Az évről évre egyre hivatalosabbá váló Star Wars-nap, május 4. alkalmából Rian Johnsonnal, Az utolsó Jedik író-rendezőjével készített interjút az Entertainment Weekly.

Ahogy arról anno a blogon is olvasghattatok, Johnson 2014 nyarán, Az ébredő Erő bemutatója előtt másfél évvel kezdett el dolgozni a folytatás forgatókönyvén, így volt némi beleszólása a trilógia bevezető fejezetének utolsó simításaiba. Korábban J. J. Abrams utalt rá, hogy utódának volt is egy kérése a film befejezésével kapcsolatban, de hogy micsoda, azt homály fedte idáig.
A lapnak most Johnson elárulta, arra kérte Abramst, hogy a forgatókönyvvel ellentétben ne BB-8, hanem a jó öreg R2-D2 kísérje el Reyt az Ahch-To bolygó szigetére, ahol rátalálnak Luke Skywalkerre.

luke_skellig_michael.jpg

A két droid felcserélése első pillantásra nem tűnik jelentős változtatásnak, de biztosak lehetünk benne, hogy nem volt véletlen Johnson kérése. BB-8 — ahogy a nyolcadik rész előzetesében láthattuk — ismét Poe Dameron társául szegődhet a történetben, R2-D2-t pedig, akinek kevés szerep jutott Az ébredő Erőben, jó lesz ismét régi gazdája mellett látni.

A rendező elmondta, R2-D2 jelenléte azt jelenti, hogy két klasszikus Star Wars-szereplőt is a történet középpontjába helyezhetett. Mert hogy Luke Skywalker központi figurája lesz a trilógia középső fejezetének, afelől senkinek ne legyen kétsége! Johnson elárulta, amikor nekilátott a forgatókönyvnek, az első kérdés, amire választ keresett, hogy mi a helyzet Luke-kal, miért vonult önkéntes száműzetésbe az utolsó Jedi.

Az ébredő Erőben hallhattunk Ben Solo/Kylo Ren árulásáról, Luke kudarcáról a Jedi rend újraélesztésében, és arról is, hogy mindezt követően elment felkutatni a Jedi lovagok legősibb templomainak egyikét. Johnson azonban nem akarta, hogy Luke Skywalker gyáva alaknak tűnjön, aki elmenekül a világ elől, miközben a galaxisnak égető szüksége lenne az utolsó Jedire. „Kell legyen egy jó ok, amiért ez tűnik számára — és bizonyos mértékig számunkra is — a logikus lépésnek.”

„Ez volt a kiindulási pont, és ezt tárja fel az egész film” — mondta el a rendező.

A Star Wars-nap alkalmából egyébként Rian Johnson és John Williams zeneszerző közös üdvözletet küldött a rajongóknak a hangstúdióból, ahol a VIII. Epizód zenei munkálatai zajlanak.

Címkék: star wars filmek Rian Johnson episode8

A bejegyzés trackback címe:

https://ovibankenobi.blog.hu/api/trackback/id/tr8212482037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása