Szerdán este rendezték Hollywoodban a filmes trükkmestereket tömörítő szervezet, a Visual Effects Society tizenharmadik díjátadó gáláját, amelyen az idei tiszteletbeli kitüntetést, a Visionary Awardot J.J. Abrams rendező-producer vehette át. Az új Star Wars-trilógia első darabjának rendezőjét a ceremónia vörös szőnyegén mikrofonvégre kapta a Collider.

Ahogy az sejthető volt, a VII. Epizód vágási munkálatai jelenleg is zajlanak. Abrams elmondta, hogy nem készült még el Az ébredő Erő első vágása, így egyelőre nem látta egyben a filmet.
A riporter kérdésére elárulta, hogy az egyébként celluloidra forgatott filmnek mindössze egyetlen jelenetét vették fel IMAX kamerával. "De az egy jó jelenet" — tette hozzá a rendező.

Bár azt gondolhattuk, a december 18-án érkező Star Wars-film befejezésével véget érnek Abrams feladatai, úgy tűnik, szerepet vállal a trilógia másik két epizódjának elkészítésében is. Közben azt is megerősítette, hogy a rendezői feldatokat Rian Johnsonnak adja át:

"A 8. és 9. részt nem nevezném a saját gyermekemnek. Rian fogja elkészíteni, minimum a nyolcadikat, de ezeknek a filmeknek is produkcióvezetője leszek."

Két hónapja láthattuk Az ébredő Erő első előzetesét, amelynek legmegosztóbb pillanatát a keresztmarkolatú fénykard okozta. Abrams erről így nyilatkozott:

"Az a vicces, hogy amióta nyilvánosságra került a fénykard, el nem mondhatom, hány különböző emailt kaptam. Egyesek védik, olykor hihetetlenül kidolgozott ábrákkal illusztrálva. Egészen őrült dolgokat kapok. Mások meg bemutatják, hogyan végezne a használójával, és hogy mennyire értelmetlen ez a dolog. Rettentő vicces látni a vitát, ami kialakult ekörül.
Mi is rengeteget beszélgettünk ezekről. Az egész egy szkeccsel indult, ami aztán megvalósult, de meg kell mondjam, a folyamatot számtalan beszélgetés kísérte, és most mókás látni, hogy mások is lefolytatják ugyanazt a beszélgetést, ami köztünk lezajlott, csak éppen fordítva."

ep7abrams_piac.jpgJ.J. Abrams rendező és egy báb szereplő Az ébredő Erő díszletében

Régóta hallhatjuk, hogy Abrams sok díszlettel és bábbal, vagyis régi filmes technikákkal igyekszik elkészíteni az új trilógia nyitódarabját.

"Úgy gondolom, korunk filmkészítésben az a szép, hogy többféle eszköz áll rendelkezésünkre, ám ez nem jelenti azt, hogy automatikusan az új eszközök egyike a legjobb. Számos helyzet adódott, amikor a régimódi módszereket választottuk, és a számítógépet inkább használtuk arra, hogy valamit elrejtsünk, mintsem hogy hozzátegyünk.
Ezzel együtt, nyilván rengeteg számítógépes effektus lesz a filmben, és már alig várom, hogy mindenki láthassa ezeknek az elegyét. Ugyanakkor fontosnak tartottuk, hogy építsünk meg annyi díszletet, amennyit csak lehet, hogy a film hordozzon egyfajta tapintható, mondhatni autentikus minőséget, hogy elhihessük, hogy ezek a dolgok igazi térben, igazi napfényben játszódnak, mondjuk egy külső jelenet esetén. És ha módunk volt felépíteni egy helyszín nagy részét, akkor inkább megtettük, mint hogy kék hátteret használjunk."

abrams_kennedy.jpgAbrams és Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke

Abrams később, a díjátadón mondott beszédében így fogalmazott: "Az elmúlt két évet az X-szárnyúk, TIE vadászok és fénykardok világában töltöttem, ami óriási kihívás, ugyanakkor egy megvalósult álom is." Majd hozzátette: "Szeretném megköszönni Kathy Kennedynek, hogy kimondta ezeket a szavakat: »Szeretnél Star Warst rendezni?« És azt is, hogy olyan helyzetbe került, hogy megengedhette nekem, hogy Star Warst rendezzek."

Címkék: star wars filmek jj abrams Rian Johnson episode7 episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr727148199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása