Idény nyáron nyílik meg Kaliforniában, majd év végén Floridában a Disney-parkok történetének legnagyobb kibővítése, a Star Wars: Galaxy's Edge, egy hat hektárnyi területen felépülő Star Wars-világ.

Múlt héten tartottak egy bejárást néhány újságírónak, akik szó szerint könnyes szemmel tértek vissza. „Ott álltunk hárman, felnőtt férfiak, és zokogtunk, mint egy gyerek” — meséli Clayton Sandell, az ABC újságírója.

Vár Batuu és a Black Spire Outpost

Nem áll távol a valóságtól, hogy az alkotók egy Star Wars-rajongóknak szóló West Worldöt álmodtak meg.

A tervezők szándékosan nem azt az utat választották, hogy megépítik a filmek valamelyik ismert helyszínét, hanem teljesen új Star Wars-helyszínt alkottak, amely tökéletesen illik a messzi galaxis világába. Így a park nem Luke, Leia, Han, Obi-Wan vagy Rey kalandjainak állít panoptikumot, hanem egy olyan hely, ahol a saját Star Wars-kalandunkat élhetjük át, azzal az különleges érzéssel, hogy magunk is a történet részévé válunk.

batuu_latkep.jpg

A Star Wars-parkban ugyanis mindennek és mindenkinek megvan a maga háttér története.

A helyszín a galaxis peremén található Batuu bolygó. A történet szerint a Batuu hajdan fontos csomópontkén funkcionált, legjelentősebb települése, a Fekete Orom (Black Spire Outpost) kihagyhatatlan állomáshely volt a csillagközi utazók számára. Ám a hiperűr felfedezésével a hely elvesztette jelentőségét, a modern hiperűrútvonalak elkerülik, így a kikötőváros fénye megkopott, és ma már főként azok fordulnak meg erre, akik szeretnék meghúzni magukat a galaxis egyik eldugott szegletében.

Történetünk a harmadik Star Wars-trilógia idején játszódik, Az utolsó Jedik után, de valamivel a decemberben érkező IX. Epizód eseményei előtt.
Az Első Rend néhány hete betette lábát a bolygóra. A 709-es légió TIE Echelon típusú űrhajója (állítólag hamarosan a mozivásznon is viszontlátjuk) fenyegetően parkol a város egyik terén. Keresnek valamit. Hogy mit, azt egyelőre homály fedi, de bármi (vagy bárki) is legyen az, sokak szerint eldöntheti a háború sorsát. Ezért már az Ellenállás erői is jelen vannak a bolygón, és eltökéltek, hogy beelőzzék az Első Rend katonáit.

Miközben a Fekete Orom épületein visszaköszönnek a Star Wars építészetének jellegzetes jegyei (az alkotók Marokkótól Isztambulig számos e világi helyszínre is ellátogattak inspirációért), az űreposz sok más világához hasonlóan, Batuu is egyedi, jól megkülönböztethető tájképet kapott. A park látványtervezői (Doug Chiang, a Lucasfilm legendás művészeti vezetője és kreatív igazgatója vezetésével) olyan bolygófelszínt terveztek, amelyen tüskeszerű kőoszlopok emelkednek az ég felé. Okos húzás, hiszen ahol kell, a sziklaoszlopok kitakarják a külvilágot és a park többi részét, így semmi sem zavarja meg a látogató illúzióját, hogy a Star Wars világában jár.

black_spire_latvanyterv.jpg

A látványtervek rögtön megihlették a Lucasfilm sztori csapatát is, akik a munkálatok 2014-es kezdetétől együtt dolgoztak a park tervezőivel, így lettek a kőoszlopok több százezer éves faóriások megkövült maradványai. A távolabbiak halványabb festést kaptak, hogy a még nagyobb távolság illúzióját keltsék.
Ám a település középén áll a legkülönlegesebb kőtornyosulás, amely csillogó ónix-fekete külsejével igencsak kilóg a sorból — innét ered a hely neve, a Fekete Orom —, nem csoda, hogy misztikus történetek lengik körül. Amerre a városban járunk, mindenki más legendát ismer a keletkezéséről.

A Star Wars-parknak ugyanis komoly statisztériája lesz, és bármelyikükkel szóba elegyedhetünk. Mindegyiküknek meglesz a maga kis jelmeze, sztorija, napirendje, biznisze, galaktikus munkáltatója és nem utolsó sorban véleménye a politikai helyzetről — némelyik a megszálló Első Rend pártját fogja, mások inkább az Ellenállással szimpatizálnak. Olykor pletykákat is hallhatunk tőlük, aminek később jelentősége lehet.

De érdemes megfejteni a Star Wars-galaxis jellegzetes aurebesh írásmódjával felpingált falfirkákat is.

Hallottál már az Ezeréves Sólyomról?

A park egyik legnagyobb látványossága az életnagyságú Millennium Falcon, amelynek akár pilótái is lehetünk.
A legendás űrhajó a város egyik terén parkol, teljes pompájában, ami természetesen a jól megszokott ütött-kopott külsőt jelenti. A látvány gondosan megtervezett. A látogató a város több utcáját bejárja mire ide elérkezik, és ahogy ráfordul a térre, a Falcon pont olyan szögből tárul elé, ahogy Luke Skywalker és Ben Kenobi pillantotta meg hajdanán Mos Eisley űrkikötő dokkjában. Itt egyelőre mindent a szemnek, de a készítők okosan megoldották, hogy kordonok helyett berakodásra váró teherládákkal és más leleményes megoldásokkal tartsák kellő távolságban a szemlélődőt. Kedvenc vukink, Csubakka azért ott bütyköl a járgány alatt, vagy épp a tetején, gondterhelten javítva a hajó legfrissebb sérüléseit.

millennium_falcon.jpg

A Falcont egy íves kikötőépület fogja közre. Itt székel a szélhámos ex-kalóz, Hondo Ohnaka szállítmányozási vállalkozása — értsd: űrcsempész biznisze. Ne feledjük, Han Solo a történetnek ezen a pontján már nem él, Csubi a Falcon gazdája, aki — hogy legyen miből renoválni a galaxis leggyorsabb ócskavasát — betársult a vén csibész vállalkozásába. Cserébe Hondo kölcsönkapja a hajót egy-egy alkalmi fuvarra, amikhez legénységet toboroz. Ezek lennénk mi.

A Disney-parkok legnagyobb problémája a felkapott helyszíneken előforduló tömeg és az órákig tartó sorban állás, amire a tervezők ezúttal megpróbáltak előre gondolni. A várakozást is igyekeznek élménnyé transzformálni, amelynek során egyre inkább a kaland részesének érezhetjük magunkat.
Az épületbe betérve az emeletre vezet az út, ahonnét jó rálátás nyílik a legendás YT-1300-as teherhajóra, kiváló lehetőséget kínálva néhány jó fotóra. Tekervényes utunk teherraktárakon és szerelőműhelyeken vezet keresztül, ahol más űrhajók javítása zajlik, majd az irányítóterembe érve találkozhatunk a nagyfőnökkel, aki felbérel minket a melóra.

Hondo Ohnaka sokaknak lesz ismerős a Clone Wars és a Lázadók animációs sorozatból. Alakja a Star Wars-parkban kel életre először a maga „hús-vér” valójában, igazából egy elképesztő újítás, a Disney A1000-es animatronic bábjának köszönhetően. A Disney-parkok évtizedek óta foglalkoztatnak robotszereplőket, ám a régi, A100-as példány hidraulikus működésével ellentétben Hondo már elektronikus báb, finom mozgással, mimikával, előre beprogramozott gesztusokkal és ezer dialógus variációval — random löki a sódert a kecsegtető üzletről, amit hamarosan a nyakunkba varr. Az akcentusa a régi, és ugyanúgy Jim Cummings hangján szólal meg, mint a két animációs sorozatban.

Engem leginkább az a kérdés foglalkoztatott, a park készítői hogyan hidalják át azt a problémát, hogy a Millennium Falcon belső terei valójában sosem férnének el egy ekkora űrhajóban. A megoldás kulcsa, hogy az irányítóterem térre néző ablakai nem ablakok, hanem képernyők. Így azt láthatjuk, ahogy Csubi átparkol a hajóval az épület belső dokkjába (miközben a téren látott Falcon sosem mozdult el a helyéről). Végül egy belső dokkoló folyosón keresztül léphetünk az Ezeréves Sólyom fedélzetére.

