Nemrég olvashattátok a blogon, hogy John Williams hamarosan elkezd dolgozni a VII. Epizód zenéjén. Némileg meglepő volt a hír (kissé korainak tűnt), de hiteles forrásból, magától a zeneszerzőtől származik.

Bár minden további szigorúan pletykaként kezelendő, több forrás is tudni véli, hogy a maestro nem a film, hanem egy előzetes zenéjén kezdett el dolgozni.

e7concept_burntvader_250x350.jpgHollywoodban az a pletyka járja, hogy a Disney szeretne kihozni karácsonyra egy előzetest az új Star Wars-filmhez. Némiképp ez is korainak tűnik, hiszen a korábbi Star Wars-filmek első előzetese a premier előtt fél évvel jelent meg; igaz, azoknak a reklámkampányát nem is a Disney bonyolította, és könnyen elképzelhető, hogy a stúdió a karácsonyi hangulattal szeretné összekapcsolni a filmet, elvégre a VII. Epizód 2015. december 18-án kerül mozikba.
A Disney idei nagy karácsonyi filmje az Into the Woods című fantasy musical lesz, amelyet december 25-től vetítenek az amerikai mozik. Állítólag ennek kópiájával vetítenék a VII. Epizód előzetesét.

Ráadásul a John Williams ügyeiben mindig jól értesült jwfan.com azt írja, J.J. Abrams rendező október 20-án átadott egy tailert Williamsnek, a zeneszerző pedig elkezdte írni a kifejezetten az előzeteshez készülő zenét. A weboldal megbízható forrásra hivatkozva azt is állítja, az előzetes kísérőzenéjét november 15-én fogják felvenni Los Angelesben, szimfonikus nagyzenekar közreműködésével.
A forrás hozzáteszi, még nem dőlt el, hogy a VII. Epizód zenei anyagát — a korábbi filmekhez hasonlóan — Londonban veszik-e fel. Lehet, hogy a 82 esztendős zeneszerző-karmestert nem teszik ki a 14 órás repülőútnak.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek egyelőre csak pletykák, még ha egybe is csengenek. Bennem van némi kétkedés, mivel az eddigi hat film tizenkét órányi zenei anyagából bőven lehetne aláfestő zenét találni az előzetes számára, ahogy az 1980 óta minden Star Wars-előzetes esetében történt. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a Disney ennek is meg akarja adni a módját, és külön zenét komponáltat a trailerhez, amely felvillant valamit az új film motívumaiból.

Ha mindez igaz, akkor különösen szép karácsonynak nézünk elébe.

Címkék: star wars filmzene filmek John Williams episode7

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr856835863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása