Han Solo nem lesz gyerek

Simon Kinberg Star Wars-filmje is készül

Ahogy múlt héten láthattátok, komoly Star Wars-összeállítással jelentkezett az Entertainment Weekly legutóbbi száma. A magazin a tervezett antológiafilmekről is megkérdezte Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnököt, aki végre segített rendet vágni az önálló Star Wars-kalandokról szóló hírek eddigi kavalkádjában.

A rövid lényeg:

Az új trilógia mellett egyszerre három önálló film készületei zajlanak.

  • Az első a Rogue One, a Halálcsillag terveinek megszerzésére indított lázadó akció története, amelynek forgatása már zajlik. A film 2016. december 16-án kerül a mozikba.
  • A második önálló film a nemrég beharangozott Han Solo-kaland lesz. Ennek bemutatóját 2018. május 25-re tűzték ki.
  • Előkészületben van egy harmadik antológiafilm is, amelynek sem a címét, sem a témáját nem ismerjük. Ezt a filmet az X-men filmek szürke eminenciása, Simon Kinberg írja, rendezője pedig Josh Trank volt, amíg ki nem rúgták...

Trank tehát nem a Han Solo-filmet rendezte volna, hanem azt, amit Kinberg ír. Vagyis Kinberg sztorija lett volna a másodjára leforgatandó antológiafilm, ám a rendező távozása miatt a Lucasfilm hátrébb sorolta ezt a produkciót.

simon_kinberg.jpgKinberg a Lucasfilm főhadiszállásán

A filmnek még nincs új rendezője, de Kennedy határozottan állítja, hogy nem mondtak le a projektről. „A történet továbbra is azok közé tartozik, amelyeket mindenképp szeretnénk elmesélni” — fogalmaz az elnök asszony, aki arról is beszélt, hogy nem akkora baj a produkció átütemezése: „Számos innovatív technológia érintett abban, amit szeretnénk kihozni a sztoriból, ezért több okból sem bánjuk ezt a halasztást. De egyértelmű, hogy továbbra is dolgozunk rajta.” A film várhatóan 2020-ban kerül a közönség elé.

Solo körül felgyorsulnak az események

Így viszont eggyel előrébb lépett a sorban a Han Solo-film, amelynek forgatókönyvén a Star Wars-veterán Lawrence Kasdan és fia, Jon dolgozik.

Érdekesség, hogy Kasdan eredetileg is a Han Solo-filmen kezdett el dolgozni, csak aztán eltérült, mivel jött a kérés a Lucasfilmtől, hogy segítsen J.J. Abramsnek megírni a VII. Epizód forgatókönyvét. Kasdan egy évre félre tette az eredeti projektet, ám most, hogy immár nincsenek feladatai Az ébredő Erővel, újra koncentrálhat Han Solo kalandjára, s mivel a film előre lett sorolva, a fiát is bevonta az írásba.

Az események felgyorsulását jelzi, hogy már ismerjük a rendezőket, többesszámban, hiszen a Lucasfilm A Lego kaland alkotó párosát, Chris Millert és Phil Lordot bízta meg a feladattal.

A forgatókönyv azonban még formálódik, és az alkotók birkóznak a legnehezebb kérdéssel, hogy mit mutassanak be az űrcsempész múltjából, illetve mit hagyjanak homályban. Erről Kennedy így vélekedik: „A Star Wars mindig nagyszerűen csinálta, hogy nem akart sok időt szánni a múltban történt dolgok megmagyarázására. Mi sem szeretnénk ezt tenni. Nem akarjuk azzal tölteni az időt, hogy olyan kérdéseket válaszolunk meg, amelyekre, őszintén szólva, nem hiszem, hogy bárki választ várna. A dolog kulcsa szerintem az, hogy keresünk egy olyan eseményt vagy eseménysort Han Solo életében, ami rávezeti a nézőt, hogy ki is ő valójában, és miért vált azzá a személyiséggé, akit mindannyian megkedveltünk.”

kimaradt_hansolo.jpgHan Solo gyerekként már A Sithek bosszújában is szerepelt volna.
(Erről és az előzménytrilógia más kimaradt ötleteiről itt olvashattok.)

Han Solo szerepére nincs még meg a színész, de ahogy Kennedy mondja, egyelőre nem is tartanak a szereplőválogatásnál. Azt azonban elárulta, amikor elkezdik felkutatni az ifjú Solo leendő megszemélyesítőjét, gyerekszereplők szóba sem jöhetnek. "Valószínűleg a tízes évei végén, a húszas évei elején jár majd. Nem fogjuk bemutatni a 10 éves Han Solót."

Mivel az antológiafilmek önálló sztorik, a hangulatuk nagyon különböző lehet. Ahogy a Rogue One háborús filmnek ígérkezik, Han Solo esetében inkább számíthatunk szórakoztató kalandfilmre.

„Ha valaki megnézi, kiket választottunk rendezőnek, sejtheti, hogy egy igazán szórakoztató és vicces filmre készülünk. Han Solo az a szereplő a Star Warsban, akiről mindenki tudja, hogy szellemes és jó humorú figura. Ez most sem lehet másképp” — szögezi le a Lucasfilm elnök asszonya.

Címkék: star wars filmek spinoff Han Solo Simon Kinberg Rogue One

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr267720176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caseyjones 2015.08.20. 12:27:36

Szerintem is felesleges lenne egy 10 év körüli Han Solót szerepeltetni a filmben. Én is maradnék a 19-20 évesnél. Bár egy cameóban szerepelhetne azért egy 10 év körüli Han Solo, de semmi több.

akut schizo effektív pszichózis 2015.12.14. 19:57:21

"A Star Wars mindig nagyszerűen csinálta, hogy nem akart sok időt szánni a múltban történt dolgok megmagyarázására" igen, eddig csak 6 és fél óra mozifilm, két animációs sorozat a klón háborúról meg egy animációs sorozat a lázadókról. mi lenne, ha akarna :D

mindenféleképpen szükséges egy előzmény antológia trilógia Jar Jarról. Azon kívül, hogy benyújt egy törvényjavaslatot amely biztosítja nekem a korlátlan hatalmat semmi értelme nem volt a szereplésének. erre egy fideszes | mszp-s | lmp-s stb paprikajancsi is megtette volna. no ezt elmagyarázni szükséges a 3 rész (a befejező rész lehetne a halál ezer arca Jar Jaron elvégezve)

Továbbá szükséges egy előzménytrilógia arról, hogy hogy sikerült a Jedi visszatérben a komplett Birodalmi flottát (a könyv szerint az uralkodó odarendelte az összes rombolót, mert megneszelte a lázadók támadását, sőt ő intézte úgy, hogy a tervekoda kerüljenek) ártalmatlanná tenni a lázadóknak pár teherhajóból átalakított "hadihajóval" és egy két vadászgéppel. A macikról már nem is beszélve. No ennek elmagyarázására kell a 3 film.
süti beállítások módosítása