holosakk.jpg

Nem lehet nem észrevenni, hogy Az ébredő Erő nem csupán egy új Star Wars-trilógia kezdete, hanem J.J. Abrams rendező szerelmi vallomása a legelső, 1977-es Csillagok háborúja iránt. Hosszan sorolhatnák az ezt illusztráló momentumokat, de elég csak egyet említeni: Abrams nem bírta ki, hogy legalább egy rövid jelenet erejéig ne élessze újjá a Millennium Falcon fedélzetének emlékezetes holosakkját.

A jelenetet az teszi igazán különlegessé, hogy nem egyszerűen újraalkották a holosakk figuráit, hanem megkeresték a feladattal az eredeti alkotót, a klasszikus Star Wars legendás trükkmesterét, Phil Tippettet.

Tippett és csapata nem számítógéppel, hanem az eredeti stop-motion technikával, vagyis a figurák pózának képkockánkénti beállításával készítette el az animációt, pontosan úgy, mint 38 évvel korábban.

A Tippett Studio közzétett egy videót a holosakk újjászületéséről. Egy kis filmtörténet, ami most megelevenedik.

Címkék: star wars történelem filmek episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr748190702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levente B. · combatant.blog.hu 2015.12.22. 15:00:15

Le a kalappal...pont be is ugrott a fejembe a jelenetnél, hogy már tuti számítógéppel csinálták :)

steery 2015.12.22. 16:01:50

Jó volt látni, hogy legalább a holo-sakk asztal rendesen működik abban a repülő ócskavasrakásban, miközben minden más javításra szorul.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.22. 22:54:18

Artu nyert volna, de Csuvi geci volt.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.12.23. 06:24:49

@Levente B.: nekem is pont ez jutott eszembe a film alatt. :)
süti beállítások módosítása