Bár J.J. Abrams november elejére befejezte az új Star Wars-trilógia első darabja, Az ébredő Erő forgatási munkálatait, az új évben sem maradunk Star Wars-forgatás nélkül. 2015-ben ismét benépesülnek a Csillagok háborúja londoni díszletei, hiszen Abrams filmjének utómunkálataival párhuzamosan elkezdik forgatni az első önálló Star Wars-filmet, amely a VII. és VIII. Epizód bemutatója közti évben, 2016. december 16-án kerül a mozikba.

A produkcióról egyelőre nem sok hírt hallhattunk, de azt már tudjuk, hogy alkotónak a filmesek új generációját kereste meg a Lucasfilm. Rendezőnek a 1975-ös születésű Gareth Edwardsot kérték fel, a forgatókönyvet pedig az alig idősebb Gary Whitta jegyzi. A forgatási munkálatok közeledtét jelzi, hogy ősszel kiválasztották a film operatőrét is. A produkciót az a Greig Fraser (Zero Dark Thirty, Snow White and the Huntsman) fogja fényképezni, aki a rendezőhöz hasonlóan 39 esztendős.

greig_fraser.jpg

Fraser októberben interjút adott a hitfix.com-nak, amelyben szűkszavúan ugyan, de beszélt az űrkalandról. "Nekem a Star Wars volt az első filmes szerelmem" — mondta el, hozzátéve, hogy bár filmesként a szuperprodukciók nem igazán vonzzák, nem találja őket különösebben érdekesnek, a Star Wars mégiscsak más, "mert a gyerekkorom nagy részét jelenti."

Fraser mindössze két dolgot árult el a 2015 közepén forgatandó filmről. Egyrészt, hogy van már munkacíme, másrészt, hogy nyitott kérdés még, milyen kamerákkal forgatják, vagyis hogy digitális adathordozóra vagy (a VII. Epizódhoz hasonlóan) hagyományos filmszalagra veszik fel.
Bővebben beszélt viszont a film rendezőjéről, Edwardsról, akit különösen kis költségvetésből készült Monsters című filmje miatt tart nagyra. Edwards rendezte a legutóbbi Godzillát is, amely idén volt látható a mozikban. Fraser és Edwards közös filmnézéssel igyekezett összerázódni: "Amikor megkaptam a Star Warst, még nem láttam a Godzillát. A gyerekeim miatt időtlen idők óta nem láttam egy filmet sem, de most leültem vele, hogy együtt megnézzük, és közben beszélgettünk a film erősségeiről és gyengeségeiről. Kitárgyaltuk azt is, hogy az egyes Star Wars-filmekben mi az, amit annyira szeretünk és amit ki nem állhatunk" — mesélte el az operatőr.

Az első önálló Star Wars-film cselekményéről Fraser sem árult el semmit, így egyelőre maradnak a találgatások. Ha a különböző pletykákra hallgatunk, a film szólhat akár a fejvadász Boba Fettről, a fiatal Han Solóról vagy egy maroknyi űrkalandorról is, akiknek sikerül ellopni az első Halálcsillag tervrajzait. Mérget ma még egyik teóriára sem vennék.

Tim Burton díszlettervezőjével erősít a VIII. Epizód

rick_heinrichs_oscar.jpgMindeközben zajlanak a VIII. Epizód előkészületei is. Rian Johnson író-rendező az első alkotó a Star Wars négy évtizedes történetében, aki úgy írja a folytatás forgatókönyvét, hogy még nem láthatta az előző epizódot. Ennek ellenére Johnson nyár közepe óta dolgozik a forgatókönyvön, és a jelek szerint már az ő stábja is kezd formálódni.

A Variety adta hírül november végén, hogy a VIII. Epizód csapatába szerződött az a Rick Heinrichs, aki a Fargo, A Karib-tenger kalózai vagy épp A nagy Lebowski mellett Tim Burton díszlettervezője is volt olyan filmeken, mint A majmok bolygója, illetve a sötét látványvilágú Sleepy Hollow (Az Álmosvölgy legendája). Utóbbi munkájáért Heinrichs látvány- és díszlettervezőként Oscar-díjat kapott 2000-ben. Mindez azt jelenti, hogy ha Rian Johnson az új trilógia középső darabját hasonlóan sötét tónusúra tervezi, mint amilyen annak idején A Birodalom visszavág volt, akkor ehhez a hangulatteremtésben mesteri rendező oldalán már egy alkalmas díszlettervező is rendelkezésre áll.

A fent említettekkel együtt jelenleg öt Csillagok háborúja-film van a csőben, amelyeket hivatalosan is bejelentett a Lucasfilm és a Disney. Ennyi filmet átlátni nem könnyű, ezért készítettem egy kis áttekintést, amit mostantól mindig megtaláltok a blog jobb hasábjában. Ha rápillantotok, hamar kirajzolódik: a tervek szerint hosszú évekre a 2014-es volt az utolsó Star Wars-mentes karácsonyunk. És ez igazán nem hangzik rosszul.

Címkék: star wars filmek spinoff episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr547020407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása