Bob Iger, a Disney elnöke ma reggel San Fransiscóban, a Lucasfilm székhelyének szomszédságában fogadta a cégbirodalom részvényeseit, akikkel régóta várt, izgalmas híreket közölt.

edwards_jones_johnson.jpgGareth Edwards, Felicity Jones és Rian Johnson (kép: starwars.com)

Star Wars: Rogue One

Megvan az első önálló Csillagok háborúja-film címe: Rogue One. Azt hiszem, sok mindenre tippeltünk volna, de erre biztosan nem. "Rogue One az első film címe azoknak a mozivászonra kerülő kalandoknak a sorában, amelyek a Star Wars-saga szereplőinek és eseményeinek hátterét mutatják be" — írja mai közleményében a starwars.com.

Iger megerősítette a korábbi híreket, miszerint a film bemutatója 2016. december 16-án lesz. Rendezője Gareth Edwards (Godzilla), írója pedig Chris Weitz (Egy fiúról, Z, a hangya). Immár hivatalos, hogy a film egyik női szerepére leszerződött az idén Oscar-díjra jelölt Felicity Jones (A mindenség elmélete).

Amit eddig nem tudhattunk a filmről: a történet kiötlője nem más, mint az Industrial Light & Magic Oscar-díjas legendája, a digitális korszak egyik legmeghatározóbb trükkmestere, John Knoll, aki Simon Emanuel (A sötét lovag: Felemelkedés) és Jason McGatlin (Tintin, Világok harca) mellett produkcióvezetőként is bábáskodik majd a film készületei során. A produceri székbe Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök és Tony To (Band of Brothers, The Pacific) ül, míg John Swartz (Az ébredő Erő) társproducerként működik közre.

A film forgatása nyáron veszi kezdetét Londonban.

Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Rogue Squadron (a magyar szinkronban Zsivány csapat) a lázadó pilóták egy alakulata volt, amely a Hoth bolygón harcolt A Birodalom visszavágban. Érdekesség az is, hogy csaknem egy évvel ezelőtt felröppent olyan pletyka, miszerint az egyik önálló film címe Red Five lehet. Ez pilótaként Luke Skywalker hívójele volt a Halálcsillag elleni ütközetben. Talán a Red Five-ból lett mostanra Rogue One? Ki lesz ez a Zsivány-1? Vajon egy felkelő pilóta kalandjairól fog szólni a film?

A 40. évfordulóra érkezik a VIII. Epizód!

A Disney-vezér Az ébredő Erő folytatásáról is beszélt, immár hivatalosan is megerősítette, amit nyár közepe óta tudunk: Rian Johnson írja és rendezi a Star Wars: VIII. Epizódot.
Meglepetés azonban itt is van: Az idén decemberben induló Star Wars-trilógia középső darabja a vártnál korábban, 2017. május 26-án, egy nap híján napra pontosan a Star Wars 1977-es bemutatásának 40. évfordulóján kerül a mozikba.
"Johnsont sokan tekintik a filmipar egyik legtehetségesebb alkotójának, ő rendezte a Looper című modern sci-fi klasszikust, valamint a Brick és a The Brothers Bloom című filmeket" — méltatja az író-rendezőt a starwars.com. "Szintén ő állt a kritikai elismerést szerző Breaking Bad tévésorozat három epizódjának kamerái mögött, beleérve az Ozymandias című epizódot, amelyet a sorozat létrehozója, Vince Gilligan a széria legjobbjának tart."
A közleményből még kiderül, hogy a VIII. Epizód producere Kathleen Kennedy mellett Johnson állandó alkotótársa, Ram Bergman lesz.

Rian Johnson így reagált Twitteren:

Komolyan, hatalmas nagy köszönet a támogató kedves szavakért! Életem legszebb napjai ezek, ALIG VÁROM MÁR, hogy mindannyian lássátok mindazt a jót, amit kifőztünk.

Címkék: star wars filmek spinoff Rian Johnson Felicity Jones episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr1007263815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.13. 09:59:24

na ez is egy olyan film lesz, aminek az utolso reszet talan az unokaink se fogjak latni... a disney penzgyar moralis es etikai vagy szellemi megkotesek nelkul addig fogja zulleszteni, higitani a tortenetet ameddig csak elunk. illetve azutan is. igy halunk meg. nem fogjuk tudni mi tortent regen abban a messzi messzi galaxisban.

Hegyirablo 2015.03.13. 10:48:08

Még Rian Johnson is, de Gareth Edwards iszonyat kockázat, mert egyikük sem olyan rendező, aki stabilan mindig hozza ugyanazt a színvonalt. Miért kell ekkora rizikót vállalni olyan film esetén, mint a Star Wars???
süti beállítások módosítása