Csütörtöktől négy napon át minden Csillagok háborúja-rajongó szeme a floridai Orlando városára kell szegeződjön. Ismét jön a Star Wars Celebration, az év legfontosabb Star Wars-rendezvénye, amelyet idén az űreposz 40. évfordulója tesz még különlegesebbé.

Amellett, hogy a helyszínre több tízezer rajongót várnak, a starwars.com Youtube-csatornája — akárcsak az elmúlt két évben — élőben közvetíti a rendezvény legfontosabb eseményeit. Márpedig fontos esemény jut a Celebration valamennyi napjára. Íme a legfontosabbak (közép-európai idő szerint), amikre mindenképp érdemes lesz odafigyelni:

swc2017poszter_fekvo.jpg

Április 13. 17.00 óra - 40 évnyi Star Wars, komoly meglepetéssel! A Celebration nyitóeseménye rögtön a jubileum jegyében fog telni. A Star Wars színészeinek mindhárom generációja képviselteti magát az eseményen. Mindemellett a szervezők bombameglepetést ígérnek, már hetek óta megy az utalgatás, hogy ezt nem szabad kihagyni. A kérdés csak az, hogy olyan meglepetés lesz-e, amit főként a rajongók fognak értékelni (mondjuk George Lucas váratlan felbukkanása), vagy olyasmi, amire mindenki felkapja a fejét (újabb filmek vagy tévésorozatok bejelentése). Talán mindkettő.

rey_fenykard.jpg

Április 14. 17.00 óra - Péntek este érkezik a VIII. Epizód első előzetese! Sokkoló meglepetés lenne, ha nem, hiszen a második nap kihagyhatatlan eseménye lesz az idei év Star Wars-filmjéről szóló pódiumbeszélgetés. Rian Johnson író-rendező mellett Katleen Kennedy Lucasfilm-elnök és a szereplőgárda számos tagja mesél — és garantáltan nem csak mesél — a filmről. Mark Hamill (Luke Skywalker) és Daisy Ridley (Rey) biztosan ott lesz.

rebels_obiwan.jpg

Április 15. 17.00 óra - Egész jó kis sorozattá nőtte ki magát a Star Wars: Lázadók. A negyedik évad beharangozója számos más program között a szombati nap csúcspontjának ígérkezik. A színpadon Dave Filoni, a Rebels és a korábbi Clone Wars sorozat vezető rendezője, aki szeptember óta már a Lucasfilm animációs részlegének vezetője is. Sok pletykát hallani egy új animációs Star Wars-sorozat előkészületeiről. Nem kizárt, hogy ennek bejelentésére is sor kerül a Celebrationön.

Április 16. 22.00 óra - Nem tudom, hogy a vasárnapi záróceremóniára jut-e még meglepetés, de ha benne lesz az élő közvetítésben, az jó jel, hogy érdemes ezt is figyelemmel követni. Mivel a következő ilyen találkozót csak 2019-ben rendezi meg a Lucasfilm, az idei jó eséllyel a nagy bejelentések Celebrationje lesz.

Bár a fentiekben minden napra csak egy programot emeltem ki, tizenkét helyszínen több száz program és még több kiállító stand, illetve 30 órányi élő Youtube-közvetítés várja a messzi galaxis szerelmeseit. Személy szerint alig várom már a Zsivány Egyes zenéjéről szóló előadást (csütörtök, 21.30), de minden bizonnyal emlékezetes lesz Mark Hamill visszaemlékezése is a tavaly elhunyt Carrie Fisherre (péntek, 23.30).
Ami feltűnően hiányzik a kínálatból, az a jövő évi Han Solo-film beharangozása, de mivel a filmet még csak most forgatják, érthetően szorul háttérbe; bővebben vélhetően a Disney házi Comic-Conján, a nyáron esedékes D23 találkozón hallhatunk majd róla.

A már említetteken felül a Star Wars Celebration vendéglistája a teljesség igénye nélkül: Laura Dern, Forest Whitaker (Saw Gerrera), Felicity Jones (Jyn Erso), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), a Lázadók sorozat szereplőgárdája, köztük Freddie Prinze Jr. és Sarah Michelle Gellar, Peter Mayhew (Csubakka), Ian McDiarmid (Palpatine), Rey Park (Darth Maul), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Anthony Daniels (C-3PO), Alan Tudyk (K-2SO), Warwick Davis (Wicket) és Jeremy Bulloch (Boba Fett). Nagy szó, hogy megtiszteli a rendezvényt Denis Lawson (Wedge Antilles), aki évtizedek óta kerüli a Star Warst, és igazi különlegesség, hogy tizenöt év után Hayden Christensennel (Anakin Skywalker) is találkozhatnak a rajongók.

A Star Wars Celebration legfontosabb fejleményeiről igyekszem élőben hírt adni Facebookon. Ha van kedvetek, kövessétek ott is a blogot, és értesüljetek a legfrissebb hírekről!

Címkék: star wars események episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr3912415447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása