészetet, és harmincnyolc éve egyenesen a színi tanodából katapultált a világhírnevet hozó szerepbe. Leia időnként előhúzott brit akcentusából azonban most mindenképp vissza kíván venni. "Kissé affektálónak tűntem az erőltetett akcentussal." Ezt már a walesi Hay Festivalon mondta el, ahol a hétvégén telt háznyi hallgatóság volt kíváncsi rá.
"Mind rozogának nézünk ki"  mondta el a rendezvényen a klasszikus trilógia újra összeálló főszereplő triójáról. "Jó érzés más rozoga embereket látni. És jó, hogy újra együtt vagyunk, egy helyen, mert különleges. Nem hiszem, hogy az Elfújta a szél gárdája tartana összejöveteleket."

Tudtad-e?

Carrie Fisher Hollywood egyik álompárjának gyermekeként született 1956-ban. Édesanyja Debbie Reynolds színésznő (Ének az esőben), édesapja Eddie Fisher énekes. A hollywoodi álom hamar szertefoszlott, Carrie mindössze két éves volt, amikor apja elhagyta őket, és feleségül vette Reynolds akkori legjobb barátnőjét, Elizabeth Taylort.
Carrie húsz éves kora óta küzd alkohol és drog problémákkal, amiről nyíltan szokott vallani. Egy interjúban elárulta, hogy már A Birodalom visszavág forgatása idején is kokain függő volt, és túlélt egy súlyos túladagolást.
A kilencvenes évektől kezdve a színészet helyett inkább íróként és forgatókönyvíróként tevékenykedik. Évekig tartották Hollywood egyik legfelkapottabb script doctorának. Legismertebb bestsellere az önéletrajzi ihletésű Képeslapok a szakadékból, amelyből film is készült Meryl Streep főszereplésével  a forgatókönyvet szintén Fisher írta. 2008-ban jelentette meg könyvalakban önéletrajzát, Wishful Drinking címmel.

Címkék: star wars színészek

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr346224671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.29. 10:55:36

kell is a konty, leia konttyal leia. :D

Mr. Maki 2014.05.29. 11:50:55

es remelem ossze is kaparjak kicsit kinezetileg mert ahogy most kinez az nem Leias
a kola nagyon szetcsapta szegenyt es a pia. nem kell szetcsuszott Leia
ugyan ez ervenyes Mark-ra is irgumburgum.

Sandokohn - a maláj jiddis 2014.05.29. 14:25:17

Atyaúristen, hogy én mennyire szerelmes voltam ebbe a nőbe annak idején, amikor az első rész megjelent!

Túrós (törölt) 2014.05.29. 17:30:07

@Mr. Maki: hát én nemtom hogy ezekből a csotrogányokból ki a jóisten tud még valamit "összehozni"

]{udarauszkasz 2014.05.29. 17:50:45

Atallt az Ero sotet oldalara, de aztan visszajott. Affele noi Darth Mother :D

Circus 2014.05.29. 19:23:17

@Túrós: CGI
mármint, jobb, mint a cgi-jajjajbinks
:)

Túrós (törölt) 2014.05.30. 09:55:21

@Circus: CGI ráncfelvarrás?
Jar-Jar-t én sem kimondottan kedveltem de az interneten tapasztalható megautálatot nem értem

steery 2014.07.08. 13:32:08

A VII. epizód alcíme akkor ez lesz?
Knot of hair wars
vagy
Chignon wars
vagy
Bun wars
esetleg:
Rickety wars
vagy
Dicky wars
süti beállítások módosítása