Ezt állítja a színésznő öccse. Azt biztosan tudjuk, hogy a trilógia idén érkező középső epizódjában (Az utolsó Jedik) szerepelni fog Leia, hiszen a film forgatása hónapokkal Carrie Fisher halála előtt lezajlott. Azt is tudjuk, hogy az alkotók nem érezték szükségét, hogy belenyúljanak a filmbe a színésznő halála miatt. Maradt hát a nagy kérdés, hogy az új trilógia záró fejezetében, amelynek forgatása jövőre lesz esedékes, hogyan lehet Carrie Fisher nélkül lezárni Leia történetét?
A Lucasfilm korábban közleményben fejezte ki, hogy digitális szereplővel nem kívánják helyettesíteni Fishert.

leia_tabornok.jpg

A színésznő öccse, Todd Fisher a The New York Daily News beszámolója szerint azt állítja, Carrie szerepelni fog a IX. Epizódban is, méghozzá a trilógia első két filmjéhez fel nem használt felvételek révén. A testvér elmondása szerint mind ő, mind a színésznő lánya, Billie Lourd beleegyezését adta a stúdiónak, hogy felhasználják a fináléhoz a Carrie-vel forgatott jeleneteket, amelyek akár Az ébredő Erőből, akár Az utolsó Jedikből kimaradtak.

„Ő ugyanúgy hozzátartozik (a Star Warshoz), mint bármi más, és úgy vélem, a jelenléte erősebb, mint valaha, akárcsak Obi-Wan esetében — amikor a kard lesújt rá, az ereje még nagyobbá válik. Úgy érzem, ez történt Carrie-vel is. Azt gondolom, az örökségnek tovább kell élnie. [...] Az én szememben a Star Wars a történetmesélés Szent Grálja, amit tiszteletben kell tartani” — idézi a lap Todd Fishert.

Ha mindez így van, akkor a IX. Epizód alkotói nyertek némi mozgásteret, de azt erősen behatárolják a két másik film kimaradt jelenetei. Hasonló módon, a fel nem használt felvételek leporolásával tértek vissza a Zsivány Egyesben az 1977-es Star Wars lázadó pilótái is — igaz, csupán egy-egy snitt erejéig.

Íme, egy kivágott jelenet Carrie Fisherrel, ami rákerült Az ébredő Erő tavaly megjelent Bluray-lemezére. Ki tudja, milyen felhasználatlan felvételek rejlenek még a Lucasfilm archívumában?

Frissebb (2017. április 15.): Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke az ABC televíziónak cáfolta Todd Fisher fenti kijelentését. Elmondta, hogy Carrie Fishernek a korábbinál nagyobb szerepe lesz a VIII. Epizódban, de a IX-edikben nem szerepel, és minden más híresztelés félreértésen alapszik.

Címkék: star wars filmek episode9

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr2212409397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2017.04.08. 15:26:10

És amikor majd rájönnek, hogy sehogy se tudják úgy alakítani az ep9 történetét, hogy a Fisherről meglévő felvételek jók és elegendőek legyenek hozzá, majd újra beszélnek az örökösökkel, szemérmetlenül nagy pénzt ígérve, azok meg szépen átgondolják a dolgot és mégis belemennek a digitális Leiába. Tátám!

Túlélő ... 2017.04.08. 15:32:10

Ez a hír nagyjából több hónapja köztudott. Amikor Carrie Fisher tavaly decemberben meghalt, máris kiadta a Disney, hogy a művésznő halála nem befolyásolja a legújabb rész forgatását, mert már minden felvettek vele, amit akartak.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.08. 19:34:13

Reméljük nem csinálnak szokást abból, hogy régi karaktereket CGI segítségével feltámasztanak (mint Tarkin kormányzó esetében).

Egyébként nagyon várjuk a 8. részt. Hány nap is van még a bemutatóig?

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.08. 19:36:27

Ja megvan:

MÉG 250 NAP!!!!!

plusz 5 óra
süti beállítások módosítása