A látogatókat, vagyis a legénységet Hondo és Csubakka hatfős csoportokra osztja, és sorszámot kapnak, így szabadon kóborolhatunk a Falcon fedélzetén, míg el nem kezdődik a saját űrkalandunk. Felfedezhetjük az ismerős zegzugokat, készülhet fotó a holosakknál, a műszerpultnál, a szerelőállásban... Aligha van kellemesebb várakozás, mint amit a legendás hajó gondos részletességgel kidolgozott belsejében tölthet el az ember.

millennium_falcon_fedelzet.jpg

A hatfős legénység végül elfoglalhatja helyét a pilótafülkében. Itt van egy kis csalás a filmekhez képest, hiszen négy helyett hat ülés kapott helyet a pilótafülkében, de azt mondom, ez legyen a legnagyobb csalódásunk! Sokkal nagyobb csalás, hogy ennek a Falconnak (ne feledjük, valójában egy épület belsejében vagyunk!) több pilótafülkéje van, hogy minél hamarabb sorra kerülhessünk, de persze ügyesen megoldották, hogy a látogató előtt ez a kulisszatitok ne lepleződjön le.

A látogatókra váró küldetés a felszállástól kezdve a visszatérésig teljesen interaktív, és mindenkinek megvan a maga szerepe: ketten pilóták, ketten szerelők, a hátul ülők pedig tüzérek. Valamennyiükre jut kellő számú gomb, kar és kapcsoló. Ha például a tüzéreknek nem sikerül leszedni valamelyik nyomunkba eredő TIE vadászt, a szerelőknek kell kezelni a hajón keletkező sérüléseket. Garantáltan mindenkinek jut feladat.

millennium_falcon_ride.jpg

Hogy milyen kalandokba keveredhetünk a hajóval, azt egyelőre titokban tartják az alkotók, de a küldetés kimenetele csak rajtunk múlik, és nem marad következmények nélkül. Bárhogy is teljesítünk, annak visszahangja lesz további tartózkodásunk során a városban, így senki ne lepődjön meg, ha a kantinban megszólítja a pultos: „Szóval te vagy az, aki összetörte a Falcont. Hondo igencsak dühös rád...”

Kék tejet tessék!

Igen, egy valamire való Star Wars-városban lennie kell kantinnak, élő zenével és kötekedő alakokkal, meg egzotikus űritalokkal. De erről majd később...

Fekete Orom igazi nyüzsgő város lesz, piactérrel, boltokkal és étkezdékkel, ahol semmi, de semmi sem akar kizökkenteni abból az illúzióból, hogy a messzi galaxisban járunk.

John Williams, a Star Wars örök zeneszerzője külön témát komponált a park számára, ami bizonyára felcsendül majd a kalandok hevében, amikor a Millennium Falcon kormányát szorítjuk, ám Fekete Orom utcáit járva nem fognak hangszóróból szólni a Star Wars dallamai. Hallunk viszont utcai zenészt, vagy űrdzsesszt az eladó rádiójából, amikor betérünk egy boltba.

A park számos szellemes meglepetést is tartogat. Ilyen például a piactér egyik ivókútjából néha előbukkanó dianoga (a lény, ami víz alá húzta Luke Skywalkert a Halálcsillag hulladékzúzójában). Körbe kukucskál, majd gyorsan visszapréseli magát a vezetékrendszerbe.

piacter_kut_latvanyterv.jpg

Nem messze onnét kék tejet mérnek, mert a park megálmodói úgy gondolták, aki belép a Star Wars világába, ne kólát igyon, hanem kóstolja meg Luke Skywalker kedvenc italát. Annyit elárultak, hogy a kék tej valójában nem tej (a floridai nyár közepén aligha vágyna rá az ember), hanem lényegében egy rizstej alapú jeges turmix, bogyós növényekkel és dinnyével ízesítve. Laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Az utolsó Jedikkel természetesen a zöld tej is bekerült a repertoárba, annak ugyanaz az alapja, de citrusfélék adják az ízét.

Minden boltnak története van

A Galaxy's Edge abból a szempontból is különleges, hogy nem lesz klasszikus értelemben vett shopja. Amikor a látogató leszáll a Millennium Falconról, senki sem fogja egy ajándékbolt felé terelni. Nem mintha nem lehetne itt a világ minden pénzét elkölteni. Csakhogy a boltok is a Star Wars univerzumának részei.

Minthogy semmi sem szeretne kirántani bennünket a Star Wars világából, Zabaka, a toydariai játékboltos nem a Hasbro termékeit árulja boltjában, hanem olyan egyedi játékokat, ládikákat és egzotikus zeneeszközöket, amelyekkel a messzi galaxis lurkói játszanának.

Bina kisállat-kereskedésében nem kitömött plüss állatokat vásárolhatunk, hanem kis házi kedvenceket, legyen az bébi tauntaun, tüskés hátú worrt béka vagy egy szomorú tekintetű porg, mindegyik produkálja magát, miközben élethű animatronic változataik izegnek-mozognak a bolt ketreceiben. Természetesen azok már a berendezés részei, a ránk nyávogó loth-macskával egyetemben nem megvásárolhatók.

A Disney-parkok általános szabálya, hogy felnőtt látogatók nem viselhetnek jelmezt. Ez alól kivétel lesz a Galaxy's Edge, mivel Fekete Oromnak saját ruhaboltja is van, ahol bárki felöltözhet makulátlan Jedi, Sith, csempész vagy űrkalóz öltözetbe, magára öltheti az Első Rend egyenruháját, de ugyanúgy szerepelnek a kínálatban a Star Wars világát idéző hétköznapi viseletek is. (Utólagos helyesbítés: A jelmezek ugyan minden méretben kaphatók, de csak a gyerekek öltözhetnek be a park területén.)

fenykard_muhely_latvanyterv.jpg

Az egyik legérdekesebb hely kapuja fölött a „Savi & Son Salvage” aurebesh felirat áll. Savi családja megingathatatlan Ellenállás-szimpatizáns, ezért titkos fénykard készítő műhelyt rendeztek be az Erőre fogékony látogatók számára. Savi műhelyében elkészíthetjük a saját, egyedi fénykardunkat, a magunk egyéniségére szabva. A végeredmény nem egy műanyag játék lesz, hanem egy komoly fém markolat, amihez mi magunk választjuk ki és helyezzük be a fénykard lelkét adó kyber kristályt. Különböző stílusokban készíthetünk fénykardot: hagyományosat, ősi jellegűt, csont- és faberakásosat, de akár olyat is, amely a Sötét Oldal fenyegető jegyeit hordozza. A jó hír, hogy az elkészült fénykardot megvehetjük és hazavihetjük, világító pengével vagy anélkül. A rossz hír, hogy az ára sincs egy súlycsoportban a bolti műanyag változattal.

A hely, ahová feltétlen érdemes betérni, Dok-Ondar régiségbarlangja. Dok-Ondar egy ithori műkincs- és régiségkereskedő (a Solóban már hallhattuk a nevét), Batuun ő a feketepiac ura. Az öreg kalapácsfejű a park egyik legszórakoztatóbb animatronic figurája lesz, különösen párban a bolti segédjével, akit egy jelmezes szereplő alakít majd. Dok-Ondar sejtelmes boltjának látványa önmagában is lenyűgöző, tele misztikus Sith- és Jedi-tárgyakkal, ősi könyvekkel és faragványokkal, de találni itt kitömött életnagyságú wampát és ha minden igaz, még egy krayt sárkány csontvázát is.

regisegbolt_latvanyterv.jpg

Ha minden nem is eladó, a híres Jediket ábrázoló mellszobrok hazavihetők, megvásárolhatjuk neves Jedi-lovagok fénykardjait, esetleg groteszk Sith-relikviákat. Sőt! Dok-Ondar portékái közt akadnak Jedi és Sith holocron kockák, amelyekbe belehelyezhető a fénykardunkban lapuló kristály, amitől feltárul előttünk a régi mesterek bölcs tanítása.

A fénykard készítő műhelyhez hasonló Mubo droid depója, ahol megépíthetjük a saját R vagy BB sorozatú droidunkat (mint amilyen R2-D2 vagy BB-8). A bolt előtt négy lenyűgöző robot produkálja magát, odabent pedig a plafonról is droid alkatrészek lógnak. Egy körbe forgó futószalag mellett szedhetjük össze az alkatrészeket a saját kis droid alkotásunk számára, amely nagyjából kávéfőző méretű lesz, de életre kel. Ha beleszerettünk, megvehetjük, hűséges társunk lesz a parkban, minden nevezetes helyszínen akad valami közlendője, és kommunikál a környéken kószáló többi robottal is.

droid_depo_latvanyterv.jpg

Shaak sült után hűsítő Carbon Freeze

A Galaxy's Edge területén hiába keresnénk a hot dogost. Betérhetünk viszont a Ronto Roastersbe, ahol egy átalakított fogat hajómű alatt perzselődik a pecsenye, vagy Strono Tuggs űrsiklóból átalakított konyhájába, amely a Docking Bay 7 Food and Cargo nevet kapta, és ahol teherládák az asztalok.

Ám egy kikötővárosban a leginkább kihagyhatatlan hely az űrkantin. A Fekete Orom esetében ez Oga Kantinja, ahol (tisztelegve a Disney-parkok 1987-ben indult Star Wars-látványossága előtt) a Star Tours egykori pilóta droidja, RX-24 szolgáltatja a zenét. A kék tejet itt Blue Bantha néven mérik, és tatuini bantha szarvat formázó sütivel szolgálják fel.

oga_kantinja_latvanyterv.jpg

A Star Wars-parkban nincsenek földi ételek, minden fogás és ital a Star Wars világának része. A csirkemellet itt különleges formára vágva rántják ki, és endori tip-yipként szolgálják fel. De ehetünk nabooi füstölt kaadu bordát, dathomiri burra halat, párolt shaak sültet, vegák számára pedig ott van például a feluciai kerti saláta.

Az italválaszték sem kevésbé lenyűgöző. A pultnál olyan frissítők kaphatók, mint a gőzölgő Carbon Freeze, a jégsapkával érkező Fuzzy Tauntaun, a ködfelhőt eregető Bespin Fizz vagy a spirálgalaxist idéző The Outer Rim. A Bloody Maryt pedig Bloody Rancor néven kell keresnünk, és jár hozzá egy elropogtatható csont is. Vááááááá!
Itt jegyzem meg, hogy a Star Wars-park Disneyland egyetlen része, ahol alkoholos ital is kapható.

Találkozás Kylo Rennel

Azt hiszem, máris kimerítő utazást tettünk a Star Wars világába, pedig még nem is esett szó a park legnagyobb látványosságáról, ami a város falain kívül várja a látogatót.

A városkapun túl az erdei ösvény egy sziklába vájt ősi templom romjaihoz vezet. Ennek járatrendszerében rendezték be pár napja ideiglenes bázisukat az Ellenállás tagjai, bármikor készen a menekülésre. A búvóhelyet néhány erdei lábnyom leplezi le, no meg a közeli tisztáson pihenő A-szárnyú és X-szárnyú vadászgép. Innen indul a park leglátványosabb kalandja, amelynek Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac és Adam Driver is közreműködője — a színészekkel a mozifilmek forgatása során készítettek extra felvételeket.

ellenallas_bazis_latvanyterv.jpg

Jellemző a park részletgazdag kialakítására, hogy a sárba (valójában betonba) helyezett lábnyomok közt egy R2-es egység keréknyomait is felfedezhetjük, amelyhez az eredeti, 1976-os Artu modellek egyikéről vettek kerékmintát.

Az ellenállók, akik közé jelentkezni készülünk, pár nap alatt belakták a helyet. A járatokban és misztikus földalatti termekben ládák, kábelek és műszerek keverednek egy kihalt ősi kultúra nyomaival. Egy önjáró gonk droid tölti épp a rendszereket energiával. Mindez megint ügyes módja, hogy érdekessé tegye a várakozást.
A parancsnoki terembe érve BB-8 fogad bennünket, és kivetíti Rey holoüzenetét, miszerint hamarosan űrhajóra kell szállnunk, hogy Poe Dameron segítségére legyünk egy küldetésben.

A szállítóhajó a következő teremben vár ránk, közvetlenül Poe X-szárnyúja mellett. A pilótaszékben már elhelyezkedett egy régi ismerős, a sullusti Nien Nunb, Lando másodpilótája az endori csatából. Az animatronic figura, akárcsak A Jedi visszatérben és Az ébredő Erőben, ezúttal is Kipsang Rotich kenyai színész hangján szólal meg (a sullusti nyelv ugyanis valójában kenyai).

Ahogy beszálltunk az űrhajóba, monitorokon látjuk, hogy Poe is előkerül az irányítóközpontból, és bepattan a vadászgépe pilótafülkéjébe. A továbbiakban rádión tartja velünk a kapcsolatot.

Felszállás után nem sokkal azonban megjelenik az Első Rend csillagrombolója, és megpróbál elfogni bennünket. Míg a mi hajónkat magába szippantja a csatahajó vonónyalábja, Poe-nak sikerül kereket oldani, és rádión megígéri, hogy hamarosan segítséggel tér vissza...

csillagrombolo_hangar_latvanyterv.jpg

Így jutunk el egy csillagromboló hangárjába, amit, bármilyen hihetetlen, teljes valójában felépítettek a park készítői. A tervezők minimális csalást engedtek csak meg maguknak, mindössze annyit, hogy a felsorakozó ötven animatronikus rohamosztagos, a hangárban várakozó TIE vadászhoz hasonlóan, valamivel kisebb az életnagyságúnál, ezzel is növelve a tér nagyságának érzetét.

Miután foglyok vagyunk, innét a börtönblokk és a vallató terem felé vezet az út. Időközben fontos információra teszünk szert, ami nagy segítségére lehet az Ellenállásnak. Még szerencse, hogy talpraesett ellenállók vagyunk, hamar sikerül megszöknünk a cellából, így mire megérkezik az Ellenállás flottája, mi már egy csapatszállító járgánnyal cikázunk a csillagromboló fedélzetén. A jármű önjáró, de a tökéletes illúzió érdekében megoldották, hogy sínek nélkül tartsa az útvonalát.

Hogy hogyan folytatódik innét a kaland, azt már nem árulják el a készítők, ám annyi biztos, hogy találkozunk AT-AT lépegetőkkel, farkasszemet nézünk Kylo Rennel, és a végén valahogy visszajutunk (lezuhanunk?) a Batuura.

csillagrombolo_lepegetok_latvanyterv.jpg

És ez még nem minden. Az élményt a park hivatalos applikációja teszi teljessé, amely ott tartózkodásunk idejére multifunkciós adattáblává változtatja az okostelefonunkat.
Az alkalmazás segít tájékozódni a ránk váró küldetésekről. Kódokat és zárakat törhetünk fel a segítségével (ami a gyakorlatban egy-egy logikai feladvány megfejtését jelenti). Belehallgathatunk az Első Rend és az Ellenállás rádióüzeneteibe, vagy alvilági csoportok üzenetváltásába. Az utcán kóborló droidok memóriaegységére is rácsatlakozhatunk, így értékes információkhoz juthatunk, vagy megtudhatjuk, ki szorul épp a segítségünkre a történetben.
Az applikáció tolmácsként is szolgál, ha idegen nyelvet beszélő lénnyel találkozunk, illetve lefordítja nekünk a falakon, táblákon szereplő aurebesh feliratokat. Az alkalmazás segítségével letapogathatjuk, milyen csempészárut rejtenek a ládák, amiket el kell vinnünk a Millennium Falcon fedélzetén. De adathordozóként is szolgál, ha netán valaki egy űrhajó titkos tervrajzát bízza a gondjainkra.

Azt hiszem, a fentiek alapján kijelenthető, hogy a Galaxy's Edge-nél valóságosabb Star Wars-élményt nehéz lenne elképzelni 2019-ben. Mindezt csupán a floridai park átadása fogja überelni, amely ugyan centire pontos mása lesz a nyáron megnyíló kaliforniainak, azonban kiegészül egy Star Wars-szállodával is, amely szintén a fenti koncepciót követi. A vendégek mindvégig egy űrcirkáló utasainak fogják érezni magukat.

A kaliforniai bejáráson az újságírók nem fotózhattak, mivel a park még félkész, zajlik a tereprendezés, a mosdók és a növényzet telepítése, illetve a belső terek kialakítása is folyamatban van. Viszont kiadott a Disney egy sajtócsomagot fotókkal és eredeti látványtervekkel, amelyeket megtekinthettek az alábbi galériában.

Képgaléria:

Annyi bizonyos, hogy a Galaxy's Edge nem egy hétköznapi pénztárcára szabott kaland, különösen egy másik kontinensről nézve, ám egészen lenyűgöző mindaz az ötlet, innováció és anyagi ráfordítás, amit a létrehozásába beletettek.

***

Frissebb: A Disney a vártnál előbbre hozta a park megnyitását. A Star Wars: Galaxy's Edge 2019. május 31-én nyílik meg a kaliforniai Disneylandben, majd augusztus 29-én a floridai Walt Disney Worldben. Ugyanakkor a Rise of the Resistance látványosság (az ellenállás titkos bázisáról induló kaland, amelynek során eljutunk egy csillagrombolóra) csak második ütemben, 2019 későbbi hónapjaiban válik elérhetővé a közönség számára.

Címkék: star wars helyszínek star wars park galaxys edge

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514666363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bati67 2019.03.06. 22:27:32

Uhhh... Szívesen összeraknék egy 'eredeti' lézerkardot és egy R2-D2-t! :-)

Benyák Zoltán · https://www.facebook.com/Beny%C3%A1k-Zolt%C3%A1n-%C3%ADr%C3%B3-oldala-392693124194710/ 2019.03.07. 06:20:02

Ezekben a concept art képekben több potenciál van, mint az utolsó filmekben együttvéve.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2019.10.17. 18:02:53

A feleségem azt üzeni, h ő simán felszáll a 6osra jedi cuccban!
süti beállítások módosítása