Múlt vasárnap eldördült a rajtpisztoly, elindult a hazai mozikba május 24-én érkező Han Solo-film reklámkampánya, amely lényegesen rövidebb a megszokottnál, de legalább ilyen rendhagyó, valójában páratlan, hogy egy Star Wars-film mindössze öt hónappal kövesse az előzőt. (Olyan már volt, hogy tizenhat évet vártunk a következő filmre...)
A Solo - Egy Star Wars-történet marketing hadjárata rövid lesz, viszont vélhetőleg annál intenzívebb. Ezt máris mutatja, hogy az első huszonnégy órában rögtön két előzetest kaptunk a filmhez, és a Disney-érában először fordult elő, hogy a stúdió a százmilliós nézettségű Superbowl szünetében vásárolt reklámidőt.

Kellemes meglepetés volt, hogy a második előzetes nem az első hosszabb változata. A Han Solo-film máris bekerült a köztudatba, és úgy érzem, a két előzetes számos eddig kétkedőt elkezdett óvatos optimizmussal eltölteni.

Mi tagadás, a Han Solo-film előélete furcsa érzelmi hullámvasút. Először úgy voltam vele, hogy ezt nem gondolhatják komolyan, aztán amikor bejelentették az alkotókat — nem túlzok — a legizgalmasabb Star Wars-projektté lépett elő nálam, majd múlt nyáron a rendezőpáros kirúgása eléggé lehűtötte a várakozásaimat. Ám a tény, hogy a stúdió felvállalta ezt a botrányt és pénzt és időt nem sajnálva engedte, hogy az új rendező, Ron Howard lényegében újra leforgassa a filmet, azt mondatja velem, a Lucasfilmnél nagyon hisznek Lawrence Kasdan és Jon Kasdan forgatókönyvében.

Mindig tudtuk, hogy a film legnagyobb kérdőjele a címszereplő lesz, akinek Harrison Ford nyomába kell lépnie. Az előzetesek alapján még nem tudok véleményt mondani Alden Ehrenreichről. Hála az égnek nem Harrison Fordot próbálja utánozni (aki még mindig Anthony Ingruberrel jön, annak kész vagyok leharapni a fejét), és nem látom, hogy ne tudnám elfogadni vagy megszokni Han Solo szerepében, viszont azt sem érzem, hogy sugározna belőle Han Solo személyisége.
Ellentétben Donald Gloverrel, aki ugyan még nem szólalt meg az előzetesekben, de két snitt alapján is úgy érzem, ízig-vérig Lando Calrissian, és szinte látom is a potenciális folytatást: Lando - Egy Star Wars-történet.

Glover mellett a két előzetes másik nagy pozitívuma a fényképezés. Korábban a Zsivány Egyest a legszebben fényképezett Star Wars-filmnek neveztem, amin, úgy érzem, Az utolsó Jediknek sikerült túltennie, és láthatólag a Solo sem adja alább. Gyönyörű képeket kapunk a trailerben, ami nem nagy meglepetés, elvégre Bradford Young operatőrt tavaly Oscar-díjra jelölték az Érkezés fényképzéséért.

A Solo marketingje dübörög tovább. Már hétfőn kaptunk négy jól sikerült, western stílusú karakterposztert (lásd feljebb), az Entertainment Weekly pedig exkluzív fotókat mutat a filmből, és egész héten interjúkat közöl a Solo alkotóival, beleértve a címszereplőt. Galéria:

„Egy pillanatra azt hittem, bajban vagyunk, de már minden rendben.”

— mondja Han a beharangozó végén. Aztán jön a szörnyeteg és a sikoltozás. Viccesen áthallásos jelenet a produkcióra nézve, egyben a legjobb Han Solo-momentum az előzetesben.

Az alkotók szerint a Solo egyszerre lesz gengszterfilm, noir és western. Kezdettől fogva azt szeretném, ha a Solo elsősorban szórakoztató kalandfilm lenne, és csak mellékesen ismernénk meg az űrcsempész múltjának nevezetes állomásait. Az eddig látottak alapján megvan erre a remény.

Címkék: előzetes star wars filmek spinoff Han Solo

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr2113647472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása