Aki a messzi-messzi galaxist kedveli, nem fog unatkozni a következő napokban. Az év eddigi Star Wars-csúcspontja minden bizonnyal az Obi-Wan Kenobi sorozat május 27-i érkezése lesz (dupla epizóddal!), ám ez nem minden. Csütörtöktől négy napon át a kaliforniai Anaheim ad otthont a világ legnagyobb Csillagok háborúja-találkozójának, a világjárvány miatt három év szünet után visszatérő Star Wars Celebrationnek.

starwarscelebration2022.jpg

A 2019-es rendezvényről szóló összefoglalómban azt írtam, „a Celebration akkora bulivá nőtte ki magát, hogy a nagyterem hangulata, bátran állítható, immár a híres San Diego-i Comic-Cont is kenterbe veri.” Idén sem számítok kevesebbre. A rendezvény legforróbb témájának a Lucasfilm készülő Star Wars-sorozatai ígérkeznek, de szerepet kap A klónok támadása huszadik évfordulója, és arról sem feledkezhetünk meg — az Anaheimbe tóduló rajongók tízezrei biztosan nem fognak —, hogy éppen ma 45 éve mutatták be a mozik George Lucas filmtörténeti mérföldkővé vált űreposzát.

Akinek nincs még meg a repülőjegye Los Angelesbe, most már ne kapkodjon, a belépők amúgy is szinte mind elfogytak elővételben. Szerencsére azonban a Star Wars Youtube-csatornája idén is élőben közvetíti a rendezvény legfontosabb eseményeit.

A négy nap alatt több száz programot kínáló Anaheim Convention Center több mint tucatnyi helyszíne közül mindenképp kiemelendő a Galaxy Stage, a Twin Suns Stage, valamint a Celebration Stage. Utóbbi a rendezvény legnagyobb helyszíne, itt kapnak helyet a legizgalmasabb bemutatók és pódiumbeszélgetések, amelyek egy részét kivetítőkön a másik két helyszínről is figyelemmel követheti a közönség.

A három fő helyszín programját az alábbi listába gyűjtöttem össze, kiemelve kékkel a nagyobbnak, sárgával a legnagyobbnak ígérkező eseményeket. Az időpontok magyar idő szerint értendők!

 

CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
20.00-21.30 Lucasfilm's Studio Showcase
(Celebration Stage)
20.00-21.00 Light & Magic
(Celebration Stage)
Bemutatkoznak a Lucasfilm élőszereplős produkciói, köztük az Obi-Wan Kenobi, az Andor és A mandalori. Színpadon a filmesek és más, különleges vendégek. Először kaphatunk betekintést az ILM történetét bemutató dokumentumfilm-sorozatba. A színpadon Lawrence Kasdan, Ron Howard és az ILM legendái.
22.00-23.00 Attack of the Chords
(Galaxy Stage)
21.30-22.30 The Summer of LEGO Star Wars
(Galaxy Stage)
A II. Epizód 20. évfordulója apropóján David W. Collins elemzi A klónok támadása filmzenéjét. Animáció, videojátékok és építőkockák - minden, ami LEGO, a LEGO Group és a Lucasfilm munkatársaival.
22.00-23.00 Lucasfilm Publishing: Történetek a messzi galaxisból (Twin Suns Stage) 21.30-22.30 Lucasfilm Publishing: Behind the Page
(Twin Suns Stage)
A Disney Lucasfilm Press, a Del Rey, és a Dark Horse kiadó készülő Star Wars-kiadványai. Ismertető az Abrams, a DK és az Insight Editions kiadó Star Wars-témájú háttérkiadványairól.
22.30-23.30 Ian McDiarmid: Audiencia az Uralkodóval (Celebration Stage) 23.00-24.00 A klónok támadása 20. évfordulója
(Galaxy Stage)
A színpadon a színész, aki három trilógián át alakította a galaxis császárát. A II. Epizód jubileumi ünnepsége werk anyagokkal és meglepetésvendégekkel.
23.30-01.00 Star Wars gyűjtői újdonságok
(Twin Suns Stage)
23.00-24.00 Star Wars-merchandise bemutató - ...
(Twin Suns Stage)
Replikák, szobrok és minden, ami egy Star Wars-gyűjteményben elfér, Brian Merten (Lucasfilm) bemutatásában. Disney Parks és ShopDisney. A Lucasfilm brand csapata bemutatja: Így születtek a Galaxy's Edge világának különleges portékái.
24.00-01.00 The High Republic: For Light and Life
(Galaxy Stage)
00.30-01.30 ILMxLAB: Tales from the Galxy's Edge
(Galaxy Stage)
Krystina Arielle vendégei a Köztársaság Fénykora-sorozat szerzői: Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott és Charles Soule. Látogass el Seezelslak kantinjába és Feketeorom külterületére. A Batuu világán játszódó VR-élmény alkotói bevezetnek a kulisszák mögé.
00.30-01.30 Hasbro Star Wars Panel
(Twin Suns Stage)
Figuraújdonságok és új szerepjátékos kiegészítők a Hasbro és a Lucasfilm csapatától. Néhány meglepetést is ígérnek.
01.00-02.00 A messzi galaxistól egy közeli Disney-parkig (Celebration Stage)
A világ Disney-parkjaiban helyet kapó Star Wars-attrakciók történeti áttekintése egészen a Galaxi's Edge-ig és a Galactic Starcruiserig.
02.00-03.00 35 évnyi Star Tours-kaland a D23-mal
(Galaxy Stage)
A hivatalos Disney Fan Club csapata felidézi a Star Tours attrakció 35 évnyi történetét.
02.00-03.00 A Galaxy of Tebletop Games
(Twin Suns Stage)
A legmenőbb Star Wars-társasok alkotói mutatják be munkájukat és a várható megjelenéseket.
03.30-04.30 A hangoskönyv mögött
(Twin Suns Stage)
Így születik az audiokaland. Star Wars-hangoskönyvek alkotói mutatják be a hangoskönyv készítésének folyamatát.
SZOMBAT VASÁRNAP
20.00-21.00 Mando+: Beszélgetés Jon Favreau-val és Dave Filonival (Celebration Stage) 20.00-21.00 Star Wars: The Bad Batch 2. évad
(Celebration Stage)
A mandalori alkotópárosa visszatér a Celebrationre, hogy különleges vendégeivel felidézze az első élőszereplős Star Wars-tévésorozat eddigi két évadát, és meséljen a készülő folytatásról. Brad Rau producer, Jen Corbett író, Matt Michnovetz story editor, valamint Michelle Ang (Omega) és Dee Bradley Baker (szinte minden más szereplő) beszélget az animációs sorozatról és a folytatásról.
22.00-23.00 A mandalori és a Boba Fett könyve kulisszái mögött (Celebration Stage) 21.30-22.30 Star Wars: Visions visszatekintés
(Twin Suns Stage)
Bábok, makettek és a StageCraft varázslata. A két sorozat trükkmesterei, hangmérnökei és lényeinek megalkotói kalauzolnak a kulisszák mögé. A Lucasfilm és a Qubic Pictures munkatársai eddig nem látott látványtervekkel idézik fel a Star Wars-animesorozat alkotófolyamatát.
22.00-23.00 Star Wars-jelmezverseny
(Galaxy Stage)
22.00-23.00 A vukik csodálatos világa
(Galaxy Stage)
A galaxis legjobb Star Wars-jelmezeinek versenye, veterán és újonc nevezőkkel. Az esemény minden Celebrationön a rajongók tehetségének, ügyességének és eltökéltségének igazi ünnepe. Amy Ratcliffe vendégei, Joonas Suotamo (Csubakka), Carey Jones (Krrsantan) és Charles Soule író beszélgetnek a vukik világáról és tisztelegnek az eredeti Csubakka, Peter Mayhew emléke előtt.
22.00-23.00 Star Wars: Hunters
(Twin Suns Stage)
22.00-24.00 Star Wars: The Clone Wars-vetítés
(Celebration Stage)
Irány Vespaara arénája! A Zynga és a Lucasfilm csapata bemutatja a most készülő, arena combat műfajú Star Wars-videojátékot. A Clone Wars négy részes fináléja, a The Siege of Mandalore vetítésére David Collins vendége Dave Filoni, Carrie Beck és Athena Portillo.
23.30-00.30 Tales of the Jedi
(Celebration Stage)
23.00-24.00 A Jedi visszatér lényei
(Twin Suns Stage)
A Lucasfilm végre fellebbenti a fátylat erről a produkcióról. Bemutatkozik az új rövidanimációs Star Wars-antológiasorozat, az ígéretes című Tales of the Jedi. Amy Ratcliffe vendége Dave Filoni. Feltárulnak a Jabba palotáját benépesítő lények kulisszatitkai. A beszélgetés résztvevői: Kirk Thatcher, a Jedi veteránja, Tom Spina trükkszakember, Amy Ratcliffe, valamint Jason és Gabe (Blast Points Podcast).
01:00-02.00 Doug Chiang: A mandalori látványtervezése (Galaxy Stage) 00.30-01.30 Záróceremónia
(Celebration Stage)
A mandalori látványtervezője, egyben a Lucasfilm alelnöke és kreatív igazgatója tart előadást a sorozat szereplőinek, világainak és űrhajóinak tervezéséről. Visszatekintés a rendezvény legjobb pillanataira, emlékezetes momentumaira, különleges vendégek részvételével.
01.30-02.30 Marvel Star Wars-képregények
(Twin Suns Stage)
A Marvel csapata mesél a képregények alkotófolyamatáról és a közeljövőben érkező kiadványokról.
02.30-03.30 I am C-3PO Anthony Danielsszel
(Galaxy Stage)
A protokolldroid mindenkori megformálója idézi fel a három trilógia forgatásainak legemlékezetesebb pillanatait.
03.00-04.00 Del Rey: A kulisszák mögött
(Twin Suns Stage)
Szerzők és kiadók mesélnek 2022 három közelgő Star Wars-regényéről: Brotherhood, Shadow of the Sith, The Princess and the Scoundrel.

 

A Star Wars Celebration további programjairól és vendégeiről a StarWarsCelebration.com-on tájékozódhattok.

Végezetül egy kis ízelítő abból, milyen volt a 2019-es Chicago-i Star Wars Celebration:

Címkék: star wars események Star Wars Celebration

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr117839487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása