Miután Mads Mikkelsen (Hannibal, Casino Royale) egy dán lapnak elkotyogta, hogy Anglia mellett Izland ad otthont a Star Wars: Rogue One forgatásának, az elmúlt hetekben több izlandi lap is hírt adott róla, hogy a 2016-os önálló Star Wars-film stábja már az északi ország tájain forgat.

Mikkelsent a visir.is szeptemberi értesülése szerint egy reykjavíki étteremben látták, és ezzel egy időben a portál azt is megírta, a forgatóstáb az ország legdélibb pontján, a Mýrdalsjökull gleccser alatt fekvő Mýrdalssandur partvidékén látott munkához.

izland_feketehomok.jpgMýrdalssandur fekete homokja csak egyike Izland természeti különlegességeinek

Az izlandi közmédia megkereste a terület tulajdonosát, aki megerősítette, hogy filmforgatás zajlik a környéken, ám a produkcióról nem tudott további információval szolgálni. Azt azonban elárulta, hogy a forgatás rendkívüli biztonsági intézkedések mellett zajlik, amelyek részeként a helyszínre vezető valamennyi utat lezárták.

Ezért fényképek sem igazolhatták a forgatás, csupán az útlezárások tényét. Ám a beszámolók szerint a környéken látni lehetett a stáb jelenlétének nyomait, többek közt egy kamerával felszerelt helikoptert.

Izland számos természeti csodával és egzotikus tájjal szolgál a filmesek számára, így nem csoda, hogy a hírek szerint Az ébredő Erő stábja is megfordult az országban. A Rogue One kapcsán emlegetett Mýrdalssandur fő jellegzetességét a tengerpart sötét homokja adja, amelyet a közeli Katla vulkán bazaltja festett feketére.

Mindeközben az angol DigitalSpy portál megszólaltatta a film egyik színészét, a digitális karaktert alakító Alan Tudykot. „Régóta nem éreztem magam ilyen jól egy forgatáson” — mesélte el Tudyk. „Eleinte nem tudtam, mire számíthatok. Nagyon kedvelem a színész társakat, főként Diego Lunát és Felicity Jonest, akikkel rengeteget találkozom, hiszen a legtöbb jelenetem velük van” — árulta el a színész, aki a film fiatal rendezőjét, Gareth Edwardsot is dicsérte az interjúban.

A Star Wars: Rogue One-ról minden információt megtaláltok ide kattintva.

Címkék: star wars filmek spinoff helyszínek Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr227915240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása