Egyértelműen látszik, hogy miközben a Star Wars-saga várva-várt harmadik trilógiáját a filmszakma tapasztalt nagyágyúi készítik (jelenleg J.J. Abrams rendező és Lawrence Kasdan író), addig az önálló Csillagok háborúja-filmeket kifejezetten fiatal tehetségekre kívánja bízni a Lucasfilm és a Disney.

A 39 esztendős Gareth Edwards után a tíz évvel fiatalabb Josh Trank is felkérést kapott egy önálló Star Wars-film megrendezésére — adta hírül ma a starwars.com. Trank jelenleg A fantasztikus négyes filmváltozatát rendezi, előző és egyben első munkája Az erő krónikája című film volt 2012-ben.
Igen, akárcsak a Monsterst és a Godzillát jegyző Edwardsnak, Tranknak is a Star Wars lehet a harmadik rendezése. Már-már kezdem azt hinni, hogy ez koncepció, hiszen Geore Lucas is két filmet rendezett mielőtt 1977-ben vászonra vitte űreposza első fejezetét.

josh_trank.jpg

"A Star Wars-univerzum varázslata meghatározta az egész gyerekkoromat Az álmok álma, hogy ezt az élményt kiterjeszthetem a következő generációk számára" — idézi Trank szavait a kiadott sajtóközlemény. Az 1985-ben született filmes az első Star Wars-rendező, aki fiatalabb a Star Warsnál, sőt, a teljes klasszikus trilógiánál!

"Örülünk, hogy a családban köszönthetjük Josht."  Ezt már Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke nyilatkozta. "Elképesztő tehetség, fantasztikus képzelőerővel és újító érzékkel megáldva. Ezek miatt tökéletesen passzol a Star Warshoz és az új filmeknek ehhez a sorához, amelyek túlnyúlnak a kilenc epizód szereplőin és eseményein."

Az első különálló Star Wars-mozifilm 2016. december 16-án, a második pedig 2018-ban kerül a mozikba. Hogy a filmek melyik korban játszódnak és mely szereplők köré épülnek, az továbbra is titok, és a messzi galaxis következő éveinek talán legizgalmasabb kérdése.

Címkék: star wars filmek spinoff

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr56278698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása