Amióta tudjuk, hogy a Disney belevágott a Csillagok háborúja folytatásába, megfogalmazódik a kérdés, milyenek lesznek a Star Wars-filmek első képkockái a 20th Century Fox jól ismert emblémája és évtizedeken át elmaradhatatlannak tartott fanfárja nélkül.
Merthogy az új Star Warshoz a Foxnak immár semmi köze, így a film elején sokkal inkább a Disney logójának és szignáljának kellene feltűnnie.

Azonban nem fog. Bob Iger, a Walt Disney Company első embere nemrég egy ötszáz egyetemi hallgató előtt tartott beszélgetésen elmondta, Az ébredő Erő elején csak a Lucasfilm emblémáját kell majd keresnünk. Ez tulajdonképpen jó hír, Miki egér kastélyát aligha fogja bárki hiányolni, de még mindig kérdéses, hogy az ismert fanfárt mi váltja fel. Hiszen John Williams 1977-ben úgy komponálta meg a film nyitózenéjét, hogy az egyenes folytatása legyen a Fox stúdió szignáljának. Magát a szólamot is ez határozta meg.

Egy megoldást már láthattunk a korábbi Star Wars-epizódok digitális megjelenésekor. Idén tavasszal már csak a Lucasfilm-logo tűnt fel a filmek elején, amit A Birodalom visszavág vége főcím zenéjének záró akkordjai kísértek:

Remek zene, de lerí, hogy nem erre a célra született, nem is tud olyan hatásos lenni, mint Alfred Newman 1933-as szerzeménye. Titkon remélem, hogy J.J. Abrams rendező felkérte John Williamst, hogy ide is szerezzen valami újat, ami legalább megközelíti hatásában a jól megszokott fanfárt.

A válaszra december 14-ig kell várnunk, ugyanis a Hollywood Reporter információi szerint a Disney erre a napra tűzte ki a film világpremierjét, amelyet Los Angelesben tartanak.

Címkék: star wars episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr207959236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2015.10.12. 13:33:34

A foxos fanfár nekem is teljesen összenőtt a SW-al, még ma is fura amikor indul egy film és a fox tátátááá után másik zene indul

biododírium 2015.10.12. 14:11:02

Engem zavarna. Azért egy SW filmnél nehogymár a fostos Disney szignál jöjjön fel.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2015.10.12. 19:24:35

@eßemfaßom meg áll: Ugye? Szerintem egy egész generációnak a Star Wars jut eszébe a Fox-fanfárról.

ergerberger 2015.10.14. 20:25:00

@doggfather: az biztos, hogy egy csomó szerencsétlen gyökér fejben összeomlana tőle.
süti beállítások módosítása