A héten a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken folytatódott a 2018-as Han Solo-film forgatása. Az előkészületek — a díszletek építése és mintegy kétszáz helybéli statiszta kiválasztása — hónapokon át zajlottak a helyszínen.

A Star Wars-film teljes stábja május végén költözött át Fuerteventura szigetére, ahol a helyi beszámolók szerint 350 főre bérelt szállást a produkció. Emellett a sziget déli részén, a Jandia nemzeti park területén felállítottak egy konténerekből és sátrakból álló tábort.
Bár a környéket egy helyi biztonsági szolgálat emberei őrzik, és az odavezető utakra ellenőrző pontokat állítottak fel, néhány fotósnak és kalandvágyó turistának sikerült a díszletek közelébe jutnia.

Maga a díszlet a tábortól egy kilométerre, Cañada de la Barca sivatagos vidékén épült fel, egészen közel a tengerparthoz. Az építményegyüttes főként kupolás kunyhókból áll, amelyek feltűnően lepusztultak, rozsdásak és lyukas oldalúak. Az efféle lelakottság nem áll messze a Star Wars univerzumától, de az egész olyan benyomást kelt, mint egy lebombázott, kiégett űrállomás. A képeken felfedezhetjük a messzi galaxis világaira jellemező párologtató tornyokat, de szemfüles rajongók azt is észrevették, hogy a díszlet egyik része egy olyan bárka roncsára emlékeztet (ha nem is pontosan olyan), mint amivel Jabba udvartartása közlekedett A Jedi visszatérben.

Hogy hány napja zajlik a forgatás a helyszínen, arról ellentmondásos információk vannak, de annyi biztosan tudható, hogy június 2-odikára már légtérzárat rendeltek el a hatóságok a sziget déli részére, hogy semmi ne zavarja meg a felvételek elkészítését.

A szereplőkről egyelőre nem szivárogtak ki képek, ám a beszámolókból (és a közösségi médiából) tudható, hogy a színészek közül a Han Solót alakító Alden Ehrenreich mellett Emilia Clarke, Woody Harrelson, Warwick Davis és a Lando szerepét játszó Donald Glover is felbukkant a szigeten.
Hamarosan valamennyien visszatérnek Londonba. A legfrissebb információk szerint szombaton már kezd is csomagolni a stáb, amely nagyjából húsz konténernyi előregyártott díszletelemmel és negyven kamionnyi felszereléssel érkezett a Kanári-szigetekre. Elég csak a költözködés képeit látni, és az ember mindjárt elkezdi megérteni, miért kerül egy ilyen film elkészítése dollár százmilliókba.

Címkék: star wars filmek spinoff helyszínek forgatási fotó Han Solo

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr7012582293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása